Google Pixel 10 і Pixel 10 Pro з процесором Tensor G5 можуть стати кращим смартфоном у 2025 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, наступного року Google перейде на 3-нм техпроцес, а їхній новітній процесор Tensor G5 вироблятимуть на потужностях TSMC. Усе це Гугл робить, щоб наздогнати своїх конкурентів, адже в протиборстві Snapdragon 8 Gen 2 і Google Tensor 3 перемога виявилася не за останнім. Останні чіпи Google, в принципі, не хваляться флагманською продуктивністю.

Більш рання чутка стверджує, що компанія розробляє власні CPU і GPU, а це означає, що Google відмовиться від використання розробок ARM на користь своїх власних. Хоча це, безумовно, цікава новина, вона йде на шкоду споживачам, яким доведеться чекати цілий рік, щоб отримати в свої руки повноцінний флагман, який буде конкурувати на ринку як за апаратним забезпеченням, так і за ціною.

За попередніми даними чип Tensor G4 теж не покаже феноменальних результатів. Для Google погана продуктивність G4 не обов’язково призведе до зниження поставок, але вона напевно опиниться під шквалом різкої критики з боку ентузіастів, які продовжують розчаровуватися в “посередніх” чипсетах. Ці різкі коментарі можуть підірвати репутацію Google, внаслідок чого звичайні споживачі, які не мають практично ніяких знань про кремнієву промисловість, шукатимуть альтернативні варіанти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.