iPhone 17 і iPhone 17 Plus будуть оснащені дисплеями ProMotion Always-On

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступного року в iPhone 17 та iPhone 17 Plus будуть встановлені OLED-дисплеї з технологією зниженого енергоспоживання, завдяки чому технологія ProMotion вперше з’явиться у стандартних моделях iPhone від Apple.

У поточних моделях iPhone 15 та iPhone 15 Plus використовуються панелі з низькотемпературного полікристалічного кремнію (LTPS), а в моделях iPhone 15 Pro – більш сучасні панелі з низькотемпературного полікристалічного оксиду (LPTO). Панелі LPTO підтримують технологію ProMotion, що дозволяє дисплею збільшувати частоту оновлення до 120 Гц для більш плавного прокручування та перегляду відеоконтенту, коли це необхідно.

ProMotion також дозволяє знизити частоту оновлення дисплея до енергоефективнішої – всього в 1 Гц. Саме тому екрани iPhone 15 Pro оснащені функцією Always-On (постійно увімкнений дисплей), яка відображає годинник, віджети, повідомлення та шпалери на екрані блокування, навіть коли пристрій заблоковано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що Apple збереже використання менш просунутих панелей LPTS в iPhone 16 та iPhone 16 Plus цього року, щоб зберегти різницю між стандартними та Pro-моделями, а це означає, що лінійка смартфонів 2025 стане першою, в якій будуть використовуватися дисплеї ProMotion у всіх пристроях.

За даними видання The Elec, китайський постачальник BOE сподівається поставити LPTO-панелі для iPhone 17-ї серії, але поки що залишаються питання про те, чи зможе він досягти необхідних виробничих потужностей за дотримання стандартів контролю якості Apple.

Якщо BOE не зможе виконати вимоги, Apple, швидше за все, звернеться до інших постачальників, таких як Samsung і LG Display, за LPTO-панелями, і буде покладатися на BOE при виробництві OLED-панелей на основі LPTS для своїх старих моделей iPhone і, чуткам, iPhone SE4.

За словами аналітика по дисплеях Росса Янга, цього року моделі iPhone 16 Pro матимуть більш високе співвідношення сторін 19,6:9, і ця зміна пошириться на стандартні моделі iPhone 17 наступного року. Очікується, що розміри пристроїв збільшаться з 6,12- та 6,69-дюймів до 6,27- та 6,86-дюймів відповідно. Це свідчить, що розмір дисплея обох пристроїв збільшиться на 2,5%.

Загалом це означає, що стандартні моделі iPhone 17 отримають суттєве оновлення екрана, збільшені розміри, а також LPTO-дисплеї для роботи в режимі ProMotion та Always-On Display.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.