Бюджетний iPhone SE нового покоління вийде у 2025 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Apple готується оновити найбюджетніший смартфон – модель iPhone SE, перша версія якого дебютувала у 2016 році, а остання – у 2022-му. Анонс нової моделі відбудеться 2025 року, повідомляє джерело. Головною особливістю нового iPhone SE стане якісний дисплей OLED. Також може бути покращено камеру смартфона щодо минулого покоління серії.

В даний час відразу три виробника розглядаються як постачальники OLED-панелей для iPhone SE нового покоління.

Джерело повідомляє, що сторони знаходяться в процесі узгодження цін: компанії BOE і Tianma пропонують постачати OLED-дисплеї для iPhone SE $35 і $40 за один дисплей, а Samsung Display – по $30 за виріб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі Apple продовжує процес узгодження та остаточного вибору постачальника. Найбільш ймовірними постачальниками вважаються Samsung та BOE. Обидва готові піти на поступки для отримання наступних контрактів на iPhone 16.

Уточнюється, що iPhone SE нового покоління в результаті отримає дисплей, аналогічний моделям iPhone 13 та iPhone 14. Діагональ екрану складе 6.1 дюйм, роздільна здатність – 2532х1170 з піковою яскравістю 1200 кд/м². Інформації про те, чи буде захищено дисплей нового iPhone SE склом Ceramic Shield – поки що немає.

Смартфон iPhone SE (4-го покоління) буде оснащений основною камерою з одним модулем . Його характеристики поки що не розкриваються. Однак одразу кілька незалежних джерел підтверджують цей факт.

Також новий смартфон отримає нову кнопку дії, аналогічну до тієї, що стоїть у моделях iPhone 15 Pro/15 Pro Max, а також порт USB-C замість Lightning.

Усередині компанії проект iPhone SE (4-го покоління) отримав кодовий номер D59 та назву Ghost. Головна відмінність від попередніх поколінь полягатиме в наявності Face ID та екрані на всю передню панель.

Традиційно смартфон буде бюджетнішим за пристрої базової лінійки (iPhone 15/iPhone 16 і т.д).

Раніше на Photar.ru публікувалися подробиці інших майбутніх новинок Apple. У тому числі, смартфонів наступного покоління: iPhone 16 та iPhone 16 Pro Max. Основним нововведенням флагманського iPhone 16 Pro Max може стати поява перископного модуля, що забезпечує якісне оптичне масштабування.

Уточнюється, що смартфон буде оснащений матрицею збільшеного оптичного формату – 1/1.14 дюйма та новою оптикою, що складається із семи елементів. Таким чином, просунута новинка від Apple наближається до матриць оптичного формату 1 дюйм, які вже активно застосовуються в смартфонах на системі Android.

Також було опубліковано рендер смартфона iPhone 16.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.