Вийшла перша збірка Android 15: що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і було заплановано, Google випустила першу тестову збірку для розробників наступної версії операційної системи Android 15. Змін у системі поки не так багато, а візуальних і зовсім не помічено. Але кілька нововведень все ж вдалося знайти.

Одне з нововведень буде корисним активним користувачам месенджерів. В Android 15 з’явиться функція обмежень сповіщень, коли від одного й того самого додатка надходить безліч послідовних пушів. У такому разі система буде їх заглушати. Наприклад, ви підключилися до якогось каналу або групи і забули вимкнути сповіщення, внаслідок чого вам без кінця приходять сповіщення – система розпізнає це і обмежить. При цьому можна зробити виняток для розмов або відключити опцію зовсім.


Було додано системну опцію управління силою вібрації під час використання клавіатури. Таким чином, більше не потрібно буде шукати відповідне налаштування в глибинах програми клавіатури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще додали нову опцію для складних смартфонів, коли для продовження роботи з додатком після закриття смартфона на зовнішньому екрані потрібно зробити свайп по ньому.

Інших значущих нововведень в Android 15 поки що немає, оскільки перша попередня збірка для розробників (DP1) здебільшого містить нові API і націлена на збір відгуків від самих розробників. У березні вийде DP2 з поступовим додаванням нових функцій, API і змін на основі перших відгуків.

У квітні очікується реліз першої бета-версії Android 15, де вже очікуються більш фундаментальні зміни. У планах Google – випустити щонайменше чотири бета-версії, при цьому в червні система має вже перейти в стабільний стан, а реліз фінальної версії відбудеться не раніше серпня.

До списку підтримуваних пристроїв від Google потрапили смартфони серій Pixel 6/7/8, складаний смартфон Pixel Fold і планшет Pixel Tablet. Посилання на відповідні прошивки доступні на сайті компанії.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.