Смартфони

Чому Samsung Galaxy S24 Ultra кращий смартфон iPhone 15 Pro

Share
Час читання: 5 хв.

Це не чергова історія “довічний користувач iPhone переходить на Android”. Я використовую та оглядаю всі види телефонів, і мені більше подобається гнучкість Android. Тим не менш, я був на iPhone 15 Pro з моменту його виходу – з двох причин. По-перше, час автономної роботи iPhone 14 Pro на рівні Max. По-друге, мені подобається стабільність роботи програм для соціальних мереж, таких як Instagram і X (колишній Twitter). Але вже деякий час враження погіршуються.

“Телефон зі штучним інтелектом” від Samsung, Galaxy S24 Ultra, вирішує ці дві проблеми та надає мені деякі додаткові функції, які я не вважав важливими для себе. Це виявилося напрочуд приємним досвідом. Ось чому я перейшов на Galaxy S24 Ultra з iPhone 15 Pro і вирішив залишитись на ньому. І ні, це не має жодного стосунку до штучного інтелекту.

Оновлення зіпсували iPhone 15 Pro

Останні чотири iPhone я використав не менше трьох місяців кожен. iPhone 13 Pro Max встановив новий стандарт часу автономної роботи iPhone. Наступного року я перейшов на iPhone 14 Pro Max, який, на жаль, не виправдав очікувань. Цього року я вирішив купити звичайний iPhone 15 Pro, і спочатку був здивований, що він забезпечує час автономної роботи, подібний до Pro Max, при менших розмірах.

Проте радість тривала недовго. Після кількох попередніх оновлень iOS час автономної роботи мого iPhone дуже скоротився. А під час передачі мобільних даних все стало ще гірше. Я користуюся 5G під час поїздок на роботу, переглядаю програми соціальних мереж, користуюся навігацією близько 10 хвилин і запускаю YouTube Music у фоновому режимі. У разі використання за 30 хвилин розряджається до 30 % батареї.

На iPhone 15 Pro розряд батареї в режимі 5G просто жахливий. Якщо я вийду зі своєї квартири в 10 ранку з батареєю 95%, велика ймовірність, що до того часу, як я дістануся місця через 45 хвилин, вона буде 70% або менше. Бувало й так, що до 15 години, коли я повертався додому, заряд батареї становив 10%. Це робить мій банк живлення необхідністю, а не запасним варіантом, що суперечить всій меті створення більш компактного та легкого iPhone. У мене були дні, коли я двічі заряджав iPhone 15 Pro до 90%, а він помирав до 9 години вечора.

Це не тільки оновлення iOS, але й оновлення сторонніх програм, які відіграли свою роль у руйнуванні досвіду використання iPhone. Одна з причин, через яку мені подобається користуватися iPhone, – це стабільність додатків. Програми не падають ні з того ні з сього – принаймні раніше цього не відбувалося, – а робота з додатками для соціальних мереж краще, ніж на Android.

Однак це пішло на спад. Після входу в систему через Face ID у мене відмовили банківські програми. Це відбувається вже місяць. Я відкриваю програму, проходжу через Face ID, і вона падає. Або я приходжу до головного меню, а потім воно падає. Те, що має бути безпроблемним, тепер потребує трьох спроб, щоб побачити витяг за рахунком.

Аналогічно, X та Instagram працюють погано. У X є проблеми із завантаженням зображень, коли якщо я відкриваю зображення в пості та повертаюся назад, воно зависає, і мені нічого не залишається, як примусово закрити програму. Іншого способу повернутися до перегляду в програмі немає. Що стосується Instagram, то в повідомленнях, якими я ділюся з друзями в DM, випадково з’являються порожні місця. При репості відео з історії друга завантаження зависає і завантажує відео, застрягши одному кадрі. Він не повідомляє мене про всі повідомлення DM, які надходять, коли у мене відключений інтернет на пару годин.

Час автономної роботи та стабільність додатків, а також найкраща інтеграція із соціальними мережами – ось що змусило мене в першу чергу використовувати iPhone замість телефону на Android. Але оновлення iOS та сторонніх додатків зіпсували цей досвід. Тому я перейшов на Galaxy S24 Ultra.

Galaxy S24 Ultra виявився набагато кращим

Galaxy S24 Ultra пропрацював у мене цілий день у режимі 5G. І це при навігації, перегляді соціальних мереж та звичайній відповіді на повідомлення у різних додатках. Повернення до більшого форм-фактору спочатку було невеликою незручністю, але якщо я отримую чудовий час автономної роботи, мене це цілком влаштовує. Я також використав iPhone 15 Pro Max протягом двох тижнів, і час автономної роботи Galaxy S24 Ultra виявився кращим, ніж у iPhone.

По-друге, на S24 Ultra я не стикаюся зі збоями у роботі банківських додатків, що робить його менш дратівливим. Тепер я можу відразу ж позбутися спливаючих вікон про небажані кредити (абсолютно убогий інтерфейс користувача). У мене не зависає фотографія X або Instagram не повідомляє мене про повідомлення DM після того, як я вмикаю інтернет вранці. Обидві ці програми здаються мені стабільнішими на Galaxy S24 Ultra.

Я також не розумів, наскільки краще мені буде працювати з меншим дисплеєм, поки не скористався Samsung Galaxy S24 Ultra. Нове покриття Corning Gorilla Armor здивувало мене у повсякденному використанні. Це одна з найкращих модернізацій, яку ви не помітите у специфікації. Найменша здатність, що відображає, покращила мої враження від перегляду контенту. Керамічний екран iPhone 15 Pro також притягує більше плям, які стають більш помітними та незручними при сонячному світлі. Galaxy S24 Ultra вирішує цю проблему.

Якщо поєднати ці переваги з плавним керуванням, універсальним налаштуванням камери та відмінною продуктивністю, то ви отримаєте переможця. Я не використовував всі функції Galaxy AI на телефоні Samsung у повсякденному житті. Однак дві з них полегшили мені життя. По-перше, функція Circle to Search відмінно підходить, коли я шукаю пару взуття чи аксесуар, який хтось носив у Instagram чи X.

По-друге, Photo Assist стане в нагоді, коли я захочу видалити відображення або зробити незвичайні стікери своїх друзів (я роблю багато випадкових фотографій). Якщо ви використовуєте перо S Pen, воно працює більш захоплюючим, ніж на Pixel 8 Pro. Я також виявив, що він трохи швидше та краще заповнює фонові деталі при видаленні об’єктів порівняно з Pixel. Обидві ці функції – кумедні доповнення, без яких я можу обійтися, але вони роблять враження від Galaxy S24 Ultra приємнішими.

Мені також більше подобаються фотографії, зроблені вночі на Galaxy S24 Ultra, ніж iPhone 15 Pro. Однак не все так добре у Galaxy S24 Ultra. Наприклад, 10-мегапіксельний телескопічний датчик із 3-кратним оптичним зумом робить гучні знімки при слабкому освітленні. Мене це турбує, бо це одна з тих речей, для яких я використовую камеру. Зрештою, я гуляю з друзями вечорами та роблю багато знімків у режимі 3x. Але це єдиний випадок, коли я сумую за своїм iPhone. iPhone 15 Pro робить найкращі знімки в 3x, але варто перейти на 5x, і Galaxy S24 Ultra стає явним переможцем.

Поганий час автономної роботи та стабільність додатків на iPhone змусили мене повернутися до використання телефону на базі Android як основний пристрій. Можливо, скоро я перейду на Honor Magic V2, тому що мені потрібний витончений складний форм-фактор, але поки я зупинився на Galaxy S24 Ultra через тривалість автономної роботи протягом усього дня практично без компромісів в інших галузях. І мені це подобається.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    З 1 жовтня “Нова пошта” підвищила тарифи на доставку

    З 1 жовтня «Нова пошта» запровадила нові тарифи на доставку документів, посилок та вантажів, одночасно…

    01.10.2024

    Telegram перестав працювати в Україні: подробиці збою

    Користувачі Telegram по всьому світу, включно з Україною, ввечері 1 жовтня зіткнулися з масовим збоєм…

    01.10.2024

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024