12-ядерний процесор Snapdragon X Elite показав продуктивність у тестах на рівні AMD і Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися результати чергового тестування процесора Qualcomm Snapdragon X Elite із 12 обчислювальними ядрами. Ці результати показали, що він знаходиться на рівні процесорів останнього покоління AMD та Intel.

Дванадцятьма ядрами має топова конфігурація чіпа. Вісім із цих ядер потужні та чотири економічні. Виробляються на техпроцесі TSMC 4 нм. Частота становить 4,3 ГГц в одного або двох ядер та 3,8 ГГц у всіх при об’ємі кешу 42 МБ. Чіп раніше з’являвся в бенчмарку Geekbench 6, а тепер є нові відомості.

Процесор працював на номінальній частоті 4,01 ГГц. Він позначений як ARMv8 (64-bit) Family 8 Model 1 Revision 201 з модельним номером X1E80100 та працював на платформі Qualcomm ZH-WXX з об’ємом оперативної пам’яті LPDDR5x 32 ГБ. Результат одноядерного тестування становив 2574 балів, багатоядерного 12562 балів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з результатів тестів, процесор перевершує AMD Ryzen 9 7940HS у багатоядерних тестах, але поступається Intel Core Ultra 9 185H. Qualcomm збирається кинути виклик процесору Apple M3 та запропонувати високий рівень ефективності. Чи виконані ці обіцянки, покаже швидкий реліз цього чіпа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.