Експерти назвали 7 “крутих” лайфхаків клавіатури на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна спростити роботу з телефонною клавіатурою, якщо знати про її налаштування. Розкажемо про 7 лайфхаків мобільної клавіатури.

Змістити клавіатуру для друку однією рукою

На смартфонах з великим екраном може бути незручно друкувати однією рукою, а використовувати другу не завжди виходить. Наприклад, якщо людина їде у громадському транспорті та другою рукою тримається за поручень. У налаштуваннях клавіатури можна знайти налаштування, яке зміщує клавіатуру в один із країв – так довжини пальця вистачає для натискання найдальших від руки літер.

Щоб увімкнути це налаштування, потрібно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Натиснути на значок gears.
  2. Вибрати розділ “Налаштування”.
  3. Увімкнути “Режим керування однією рукою”.

Перемістити клавіатуру в інший бік можна стрілкою праворуч або ліворуч від неї. Щоб повернути звичайний розмір, достатньо натиснути на піктограму розширення зверху стрілки.

Швидко змінити регістр або поставити велику букву

Якщо слово потрібно написати великими літерами повністю або змінити першу літеру на велику, необов’язково стирати його. Достатньо виділити слово цілком і натиснути кнопку зміни регістру на клавіатурі:

  • Одне натискання змінить першу букву на велику.
  • Ще одне натискання – все слово буде написано великими літерами.

Зручне керування курсором

Для виправлення друкарської помилки в слові іноді доводиться ставити курсор у його середину, але не завжди виходить потрапити в потрібне місце. У клавіатурі телефону є альтернативний спосіб переміщення курсору, який допоможе встановити його в потрібне місце. Для цього знадобиться:

  1. Поставити курсор будь-яке місце потрібного слова.
  2. Затиснути клавішу пробілу і провести пальцем ліворуч або праворуч — туди, де має бути курсор.

У цьому режимі курсор переміщається повільніше і літерами, тому його легко можна помістити в потрібне місце.

Швидке видалення тексту

Написаний текст необов’язково видаляти по літерах – можна швидко виділити непотрібний уривок і стерти його одним рухом. Для цього необхідно натиснути кнопку видалення тексту і провести вліво, не відриваючи палець. Слова в тексті виділятимуться сірим, а як тільки виділиться весь непотрібний уривок, палець можна відпускати. Стертий текст відобразиться на панелі підказок – якщо стерлося щось потрібне, його можна повернути назад, натиснувши на підказку.

Детальний режим редагування тексту

Для багатьох користувачів клавіатура може здаватися надто маленькою та незручною, тому вихідний текст важко редагувати. У налаштуваннях клавіатури є спеціальний режим, що дозволяє спростити цей процес. Для його виклику потрібно:

  • Відкрити налаштування та натиснути на три точки у рядку опцій. Якщо меню закрито, потрібно натиснути на стрілку праворуч – вона знаходиться в лівому кутку рядка з підказками.
  • Вибрати пункт “Редагування/виправлення тексту”.

Тут розташовані великі клавіші, що дозволяють переміщати курсор, переміщатися на рядок вгору або вниз, копіювати та вставляти фрагменти.

Введення дробів

Більшість користувачів друкують дроби за допомогою двох цифр та косої межі між ними. Зробити це можна простіше і швидше, тому що клавіатура дозволяє вставляти готові та компактніші дроби. Для цього достатньо затиснути цифру, яка повинна стояти в чисельнику, а потім з варіантів, що з’явилися, вибрати потрібний знаменник.

Виправити автозаміну

У багатьох на смартфонах включена автоматична заміна слів, що дозволяє уникнути помилок. Але нерідко клавіатура виправляє і правильні варіанти слів, яких немає у її словнику. Якщо таке сталося, необов’язково передруковувати потрібне слово – достатньо ввімкнути одну функцію.

  • На клавіатурі натиснути значок шестерні.
  • Виберіть розділ “Виправлення тексту”.
  • Увімкнути опцію «Backspace скасовує автозаміну».

Тепер, коли клавіатура неправильно замінить слово, достатньо натиснути кнопку видалення, щоб автозаміна скасувалась.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.