ТОП-10 смартфонів на початку 2024 року: вибір експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір кращого смартфона передбачає вивчення технічних характеристик та реальних можливостей пристрою. При цьому критерії відбору кандидатів у кожного користувача свої. Виходячи з цього, складено рейтинг найкращих смартфонів на початок 2024 року.

Рейтинг підготував авторитетний технопортал Tech Advisor . У ньому представлені моделі смартфонів, які з’явилися вже на ринку. Крім лідерів торішніх рейтингів, у ТОП-10 є і новинки.

Лідер рейтингу – Samsung Galaxy S24 Ultra

Безперечним лідером стала новинка південнокорейського бренду – Samsung Galaxy S24 Ultra. У пристрої поєднуються максимальна продуктивність, якісна камера, хороша автономність і безліч інтелектуальних функцій, здатних змінити уявлення про користування пристроєм. Власникам обіцяють сім років оновлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До недоліків Samsung Galaxy S24 Ultra відносяться ціна, розміри та швидкість зарядки, яка залишилася на торішньому рівні – 45 Вт.

Найкраща камера – Google Pixel 8 Pro

Смартфоном із найкращою камерою, за версією Tech Advisor, став Google Pixel 8 Pro. Модель також отримала сім років оновлень. Крім зйомки, аксесуар може похвалитися якістю збірки, великою кількістю корисних функцій.

До речі, модель входить до списку найкращих камерофонів та інших експертів. Так, лабораторія лабораторії DXOMARK розмістила його п’ятому рядку разом з Oppo Find X6 Pro. Популярний техноблогер Marques Brownlee (Маркес Браунлі) влаштував сліпе голосування, де аудиторія голосувала за фото, не знаючи, яким смартфонів його зробили. За результатами експерименту Google Pixel 8 Pro посів друге місце, поступившись першістю Google Pixel 7A. Знімки робили без додаткових параметрів камери.

До недоліків моделі віднесли габарити та вагу, повільну зарядку та відносно невелику автономність.

Кращий iPhone — Apple iPhone 15 Pro

Порівняно з попередником, модель зазнала безліч доробок та дрібних змін, що у результаті забезпечило значне комплексне оновлення. Експерти оцінили якість зйомки, барвистий дисплей з насиченими кольорами, продуктивність чіпсету, титановий корпус, поява порту USB Type-C разом з фірмовим роз’ємом.

До вад моделі відноситься повільна зарядка, відсутність 5-кратного оптичного наближення, як у Pro Max.

Найкращий смартфон середнього класу – Google Pixel 7A

Переможця сліпого голосування Маркеса Браунлі гідно оцінили у рейтингу Tech Advisor. Модель отримала чудову камеру за свої гроші, просте та зручне ПЗ, відмінну продуктивність, компактність. Пристрій має AMOLED-дисплей діагоналлю 6,1 дюйма з частотою оновлення екрана 90 Гц.

До вад девайса віднесли повільну зарядку, проблемну бездротову зарядку. В іншому ж модель вважали за комфортну, незалежно від сценаріїв.

Кращий універсал – OnePlus 12

Пристрій позиціонується як “вбивця флагманів”. У ньому реалізовані передові технології, встановлені найпродуктивніша елементна база Android-смартфонів та високоякісний дисплей. Насправді, пристрій має переваги і функції, яких немає у флагманських моделей, але при цьому він коштує дешевше. Таким чином його визнали найкращою моделлю за співвідношенням ціни та якості.

До переваг девайсу віднесли елегантний стильний дизайн, дисплей, швидку дротову та бездротову зарядку, гарну основну камеру та телеоб’єктив. Разом розробникам варто попрацювати над ширококутною та селфі-камерою. До інших недоліків віднесли обмежену водостійкість і ціну, яка виявилася вищою, ніж у попередника.

OnePlus 12 на початку лютого став однією із тем ЗМІ: виробник почав блокувати китайські смартфони за межами КНР. Китайська версія пристрою вийшла раніше глобальною і коштує значно дешевше. Деякі українці вирішили скористатися можливістю і замовили модель в китайських магазинах з доставкою. Варто відзначити, що компанія вдалася до аналогічної практики з OnePlus 11.

Найкраще співвідношення ціни та якості – iPhone 15

Ще один «яблучний» девайс у рейтингу. iPhone 15 став найкращим за співвідношенням ціни та якості. У ньому все гаразд, але просунуті функції не реалізовані. Зокрема, порівняно з торішнім iPhone 14 у ньому з’явився функція Dynamic Island та роз’єм USB Type-C, що є найбільш значущими змінами. Відзначається хороша енергоефективність, продуктивність чіпсету та зручна оболонка.

У той же час швидкість заряджання залишається низькою, а дисплей підтримує частоту 60 Гц.

Найкращий складний смартфон – Motorola Razr 40 Ultra/Razr+

У рейтингу є і категорія складних смартфонів. Замість Samsung Galaxy Z Flip 5 до ТОП-10 потрапила модель Motorola Razr 40 Ultra (відомий на деяких ринках як Razr+). На думку автора рейтингу, пристрій буде найкращим вибором для більшості людей, які бажають отримати складний девайс.

До переваг моделі віднесли якість зовнішнього дисплея (підтримка частоти до 144 Гц), основний дисплей з діагоналлю 6,9 дюйми та частотою 165 Гц, на якому практично не видно складки. До переваг віднесли і хорошу автономність. У недоліки моделі записали продуктивний, але не топовий чіпсет Snapdragon 8+ Gen 1, після якого вже вийшли два нові покоління. Відносно слабкою стороною назвали якість камер.

Найкращий бюджетний смартфон – Samsung Galaxy A14

Південнокорейський гігант має кілька бюджетних смартфонів, але фаворитом рейтингу став Samsung Galaxy A14. Дизайн моделі нагадує флагманську серію S23 (лінійка S24 представлена ​​у січні 2024 року). Пристрій має зручне ПЗ, акумулятор 5000 мА * год, що забезпечує хорошу автономність. Встановлено камеру на 50 Мп, яка здатна робити хороші фото, але тільки при хорошому освітленні

Апарат працює на платформі MediaTek Helio G80, на відміну від дорожчих телефонів бренду. З інших недоліків “бюджетника” виділяють повільну зарядку 15 Вт.

До речі, Galaxy A14 був смартфоном Samsung, що найбільше продається, в III кварталі 2023 року, а в загальному рейтингу поступався тільки пристроям Apple.

Оптимальний вибір – Samsung Galaxy S23 Plus

У порівнянні з топовою версією Ultra, діагональ дисплея Galaxy S23 Plus менша, відсутня стілус. У той же час у смартфоні є все необхідне для комфортного користування: великий дисплей, хороша автономність, п’ять років підтримки, потужні камери. Модель підтримує глибоку кастомізацію, що оцінять просунуті користувачі. Корпус девайсу виготовлений з алюмінію та скла, що підкреслює дизайн преміум-класу.

Щоб вичавити максимум з можливостей пристрою, користувач має розібратися з налаштуваннями. До інших слабких сторін девайсу віднесли ціну та зарядку 45 Вт, що недостатньо високо для флагманів.

Універсальні камери – Xiaomi 13 Pro

Родзинками моделі виступає топова начинка та потужна камера з дюймовим сенсором, завдяки чому Xiaomi стала піонером технології. Величезний розмір датчика дозволяє захоплювати більше світла в умовах нестачі освітлення та забезпечує високу деталізацію. Доповнюють картину телеоб’єктив та надширококутна камера – кожен по 50 Мп. До інших переваг моделі відносять швидку зарядку 120 Вт та хорошу автономність.

Власникам апарату доводиться миритися з великим виступом камери та особливостями програмного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.