Чому складні телефони такі дорогі і чи стануть вони дешевшими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ви знаєте про складні смартфони? Напевно, перше, що спадає на думку – їхня вартість. Вони дійсно дуже дорогі на тлі інших пристроїв, і тому досі не стали масовими. Але, як то кажуть, ще не все втрачено, і знаком того, що вони скоро подешевшають, є вихід нового смартфона від майже забутого бренду. І нехай поки він випускається тільки для одного конкретного ринку, але від цього він не стає менш цікавим. Тільки уявіть собі складаний смартфон за ціною не найдорожчого Realme або OnePlus Nord. Тепер це можливо.

Найдешевший складаний телефон

Приводом для того, щоб сколихнути ринок стала нова модель від ZTE, яка може змінити наше уявлення про складні смартфони. Вона отримала назву Libero Flip і претендує на звання найдешевшого складного телефону, представленого на ринку. Ми вже розповідали про неї кілька років тому.

Якщо коротко нагадати про цей смартфон, то Libero Flip продається в Японії всього за 420 доларів. Він стане ще доступнішим, якщо покупець оформить попереднє замовлення, оскільки компанія знизить ціну на 155 доларів. У підсумку новинка обійдеться всього в 265 доларів. Це дуже вигідно порівняно з 1000 доларів, які просять за Galaxy Z Flip 5.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому складні телефони такі дорогі

Є кілька причин, через які складні телефони зазвичай коштують дорожче за звичайні моделі:

Складні телефони являють собою нову технологічну концепцію, яка вимагає значних інвестицій у дослідження і розробку. Розробка і виробництво складних екранів, механізмів згинання та інших компонентів значно збільшують витрати на виробництво.

Для створення міцних і гнучких складних екранів і корпусів використовуються спеціальні матеріали, такі як вуглецеві нанотрубки або полімери з високою міцністю. Ці матеріали можуть бути дорожчими і складнішими в обробці, що також підвищує вартість виробництва.

Яким має бути складаний смартфон на прикладі підготовлюваного Google Pixel Fold 2.

Крім цього, на початковому етапі складні телефони можуть вироблятися обмеженими партіями через складність виробництва і низьку виробничу масштабованість. Це також може підвищувати їхню ціну через більш високі витрати на одиницю продукції. Але ж складні телефони позиціонуються як продукти преміум-класу. Це не може не позначатися на їхній ціні, оскільки вони націлені на тих користувачів, які готові заплатити за новітні технології та унікальний дизайн.

Загалом, складні телефони являють собою комбінацію високих технологій, високоякісних матеріалів і преміального дизайну. Тому вони і коштують так дорого. Але рано чи пізно вони повинні подешевшати. Можливо, з виходом ZTE Libero Flip цей час настав.

Характеристики ZTE Libero Flip

Звичайно, така ціна ZTE Libero Flip змушує йти на певні компроміси. І, виходячи зі сказаного вище, можна здогадатися в чому саме полягають ці компроміси. Цей телефон був розроблений для ринку середнього класу, тому ви не отримаєте найновіший і найкращий чіпсет від Qualcomm. Замість цього розкладачка працює на Snapdragon 7 Gen 1. Він також не дуже стійкий до пилу та води з рейтингами IP4X та IPX2 відповідно.

Навіть не віриться, що цей смартфон коштує так дешево. Зображення: AndroidAuthority
Незважаючи на менш потужний чип, смартфон може похвалитися більш ємним акумулятором, ніж у Samsung, – 4310 мАг. Крім того, у нього трохи більший складаний OLED-дисплей з роздільною здатністю 2790 x 1188 і діагоналлю 6,9 дюйма.

Однак найбільш визначальною характеристикою смартфона може стати круглий зовнішній екран з роздільною здатністю 466×466 пікселів. Цей екран не призначений для повноцінної роботи з додатками, а використовується в основному для віджетів. Його також можна використовувати як віконце попереднього перегляду під час зйомки селфі. Усередині дисплея у формі кільця розміщена 50 Мп основна камера і 2 Мп датчик глибини. Що стосується камери в отворі на передній панелі, то вона має роздільну здатність 16 Мп.

Хоча малоймовірно, що Samsung випустить розкладачку дешевше за цю, ходять чутки, що в майбутньому вона може випустити складаний смартфон середнього класу. Його ціна буде істотно нижчою за поточні моделі, але все одно не такою, як у випадку з ZTE.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.