Snapdragon 8 Gen 4 може отримати ядра з “десктопною” частотою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Digital Chat Station представив свіжі подробиці про майбутній флагманський процесор від Qualcomm, обіцяючи значні поліпшення. Згідно з інформацією, максимальна тактова частота чіпа досягне 4 ГГц, що на 700 МГц перевищує попередню версію, Snapdragon 8 Gen 3.

Новий чіп запропонує двокластерну архітектуру “2 + 6” з двома потужними і чотирма продуктивними ядрами. Цікаво відзначити відсутність “малих” ядер, що, можливо, компенсується енергоефективним 3-нм техпроцесом TSMC N3E.

Попередні результати тестування в Geekbench 6 обіцяють вражаючі показники: 2845 в однопотоковому і 10 628 у багатопотоковому режимі. Ці цифри можна порівняти з продуктивністю ноутбука MacBook Pro, оснащеного процесором Apple M3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак з’явилися сумніви через результати бенчмарка AnTuTu, де стверджується понад 3 мільйони балів. Спірна кодова назва Lahaina, пов’язана із застарілим Snapdragon 888, може вказувати на підробку або недостатність даних.

Очікується, що новий чіп під артикулом Pakala стане конкурентоспроможним рішенням на ринку мобільних процесорів. Офіційні підтвердження та анонс очікуються найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.