Компанія Lumafield порівняла кабелі різного цінового діапазону: Кабель Apple USB-C занадто дорогий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кабель USB-C довжиною один метр коштує €79. Йдеться про оригінальний кабель від Apple, за допомогою якого можна найкращим чином зарядити новий iPhone 15 Pro. За довший варіант (1,8 метра) доведеться заплатити €149. Чи виправдані ці ціни?

Зображення з відкритих джерелКомпанія Lumafield придивилася до кабелю Apple. Вони використовували власний інструмент для дослідження оригінального кабелю USB-C (Thunderbold 4) і змогли розкрити деякі секрети продукту. Компанія також порівняла кабель з більш дешевими альтернативами.

Кабель Thunderbold 4 може передавати дані зі швидкістю 40 гігабіт/секунду і заряджати пристрої з електричною потужністю до 100 Вт. Кабель містить 3 типи ліній, які забезпечують різні функції зарядки і передачі даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екрановані коаксіальні кабелі відповідають за високошвидкісну передачу даних. Екранування захищає передачу даних, відводячи сигнали перешкод через заземлення.

Порівняно з кабелем Apple кабель USB-C від Amazon працює гірше. Він підтримує тільки максимальну швидкість передачі даних 480 мегабіт/секунду і зарядку до 60 Вт. Однак за ціною він приблизно у 24 рази дешевший – €6,30 (за 1,83 метра). Кабель Amazon має набагато простішу структуру. Він має всього 12 контактів передачі замість 24.

За словами експертів, слід проявляти обережність під час використання дешевих кабелів, у яких заявлена висока швидкість передачі. Передбачається, що кабель USB-C від NiceTQ передаватиме близько 10 гігабіт на секунду, але, згідно з дослідженням, він має з’єднання тільки зі швидкістю USB 2.0 (480 мегабіт на секунду).

Цікавий і досліджений кабель від виробника ATYFUER. Хоча він має 24 контакти передавання, як і кабель Thunderbold 4, що свідчить про високу швидкість передавання, під’єднано лише 12 із них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.