Знайдено спосіб швидко звільнити 1 ГБ у пам’яті Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В операційній системі Android є прихована папка, в якій зберігається непотрібна інформація. Залежно від того, як давно ви користуєтеся смартфоном і скільки додатків на нього встановлено, вона може розростися до одного гігабайта і навіть більше.

Папка називається SysDump, вона зберігає в собі логи із записами про помилки в роботі Android і додатків. Її неможливо знайти за допомогою файлового менеджера без рут-доступу, але існує спосіб очистити її інженерною командою, яка спочатку призначалася для розробників і тестувальників.

Як це зробити:

Запустіть номеронабирач (зазвичай це додаток “Телефон”) і наберіть комбінацію *#9900#. З’явиться меню, виберіть у ньому опцію Delete dumpstate/logcat. Зачекайте, поки файли видаляться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Файли в SysDump можуть не тільки засмічувати пам’ять, вони також негативно впливають на швидкість роботи смартфона. Якщо їх накопичилося дуже багато, накопичувач стане повільним, через що пристрій почне гальмувати. Очищення вмісту цієї папки може зайняти кілька хвилин: що довше, то більше файлів буде видалено, і тим відчутнішим буде результат (звільниться багато місця, і до смартфона повернеться колишня продуктивність).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.