Android 15 впроваджує тактильну віддачу під час регулювання яскравості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google випустила перший білд Android 15 у версії Developer Preview для смартфонів серії Pixel. Нова операційна система продовжує тенденцію до уніфікації інтерфейсу і впровадження корисних дрібниць.

Одним з таких невеликих, але приємних нововведень стало додавання тактильної віддачі при регулюванні яскравості екрану в налаштуваннях. Тепер, пересуваючи повзунок яскравості на Pixel, ви відчуєте слабку вібрацію телефону. Що вищий рівень яскравості, то сильнішою буде вібрація. Це дає змогу регулювати підсвічування інтуїтивно, не дивлячись на екран. Особливо корисно, коли вам потрібно швидко зменшити яскравість у темряві. Тонка тактильна віддача робить процес налаштування більш природним і приємним.

Крім того, оновлення до Android 15 внесло деяку оптимізацію в роботу ПЗ Pixel. Наприклад, покращено анімацію відкриття завдань, перемикання застосунків і жестів.Google продовжує рухатися в напрямку уніфікації дизайну системи загалом. Зміни однакові для всіх пристроїв і компонентів ОС, і це полегшує орієнтування в інтерфейсі і робить його інтуїтивно зрозумілим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім поліпшень візуального оформлення, Android 15 концентрується на корисних дрібницях на кшталт тактильної віддачі. Такі невеликі деталі, яких користувач може і не помітити одразу, але з часом додають комфорту під час використання пристрою. Перша версія Android 15 доступна для пристроїв Pixel, а повноцінний реліз ОС очікується восени 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.