Смартфони

5 функцій, які точно не з’являться в iPhone 16, але будуть в iPhone 17

Share

Щорічно інсайдери повідомляють про те, що майбутній апгрейд iPhone буде революційним. Природно, що подібні “передбачення” не мають майже нічого спільного з реальністю. Однак останнім часом чутки стали дещо достовірнішими: тепер у них повідомляється про те, що iPhone 16 буде проміжним оновленням, тоді як усі зусилля Apple спрямує на iPhone 17 у 2025 році. При цьому перераховується низка реально серйозних функцій майбутніх iPhone, які давно є навіть у недорогих Андроїд-смартфонах. Що ж, давайте повіримо інсайдерам на слово і дізнаємося, що нового буде в iPhone 17.

У яких iPhone є екран 120 Гц

Мабуть, найважливіше нововведення iPhone 17, наявність якого підтвердилася зовсім недавно – підтримка екрану на 120 Гц. Технологія ProMotion з’явилася вже давно і досі її можна зустріти тільки в дорогих Pro-версіях, тоді як базові моделі iPhone, як і раніше, комплектуються звичайними OLED-матрицями на 60 Гц. Таким чином, власники цих моделей досі не можуть випробувати фірмовий Always On Display від Apple, хоча за ті самі гроші могли б обзавестися флагманами на Android з підтримкою цієї функції.

Дисплеї з підтримкою ProMotion в iPhone є більш енергоефективними: вони знижують частоту оновлення до 1 Гц, але при цьому відображають віджети екрана блокування. Незважаючи на витрату енергії, Always On Display в iPhone економить заряд батареї, даючи змогу зайвий раз не розблокувати смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone з найбільшим екраном

Ба більше, непомітно для користувачів зміниться і тип матриці в iPhone 17. Якщо зараз у базові смартфони встановлюють дешеві LTPS-панелі, то у 2025 році їх замінять LTPO, які можуть автоматично регулювати частоту оновлення. Сумнівів у цьому немає: інсайдери зазначають, що постачальник дисплеїв BOE може не впоратися з обсягами виробництва, тож до нього можуть долучитися Samsung і LG. З чуток, LTPS-дисплей на 120 Гц з’явиться в iPhone SE 4, релізу якого зачекалися фанати Apple. Хоча ми вже про нього багато знаємо!

Це далеко не єдине поліпшення. Аналітик Росс Янг зазначає, що дисплей iPhone 17 збільшиться з 6,12 до 6,27 дюйма, а iPhone 17 Plus – з 6,69 дюйма до 6,86. Таким чином, приріст складе 2,5%, а співвідношення сторін буде 19,6:9. Це означає, що екрани базових iPhone будуть порівнянні з Pro-версіями, тому зовнішніх відмінностей знову стане не так багато.

Новий iPhone без чубчика

Вирізи в екрані iPhone набридли всім покупцям техніки Apple. Немає сумнівів, що це більш безпечний спосіб ідентифікації, але чому його не можна приховати під дисплей? Виявляється, Apple в силах це зробити: є всі шанси, що Face ID під екраном з’явиться в iPhone 17 Pro.

З чуток, у цій моделі залишиться тільки виріз для фронтальної камери, що зробить “Прошки” схожими на Android-смартфони. При цьому про базові версії немає ні слова – мабуть, у них продовжать використовувати Dynamic Island. А вже у 2027 році фронталки в iPhone будуть заховані під дисплеєм, за рахунок чого корисна площа екрану серйозно зросте.

Чи повернуть в iPhone Touch ID

З чуток, в iPhone SE 4 Apple нарешті відмовиться від Touch ID, зробивши смартфон схожим на інші пристрої. Але це ненадовго: є надійний інсайд від Мінг-Чі Куо, що iPhone 2025 року може отримати розблокування за відбитком. Звісно, що ні про яку кнопку “Додому” не йдеться. Отже, або Touch ID встановлять у клавішу як в iPad, або сховають під екран. З огляду на те, що до того моменту Face ID сховають під дисплей, найімовірніше, йдеться про підекранний сканер відбитка пальців. Технологія не нова, але цілком актуальна, а значить – краща.

Нова камера в iPhone

Одним з найбільш очікуваних поліпшень, безсумнівно, є оновлення передньої камери iPhone. Напевно вас теж засмучує той факт, що в iPhone 15, як і раніше, використовується скромний 12-мегапіксельний модуль, враховуючи вартість смартфона. У 2025 році цієї проблеми не буде і фронтальна камера iPhone 17 робитиме більш деталізовані знімки!

Усе завдяки оновленому об’єктиву на 24 мегапікселі, появу якого можна цілком очікувати вже в iPhone 16. Однак інформація неточна і, найімовірніше, нова камера точно буде в iPhone 17. Шестиелементна конструкція має забезпечити високу деталізацію знімка навіть при кропі зображення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024