Смартфони

Названо функції, які дуже сильно розряджають iPhone

Share
Час читання: 3 хв.

Під час холодів важливо підтримувати зв’язок та стежити за рівнем заряду акумулятора на вашому iPhone. Збереження заряду в умовах низьких температур може виявитися складним завданням, якщо не знати певних хитрощів. Ми підготували для вас низку рекомендацій, які допоможуть зберегти працездатність, якщо ваш Айфон швидко розряджається.

Інструкція з вимкнення вібровідгуку клавіатури

У iOS 16 для iPhone було впроваджено чудову функцію — вібрація клавіатури під час набору тексту. Це спрощує процес друку, забезпечуючи відчуття натискання кнопок, але при цьому воно збільшує витрату енергії акумулятора. Час роботи пристрою залежить від активності використання месенджерів. Тому, якщо iPhone швидко розряджається, рекомендуємо вимкнути цю функцію. Вам знадобиться:

  1. Відкрийте розділ «Параметри» на вашому пристрої.
  2. Перейти до опції «Звуки і віброгудки».
  3. Деактивувати параметр «Відгук клавіатури».

Як вимкнути AirDrop на iPhone

Після створення серії чудових знімків на вашому iPhone та обміну ними з друзями не забувайте вимикати функцію AirDrop, це сприяє економії заряду акумулятора. iPhone автоматично активує процес передачі, коли «бачить» поблизу інші гаджети, наприклад, Apple Watch, обладнані функцією NameDrop.

Як вимкнути AirDrop:

  1. Перейти до «Параметри», а потім у розділі «Загальні».
  2. Вибрати “AirDrop”.
  3. Встановити опцію «Отримання вимкнено».
  4. Переконайтеся, що функції “Зближення пристроїв” та “Стільникові дані” переведені в неактивний режим, щоб запобігти автоматичній передачі даних через Bluetooth.

Елементи інтерфейсу на екрані блокування iPhone

Нещодавно введені віджети Live Activities полегшили нам життя, дозволяючи отримувати необхідну інформацію прямо на екрані блокування та надаючи дизайну iOS додаткову вишуканість. Однак, використання цієї нововведення теж витрачає ресурс вашого “яблука”.

Щоб налаштувати ці віджети, виконайте вказівки:

  1. Зайти в розділ «Параметри» та вибрати «Face ID та код-доступу».
  2. Ввести пароль і в самому низу екрана знайти опцію «Дії наживо», вимкнувши її.

Тепер активні віджети на iPhone не працюватимуть. Однак, якщо бажаєте, ви можете деактивувати «Дії наживо» індивідуально для всіх програм у налаштуваннях.

Вимкнення функції Always On Display на iPhone

Опція Always On Display на пристроях Apple, хоч і споживає невелику кількість енергії, може стати причиною небажаної витрати заряду далеко від джерел живлення. Тому краще вимкнути її заздалегідь. Як деактивувати процес:

  1. Відкрийте Параметри.
  2. Перейти до розділу «Дисплей та яскравість».
  3. Вимкнути перемикач напроти відповідної опції.

Управління повідомленнями на iPhone

Повідомлення є однією з найбільш енерговитратних можливостей Phone. Не рекомендую відключати їх усі відразу, але варто обмежити їхню кількість. Для цього оптимально застосувати режим фокусування. Активуйте його через Пункт керування, потім перейдіть в налаштування, щоб дозволити повідомлення лише для важливих програм, за винятком масових сповіщень, які можуть виснажувати батарею вашого телефону.

Процедура відключення геолокації

Можливо, ви помітили, що після оновлення до iOS 17 програма «Погода» постійно запитує дані про місцезнаходження, навіть якщо ви просто дивитеся на екран з віджетом. Та ж проблема стосується й інших програм, які, використовуючи геолокацію, розряджають акумулятор.

Щоб її відключити, знадобиться:

  1. Відкрити «Параметри» та зайти до розділу «Приватність та безпека».
  2. Знайти “Служби локацій”.
  3. Встановити параметр «При використанні програми», а не «Завжди», щоб зменшити споживання енергії.

Щоб ще більше продовжити час роботи від батареї, рекомендується завантажувати карти для офлайн-використання на ваш iPhone. Багато сервісів пропонують завантажити карти територій на згадку про пристрій, але для універсального рішення можна скористатися програмою MAPS.ME.

Поради щодо збільшення працездатності

Не забувайте про функцію збереження енергії, передбачену в iOS. Цей режим здатний продовжити час роботи вашого iPhone, коли це особливо необхідно. Рекомендується активувати цей режим відразу після того, як ви відключите пристрій від заряджання, але ефективно це зробити і при рівні заряду 20-30%.

Пам’ятайте, що увімкнення режиму енергозбереження може трохи зменшити продуктивність пристрою через скорочення частоти роботи процесора та вимкнення деяких завдань, що працюють у фоновому режимі. Але це невелика жертва в обмін на можливість уникнути повної розрядки акумулятора у критичний момент.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024