Смартфони

4 причини не купувати смартфони Xiaomi

Share
Час читання: 2 хв.

Чому б не взяти Сяомі?

1. MIUI

У смартфонах Xiaomi замість звичної ОС Android встановлена модифікована версія MIUI. Якщо ви не любите возитися зі смартфоном, але хочете, щоб він працював, він вам не сподобається.

Покопатися в налаштуваннях доведеться навіть просто для того, щоб отримувати повідомлення. Також ви зіткнетеся з тим, що смартфон гальмуватиме на порожньому місці, а додатки – неправильно працюватимуть і періодично вилітатимуть.

2. Труднощі з перепрошивкою

Частина проблем вирішується зміною прошивки. Раніше це робилося всього за два кроки, але тепер процес ускладнився і заплутаний. У нових моделях блокується завантажувач. Для розблокування необхідно подати заявку через сайт китайською мовою і дочекатися схвалення.

Але навіть на цьому пригоди не закінчаться. Необхідно встановити драйвера, спеціальне програмне забезпечення.

Я весь вечір возився зі своїм Xiaomi Mi5, але питань у нього не було. У підсумку я продав і купив iPhone SE.

3. Низька автономність

Xiaomi не просто відключила push-повідомлення в MIUI, а й самі смартфони оснащені величезними батареями. Річ у тім, що система погано оптимізована і без цих заходів пристрої просто не доживуть до вечора.

Xiaomi Mi5 з увімкненими повідомленнями та інтернетом по LTE видав трохи більше трьох годин роботи екрану. Для смартфона з енергоефективним процесором і акумулятором ємністю 3000 мАг цього недостатньо. Xiaomi Redmi 4 має бюджетні характеристики і акумулятор аж 4100 мАг, але в результаті пристрій видає всього близько п’яти годин роботи екрану.

4. Реклама і віруси

Xiaomi майже не заробляє на смартфонах і живе за рахунок MIUI, її сервісів і вбудованої реклами. Реклама, що постійно з’являється в рекламі, – це ненормально.

А якщо ви купуєте смартфон у недобросовісних продавців, то в системі можуть опинитися віруси – якісь незрозумілі додатки, які постійно висять у пам’яті і виходять в інтернет. Річ у тім, що у MIUI відкритий вихідний код і інтегрувати його дуже легко.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Якщо у вас весь досвід обмежився Мі5,то для чого-ж городити забор на пустому місці?Мі5-це телефон 2015 року випуску.9 років пройшло.Ви-б ще згадали свій досві користування Nokia 1100 і на цьому будували свої припущення щодо сучасних нокій.

  • Звичайна заказна стаття від спекулянтів-продавців аЙфонів. Я вже більше 6 років користуюсь Xiaomi і безмежно їм вдячний за пристрої з оптимальним співвідношенням ціна-якість, аЙфон гарний телефон, але переплата за бренд там зашкалює

  • Повна несенітниця те,що тут приводиться!!!!!Нічього спільного з дійсністю!!!!!

  • Покопатися в налаштуваннях доведеться навіть просто для того, щоб отримувати повідомлення. Статья из какого года? Явно не из 2023-2024. Уже давно с этим проблем нету. Дальше после этого бреда не стал читать. Кринж, а не статья

  • Автор айфонодрочер який андроіда в очі не бачив тим більше сучасних. Це на ваших сраних айфонах тре півдня колупаттся щоб шось змінити не кажучи про те що там хер що можна зробити.

  • MIUI - дуже зручна оболонка, яка на кілька років обганяє голий Андроїд. Вбудована безпека, налаштування сповіщень, кастомізація інтерфейсу за допомогою тем - все це досить непогано організовано.
    А стаття дуже схожа на замовну.

  • З обережністю ставилась до Xiomi після Samsung, але дякую виробнику! Тепер слідкую за новинками...

  • Епл на айфон скручує проц, бо начебто батареї не буде вистачати. Це дурня, просто пора новий купити. Але стаття не про айфон, а про невміння автора, але якщо користувач, скажем, має невміння, то нехай купує айфон.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024