5 функцій, які точно не з’являться в iPhone 16, але будуть в iPhone 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щорічно інсайдери повідомляють про те, що майбутній апгрейд iPhone буде революційним. Природно, що подібні “передбачення” не мають майже нічого спільного з реальністю. Однак останнім часом чутки стали дещо достовірнішими: тепер у них повідомляється про те, що iPhone 16 буде проміжним оновленням, тоді як усі зусилля Apple спрямує на iPhone 17 у 2025 році. При цьому перераховується низка реально серйозних функцій майбутніх iPhone, які давно є навіть у недорогих Андроїд-смартфонах. Що ж, давайте повіримо інсайдерам на слово і дізнаємося, що нового буде в iPhone 17.

У яких iPhone є екран 120 Гц

Мабуть, найважливіше нововведення iPhone 17, наявність якого підтвердилася зовсім недавно – підтримка екрану на 120 Гц. Технологія ProMotion з’явилася вже давно і досі її можна зустріти тільки в дорогих Pro-версіях, тоді як базові моделі iPhone, як і раніше, комплектуються звичайними OLED-матрицями на 60 Гц. Таким чином, власники цих моделей досі не можуть випробувати фірмовий Always On Display від Apple, хоча за ті самі гроші могли б обзавестися флагманами на Android з підтримкою цієї функції.

Дисплеї з підтримкою ProMotion в iPhone є більш енергоефективними: вони знижують частоту оновлення до 1 Гц, але при цьому відображають віджети екрана блокування. Незважаючи на витрату енергії, Always On Display в iPhone економить заряд батареї, даючи змогу зайвий раз не розблокувати смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone з найбільшим екраном

Ба більше, непомітно для користувачів зміниться і тип матриці в iPhone 17. Якщо зараз у базові смартфони встановлюють дешеві LTPS-панелі, то у 2025 році їх замінять LTPO, які можуть автоматично регулювати частоту оновлення. Сумнівів у цьому немає: інсайдери зазначають, що постачальник дисплеїв BOE може не впоратися з обсягами виробництва, тож до нього можуть долучитися Samsung і LG. З чуток, LTPS-дисплей на 120 Гц з’явиться в iPhone SE 4, релізу якого зачекалися фанати Apple. Хоча ми вже про нього багато знаємо!

Це далеко не єдине поліпшення. Аналітик Росс Янг зазначає, що дисплей iPhone 17 збільшиться з 6,12 до 6,27 дюйма, а iPhone 17 Plus – з 6,69 дюйма до 6,86. Таким чином, приріст складе 2,5%, а співвідношення сторін буде 19,6:9. Це означає, що екрани базових iPhone будуть порівнянні з Pro-версіями, тому зовнішніх відмінностей знову стане не так багато.

Новий iPhone без чубчика

Вирізи в екрані iPhone набридли всім покупцям техніки Apple. Немає сумнівів, що це більш безпечний спосіб ідентифікації, але чому його не можна приховати під дисплей? Виявляється, Apple в силах це зробити: є всі шанси, що Face ID під екраном з’явиться в iPhone 17 Pro.

З чуток, у цій моделі залишиться тільки виріз для фронтальної камери, що зробить “Прошки” схожими на Android-смартфони. При цьому про базові версії немає ні слова – мабуть, у них продовжать використовувати Dynamic Island. А вже у 2027 році фронталки в iPhone будуть заховані під дисплеєм, за рахунок чого корисна площа екрану серйозно зросте.

Чи повернуть в iPhone Touch ID

З чуток, в iPhone SE 4 Apple нарешті відмовиться від Touch ID, зробивши смартфон схожим на інші пристрої. Але це ненадовго: є надійний інсайд від Мінг-Чі Куо, що iPhone 2025 року може отримати розблокування за відбитком. Звісно, що ні про яку кнопку “Додому” не йдеться. Отже, або Touch ID встановлять у клавішу як в iPad, або сховають під екран. З огляду на те, що до того моменту Face ID сховають під дисплей, найімовірніше, йдеться про підекранний сканер відбитка пальців. Технологія не нова, але цілком актуальна, а значить – краща.

Нова камера в iPhone

Одним з найбільш очікуваних поліпшень, безсумнівно, є оновлення передньої камери iPhone. Напевно вас теж засмучує той факт, що в iPhone 15, як і раніше, використовується скромний 12-мегапіксельний модуль, враховуючи вартість смартфона. У 2025 році цієї проблеми не буде і фронтальна камера iPhone 17 робитиме більш деталізовані знімки!

Усе завдяки оновленому об’єктиву на 24 мегапікселі, появу якого можна цілком очікувати вже в iPhone 16. Однак інформація неточна і, найімовірніше, нова камера точно буде в iPhone 17. Шестиелементна конструкція має забезпечити високу деталізацію знімка навіть при кропі зображення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.