У світі стали частіше купувати преміум-смартфони: деталі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Аналітичне агентство Canalys опублікувало звіт про ринок смартфонів за 2023 рік, який представив цікаві тенденції в індустрії. Примітно, що вперше в історії рейтингу на першому місці опинився iPhone версії Pro.

Реклама

Відповідно до даних від Canalys, лідером за обсягом поставок став iPhone 14 Pro Max, відвантажених на ринок у кількості 34 мільйонів екземплярів. На другому місці опинився iPhone 15 Pro Max, з результатом лише на 1 мільйон пристроїв меншим, незважаючи на те, що він надійшов у продаж лише наприкінці вересня.

Третє і четверте місця посіли базовий iPhone 14 і його Pro-версія, відповідно, з майже однаковими результатами в 29 мільйонів штук. П’яте місце утримав iPhone 13, з об’ємом поставок у 23 мільйони екземплярів.

Дивно, що першим смартфоном, який не є продукцією Apple, став Samsung Galaxy A14 4G, який посів шосте місце з об’ємом поставок у 21 мільйон екземплярів. Це вказує на збереження інтересу до бюджетних моделей на ринку.

Дані показують тренд переорієнтації ринку смартфонів на преміум-сегмент, що намітився. Поява iPhone 14 Pro Max на першому місці рейтингу є відображенням цієї тенденції, підкреслюючи перевагу споживачів до більш дорогих і функціональних моделей.

Експерти зазначають, що ця динаміка може вплинути на стратегії виробників і подальший розвиток ринку, включно з більш активним впровадженням нових технологій і функцій у преміальні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: