Представлені два нових Android One-смартфона

Дебют нових Android One-смартфонів – завжди значуща подія. Адже Android One означає для користувачів чисту операційну систему Android. Як відомо, більшість поставляються на ринок Android-смартфонів характеризуються програмними оболонками від їх вендорів з додатковим ПО і функціональністю.

Aquaris X2

Aquaris X2 і X2 Pro відносяться до девайсів середнього класу, але для випустившої її компанії BQ ці смартфони є її топовими пропозиціями з гідними технічними характеристиками і привабливими цінами. Більш докладно два нових смартфони Android One розглядалися в замітці Ро (Ro), опублікованій ресурсом gsmarena.com з посиланням на веб-сайт BQ .

Aquaris X2

Aquaris X2 укомплектований 5,65-дюймовим FHD + -дисплеєм з досить тонкими рамками зверху і знизу. Чіпсетом новинок став Snapdragon 636, який в базовій моделі поєднується з 3 гігабайтами оперативної пам’яті і 32-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Більш преміальна версія девайса оснащена 4-гігабайтним ОЗУ і вбудованим накопичувачем ємністю 64 гігабайти. У дизайні корпусу алюмінієва рамка поєднується з пластиковою задньою панеллю.

Aquaris X2

У подвійній камері знайшли собі застосування 12-мегапіскльний (з діафрагмою f / 1.8) і 5-мегапіксельні сенсори. Основною камерою новинок передбачені додаткова функціональність при портретній зйомці. Селфі-камера також характеризується рядом цікавих функцій, в числі яких – запатентована технологія SoftNeuro, що забезпечує ефект боке, визначаючи обличчя користувача та створюючи нечіткість фону.

Девайси оснащені батареями на 3100 мАг, що підтримують технологію швидкої зарядки Quick Charge 4+ від Qualcomm. Втім, перевагами Quick Charge 4+ поки скористатися не вийде, оскільки відповідні зарядні пристрої на ринку ще не представлені. Але ця особливість стосується не тільки девайсів від BQ, а всіх пристроїв з підтримкою Quick Charge 4+.

Aquaris X2

Aquaris X2 Pro в мінімальній конфігурації укомплектований 4-гігабайтної оперативною пам’яттю і вбудованим накопичувачем, ємністю 64 гігабайти. Передбачена і версія з 6 гігабайтами оперативної пам’яті і 128-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Aquaris X2 Pro відрізняється також більш продуктивним чіпсетом – Snapdragon 660. У корпусу цього девайса також є певна перевага – замість пластика використовується 3D-скло в поєднанні з алюмінієвою рамкою.

Інші характеристики для двох девайсів однакові. І найважливіша їх особливість – чиста операційна система Android, оскільки мова йде про Android One-смартфонах.

Мінімальна ціна Aquaris X2 – 309,90 євро; X2 Pro – 389,90 євро. Для Aquaris X2 передбачені кольори – чорний і золотистий, для X2 Pro – чорний, білий і сріблястий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.