Блогер розплавив Samsung Galaxy S24 Ultra, щоб оцінити якість титану

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Техноблогер Зак Нельсон взявся за вивчення конструкції Samsung Galaxy S24 Ultra вельми незвичайним способом. Щоб оцінити кількість і якість титану в корпусі пристрою, автор YouTube-каналу JerryRigEverything розібрав його і навіть випробував у плавильній печі, а потім порівняв склад металу з матеріалом, який використовують під час виробництва нового iPhone.

Насамперед Нельсон розібрав пристрій, приділивши особливу увагу його конструкції. Як виявилося, між внутрішнім каркасом і титановими рамками є прошарок із пластику. Він дає змогу антенам смартфона краще приймати сигнал, а заодно служить частиною несучої конструкції.

По завершенні розбирання блогер провів аналіз корпусу смартфона за допомогою спеціального сканера. Як з’ясувалося, більша частина каркаса Galaxy S24 Ultra складається з алюмінієвого сплаву марки 6061. Він класифікується як сплав загального призначення, і за специфікацією на 95% складається з алюмінію, посиленого кремнієм і магнієм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішня рамка, як і в iPhone, являє собою тонкі титанові пластини. Але вони не з’єднані з алюмінієм безпосередньо, а вплавлені в пластик за допомогою спеціальних кріплень. Нельсон зазначив, що цей метод дешевший, ніж використовуваний в iPhone 15 Pro Max (коли алюміній і титан щільно “спаяні” разом).

Титан з iPhone 15 Pro Max (ліворуч) і Samsung Galaxy S24 Ultra (праворуч)

Аналіз показав, що рамки S24 Ultra виконані з титану класу Grade 2 – це “майже чистий” метал (99%), а не сплав. Для порівняння, в iPhone 15 Pro Max застосували титан класу Grade 5 (90% титану, 6% алюмінію і 4% ванадію), який, утім, коштує дорожче. Щоб остаточно переконатися в “достовірності” металу, блогер нагрів корпус смартфона в тиглі – в результаті алюміній розплавився, а титанові вставки зберегли свою форму.

За оцінкою Нельсона, собівартість цього металу в S24 Ultra становить від $3 до $5, а в складі iPhone 15 Pro Max – від $10 до $15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.