Samsung Galaxy S24 Ultra проти Google Pixel 8 Pro: війна Android флагманів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шукаєте найкращий телефон Android? Що ж, ви в правильному місці: Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 8 Pro – головні претенденти у 2024 році.

Але які відмінності між ними та який із них вибрати?

Galaxy S24 Ultra — один із перших телефонів із довгоочікуваним новим чіпом Snapdragon 8 Gen 3, і Samsung робить ставку на нові трюки штучного інтелекту. Компанія також вносить великі зміни до системи камер, додаючи нову камеру із зумом та іншу обробку зображень. Давайте подивимося, як це можна порівняти з Pixel 8 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн та розмір

Це два великі телефони! Але з цих двох Galaxy S24 Ultra більше.

У нього більший 6,8-дюймовий екран (у порівнянні з 6,7-дюймовим у Pixel), ширший і він важить помітно більше – 233 грами проти 213 грамів у Pixel.

Galaxy також має іншу форму з гострими кутами, в той час як Pixel має закруглені кути та більш традиційний зовнішній вигляд телефону. Щодо матеріалів, телефон Samsung має титановий корпус, а Pixel робить ставку на алюміній. Galaxy також має S Pen, який подобається багатьом людям і якого немає в Pixel.

Решта начебто цілком знайома – кнопки живлення і гучності на обох телефонах знаходяться на правій стороні, нових кнопок немає, а внизу розташований порт для зарядки USB-C. Обидва також мають захист від води та пилу IP68, який останні кілька років був стандартом для всіх флагманів.

Майте на увазі, що якщо ви купите один з них, ви не знайдете в коробці зарядний пристрій. Хоча в комплект входить кабель для заряджання.

Galaxy підтримує більш високу пікову яскравість – 2600 нит, а Pixel – 2400 нит. Однак це офіційні цифри, виміряні з використанням крихітної білої плями на чорному тлі. Насправді, це не зовсім так.

Екран Galaxy неймовірно добре бореться з відблисками, він майже ніби це був матовий екран (все завдяки новому захисному покриттю Gorilla Glass Armor), в той час як Pixel використовує трохи більш старе скло Gorilla Glass Victus 2, так що для використання на відкритому повітрі Galaxy — найкращий телефон.

Вночі воно також падає до 1,1 нит, що набагато приємніше для очей, чим мінімальне значення 1,9 нит для Pixel (вночі, що нижча може бути яскравість, то краще).

Обидва також використовують панелі LTPO з адаптивною частотою оновлення, яка може модулювати від 1 Гц для статичного контенту до 120 Гц для плавного та плавного прокручування.

S24 Ultra також перейшов на плаский екран. Скло має дуже невеликий вигин, але не такий, як у попередні роки, а Pixel 8 Pro також використовує плаский дисплей. Здається, час вигнутих екранів минає.

Що стосується біометрії, обидва використовують сканер відбитків пальців, вбудований в екран, але Galaxy оснащений ультразвуковим сканером, а Pixel використовує оптичний зчитувач відбитків пальців, який може засліпити вас вночі і, як правило, повільніше.

Продуктивність та програмне забезпечення

В основі цих телефонів лежить штучний інтелект. Samsung робить ставку на функції Galaxy AI у всій системі. Однак Pixel також має безліч таких функцій, як Magic Editor та інші «чарівні» прийоми редагування, такі як Video Boost.

Під капотом Galaxy S24 Ultra встановлено новітнє і найкраще творіння Qualcomm – процесор Snapdragon 8 Gen 3, а Google використовує власний чіп Tensor G3.

Що стосується продуктивності, чіп Snapdragon набагато потужніший, але обидва добре оптимізовані для штучного інтелекту.

Тести продуктивності

Що стосується реальних конфігурацій, то ми маємо наступне: Galaxy і Pixel оснащені 12 ГБ оперативної пам’яті, але Pixel має базову версію 12/128 ГБ, а Galaxy — 12/256 ГБ. Galaxy також доступний у моделі ємністю 1 ТБ, яка відсутня у телефоні Google.

Інша велика різниця між цими двома – це програмне забезпечення.

Google спричинив фурор, оголосивши про семирічну підтримку оновлень програмного забезпечення для серії Pixel 8, а тепер Samsung обіцяє те саме з серією S24. Це чудова новина для користувачів Android, з якими в минулому погано поводилися з цього приводу.

Що стосується зовнішнього вигляду та стилю, Pixel має чистий стиль Android без зайвого програмного забезпечення, але також і з деякими елементами Google, які ви не можете видалити з головного екрана, в той час як Samsung використовує свій власний стиль з новим One UI 6.1 ще кілька функцій та можливостей налаштування для досвідчених користувачів. Серед них — інновації в галузі штучного інтелекту: такі функції, як Live Translate у рідній програмі для телефону, розшифрування голосових нотаток і навіть пропозиції для повнотекстових повідомлень.

Камера

Galaxy S24 Ultra оснащений чотирма камерами на задній панелі, порівняно з трьома камерами на Pixel 8 Pro.

Основна камера буде тією, яку ви використовуєте найчастіше: у Galaxy це оновлена ​​камера з роздільною здатністю 200 МП, а в Pixel – основна камера з роздільною здатністю 50 МП. Насправді, на обох телефонах ви отримаєте розмір фотографій за замовчуванням 12 МП, а також фотографії з високою роздільною здатністю як опція.

Цікаво, що Pixel 8 Pro має потужнішу надширококутну камеру з великим сенсором на 48 МП в порівнянні з надширококутною камерою на 12 МП на Galaxy. Це одна технічна перевага, але практика показує, що краще дивитися на реальні фотографії. Pixel добре справляється зі своїм завданням, але кольори трохи розмиті. Galaxy передає більш вражаючі кольори, але має деякі проблеми з колірними смугами.

Область, де Samsung вносить великі зміни, це зум-камера. Пішов у минуле об’єктив з 10-кратним зумом, який Samsung використовував раніше, і замість нього ми отримали новий об’єктив з 5-кратним зумом та 50-мегапіксельною матрицею у поєднанні з другою 10-мегапіксельною камерою з 3-кратним зумом. Отже, на Galaxy у вас є дві камери з 3-кратним та 5-кратним зумом, а на Pixel – лише один об’єктив із 5-кратним зумом.

Це означає, що Galaxy матиме велику перевагу в діапазоні масштабування від 3X до 4,9X.

Якість звуку та тактильні відчуття

І Galaxy, і Pixel оснащені системою з двома динаміками: основним динаміком унизу та допоміжним динаміком у навушнику вгорі.

Samsung використовує нову конструкцію динаміка внизу, використовуючи один виріз у формі таблетки замість кількох отворів, як це було раніше, і це може вказувати на те, що було внесено деякі інші покращення якості звуку, але ми ще не тестували це докладно.

Що стосується тактильних відчуттів, Pixel 8 Pro справді вражає своїм щільним та добре налаштованим вібромотором, і ми сподіваємося, що Samsung зможе відповідати його якості.

Термін роботи батареї та заряджання

Galaxy працює від акумулятора ємністю 5000 мАг, як і в попередні роки, а Pixel 8 Pro оснащений приблизно таким самим розміром – 5050 мАг.

Насправді обидва тривають близько півтора дня.

Що стосується зарядки, Galaxy Galaxy є провідна зарядка потужністю 45 Вт, для зарядки якої потрібно близько години, а для Pixel 8 Pro – швидкість зарядки 30 Вт, повна зарядка якої займає близько 1 години 20 хвилин. Чи не найшвидші телефони, але й не жахливі.

Обидва також підтримують бездротове заряджання. Для Pixel вам знадобиться власний зарядний пристрій Google для досягнення заявленої швидкості заряджання 23 Вт, тоді як Galaxy досягає 15 Вт з будь-яким стандартним бездротовим зарядним пристроєм Qi. Жоден із цих телефонів не підтримує новий стандарт бездротового зв’язку Qi2.

Підсумок

Samsung піднімає планку, пропонуючи нові функції Galaxy AI, які відкривають еру смартфонів нового типу. Додайте новий потужний чіпсет Snapdragon 8 Gen 3, вдосконалену систему камер і деякі зміни в дизайні, і ви отримаєте дуже надійний флагман 2024 року. А для тих, хто хоче S Pen… що ж, S24 Ultra – очевидний та єдиний вибір.

Але Google сам по собі значно покращився: Pixel 8 Pro працює дуже плавно під час щоденного використання, а продуктивність камери чудова.

Це важкий вибір між цими двома компаніями, але це означає лише те, що ці компанії конкурують.

Який з них вам більше подобається: Galaxy чи Pixel? І чому?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.