Google захистить користувачів Android-смартфонів від скам-додатків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google анонсувала поліпшену версію Play Protect, яка захищатиме користувачів Android-смартфонів від скам-додатків. Про це розповіли в 9to5Google.
Система Play Protect існує в ОС Android дуже давно, але зазвичай вона захищала головним чином від вірусів і шкідливого ПЗ, що проникає в надра системи. Мабуть, Google вирішила йти в ногу з часом і переорієнтувати алгоритми Play Protect – тепер він буде націлений на шахрайські програми.

Реклама

Play Protect “аналізуватиме й автоматично блокуватиме встановлення застосунків, які можуть використовувати конфіденційні дозволи під час виконання, що часто використовуються для фінансового шахрайства, коли користувач намагається встановити застосунок із джерела завантаження в Інтернеті (веб-браузери, застосунки для обміну повідомленнями або файлові менеджери)”.

Щоб ефективно розпізнавати скам, Google звертатиме увагу на запит дозволів RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications і Accessibility – зазвичай саме їх шахраї використовують для перехоплення СМС-кодів або паролів і стеження за екраном жертви. Примітно, що скануватися будуть усі додатки, навіть ті, які встановлюються з APK.

Якщо підозрілі рядки виявлено, Android заблокує встановлення і покаже повідомлення: “Цей додаток може запитувати доступ до конфіденційних даних. Це може збільшити ризик крадіжки особистих даних або фінансового шахрайства”.

Оновлений Play Protect запускається в пілотному режимі в Сінгапурі, а пізніше пошириться на весь світ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: