Categories: Смартфони

Представлені два нових Android One-смартфона

Share

Дебют нових Android One-смартфонів – завжди значуща подія. Адже Android One означає для користувачів чисту операційну систему Android. Як відомо, більшість поставляються на ринок Android-смартфонів характеризуються програмними оболонками від їх вендорів з додатковим ПО і функціональністю.

Aquaris X2 і X2 Pro відносяться до девайсів середнього класу, але для випустившої її компанії BQ ці смартфони є її топовими пропозиціями з гідними технічними характеристиками і привабливими цінами. Більш докладно два нових смартфони Android One розглядалися в замітці Ро (Ro), опублікованій ресурсом gsmarena.com з посиланням на веб-сайт BQ .

Aquaris X2 укомплектований 5,65-дюймовим FHD + -дисплеєм з досить тонкими рамками зверху і знизу. Чіпсетом новинок став Snapdragon 636, який в базовій моделі поєднується з 3 гігабайтами оперативної пам’яті і 32-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Більш преміальна версія девайса оснащена 4-гігабайтним ОЗУ і вбудованим накопичувачем ємністю 64 гігабайти. У дизайні корпусу алюмінієва рамка поєднується з пластиковою задньою панеллю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У подвійній камері знайшли собі застосування 12-мегапіскльний (з діафрагмою f / 1.8) і 5-мегапіксельні сенсори. Основною камерою новинок передбачені додаткова функціональність при портретній зйомці. Селфі-камера також характеризується рядом цікавих функцій, в числі яких – запатентована технологія SoftNeuro, що забезпечує ефект боке, визначаючи обличчя користувача та створюючи нечіткість фону.

Девайси оснащені батареями на 3100 мАг, що підтримують технологію швидкої зарядки Quick Charge 4+ від Qualcomm. Втім, перевагами Quick Charge 4+ поки скористатися не вийде, оскільки відповідні зарядні пристрої на ринку ще не представлені. Але ця особливість стосується не тільки девайсів від BQ, а всіх пристроїв з підтримкою Quick Charge 4+.

Aquaris X2 Pro в мінімальній конфігурації укомплектований 4-гігабайтної оперативною пам’яттю і вбудованим накопичувачем, ємністю 64 гігабайти. Передбачена і версія з 6 гігабайтами оперативної пам’яті і 128-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Aquaris X2 Pro відрізняється також більш продуктивним чіпсетом – Snapdragon 660. У корпусу цього девайса також є певна перевага – замість пластика використовується 3D-скло в поєднанні з алюмінієвою рамкою.

Інші характеристики для двох девайсів однакові. І найважливіша їх особливість – чиста операційна система Android, оскільки мова йде про Android One-смартфонах.

Мінімальна ціна Aquaris X2 – 309,90 євро; X2 Pro – 389,90 євро. Для Aquaris X2 передбачені кольори – чорний і золотистий, для X2 Pro – чорний, білий і сріблястий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    У Windows 11 з’явиться “ШІ-провідник”

    В операційній системі Windows 11 оновлять "Провідник". Він отримає ШІ-функції, для яких будуть потрібні нові…

    27.04.2024

    Представлений найпотужніший кишеньковий ліхтарик: світить на сотні метрів

    Компанія Nitecore створила невеликий ліхтарик EDC25, який міститься в кишені. Однак це не заважає видавати…

    27.04.2024

    Galaxy AI від Samsung скоро стане набагато кориснішим

    Незабаром після того, як Samsung випустила його для кількох флагманських телефонів 2023, вона оголосила про…

    27.04.2024

    Spotify не приймає нових умов App Store в ЄС і знову обходить правила Apple

    Spotify, один із найбільших стрімінгових сервісів у світі, зіткнувся з новими правилами App Store від…

    27.04.2024

    Виявлено новий банківський троян Brokewell, який атакує Android

    Експерти в галузі кібербезпеки б'ють на сполох у зв'язку з появою чергової модифікації шкідливого банківського…

    27.04.2024

    Як швидко позбутися води в динаміках смартфона без зайвого клопоту

    Якщо ви випадково попалили свій смартфон водою, не потрібно панікувати та вдаватися до екстремальних методів,…

    27.04.2024