Служба підтримки Apple розвінчала п’ять найпопулярніших міфів про iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple випустила оновлення свого документа підтримки iPhone, в якому розвінчала найбільш стійкі міфи про головний засіб зв’язку для сучасної людини, що випускається нею — наприклад, про те, що постраждалий від води телефон можна просушити, помістивши його в миску з рисом. Про найпоширеніші щодо айфонів помилки та їх спростування написало британське видання Daily Mail.

Опускання мокрого iPhone в рис допоможе йому висохнути

Неясно, коли саме поширився міф, який радить споживачам класти iPhone у рис, якщо він намокне. Однак Apple ясно дала зрозуміти, що насправді це може завдати більше шкоди, ніж користі, оскільки дрібні частинки рису можуть потрапити у ваш телефон та викликати подальші пошкодження.

Сучасні iPhone набагато водонепроникніші, ніж їх попередники, але вони все одно не є на 100% непроникними для води, ось чому Apple випустила попередження про виявлення рідини. Воно повідомляє користувача про те, що він не може зарядити телефон через цю проблему, і йому слід почекати, поки iPhone висохне, щоб спробувати знову.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнення Wi-Fi та Bluetooth заощадить ваш акумулятор

Ще одна поширена помилка полягає в тому, що відключення Bluetooth і Wi-Fi продовжує термін служби батареї – але насправді, коли функції включені і при цьому не використовуються, вони не збільшують час автономної роботи. Замість цього краще включити режим польоту, тому що це відключить програми, які розряджають акумулятор, і може бути особливо корисним, коли ви подорожуєте або знаходитесь в районах з поганим прийомом мобільного зв’язку. Ця функція не дозволить телефону постійно шукати сигнали, які швидко виснажать ресурси вашого iPhone.

Закриття програм може заощадити заряд батареї вашого iPhone

Закриття ваших додатків ніяк не сприяє економії заряду батареї, тому що вони фактично не працюють, а закриваючи їх, ви витрачаєте більше часу автономної роботи вашого iPhone, ніж якби ви просто дали їм спокій.

Це відбувається тому, що колись та чи інша програма відкрита на вашому мобільному пристрої — вона, по суті, знаходиться в замороженому стані. Але якщо ви закриєте його і перезапустите, то воно споживатиме не менше, а більше енергії, ніж якби ви просто відновили його у фоновому режимі.

Режим приватного перегляду приховує вашу IP-адресу та розташування

Режим інкогніто може приховувати історію ваших відвідувань, але веб-сайт, який ви відвідуєте, як і раніше, має доступ до вашої особистої інформації, і якщо ви приймаєте використання файлів cookie, ваш телефон, як і раніше, буде зберігати дані, дозволяючи веб-сайтам отримувати інформацію. про ваші звички перегляду.

Натомість Apple пропонує підписатися на свій сервіс iCloud+, який дає вам доступ до програми iCloud Private Relay. Останнє захищає вашу IP-адресу та активність в Інтернеті, шифруючи трафік на вашому пристрої та відправляючи його через окремі інтернет-ретранслятори.

«Це не дозволяє веб-сайтам бачити вашу IP-адресу та місцезнаходження, а мережевим провайдерам фіксувати вашу активність в Інтернеті. Ніхто не знає, хто ви та які веб-сайти відвідуєте», – йдеться на сайті служби підтримки Apple.

Заряджання iPhone на ніч може пошкодити акумулятор

Поширена помилка полягає в тому, що зарядка iPhone на ніч може завдати шкоди акумулятору, споживаючи більше енергії, ніж йому потрібно. Реальність така, що сучасні смартфони автоматично визначають коли вони розряджені на 100 відсотків і не споживають більше струму, ніж необхідно для повної зарядки.

«Всі батареї, що перезаряджаються, є витратними матеріалами і мають обмежений термін служби — згодом їх ємність і продуктивність знижуються настільки, що їх необхідно замінювати <…> У міру старіння батарей це може сприяти зміні продуктивності iPhone», — йдеться на сайті Apple.

Отже, якщо у вас сідає батарея, це не має жодного відношення до того, як часто чи довго ви її заряджаєте.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.