Перші подробиці про iOS 18 для iPhone

Mandatory Credit: Photo by Pavlo Gonchar/SOPA Images/Shutterstock (14120096k) In this photo illustration, iOS 18 logo is seen on a smartphone and on a pc screen in the background. Photo illustration in Ukraine - 22 Sept 2023
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple планує суттєво наростити кількість ядер, що відповідають за ШІ в нових процесорах Apple A18 для iPhone 16. Про це пише MacRumors з посиланням на тайванське видання EDN.

Очікується, що штучний інтелект стане ключовим нововведенням в iOS 18, а Apple має намір налагодити їх роботу прямо на смартфоні заради приватності призначених для користувача даних.

Очікується, що Apple представить iOS 18 на конференції WWDC 2024 у червні, а чіпи серії A18 дебютують у моделях iPhone 16 у вересні. Джерела пишуть, що більша частина ШІ-можливостей буде доступна ексклюзивно для iPhone 16. Причиною тому якраз таки буде більш потужний Neural Engine — ядра, що відповідають за ШІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насамперед Apple планує інтегрувати великі мовні моделі в Siri, щоб поліпшити її функціонал, який вже давно відстає від того, що пропонують в своїх голосових асистентах конкуренти. Наприклад, одна з функцій Siri допоможе вичленувати основний сенс з повідомлення співрозмовника, надісланого по iMessage або SMS.

Очікується також, що оновлення камери стане одним з ключових поліпшень в iPhone 16. Для цього компанія навіть встановить на торці ще одну кнопку, за допомогою якої можна буде налаштовувати зум і фокус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.