Прощавай, Safari: інтернет на iPhone змінюється назавжди і більше не буде колишнім

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple змінила правила використання браузерів на iOS і iPadOS. Про це пише 9to5Mac.

Згідно з джерелом, Apple почала приводити iOS і iPadOS у відповідність до нових законів Євросоюзу. Серед іншого, історичні зміни торкнулися браузерів загалом і Safari зокрема.

Перш за все, з релізом iOS 17.4 користувачі зможуть вибрати браузер за замовчуванням, зокрема будь-який зі сторонніх, на кшталт Chrome, Firefox, Edge, Opera. Досі замінити Safari було не можна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, для сторонніх браузерів на iOS більше не буде обов’язковим движок WebKit. Через це правило будь-який браузер був, по суті, копією Safari, і використання альтернатив не мало сенсу. Тепер на iOS може з’явитися повноцінний Chrome на базі Chromium, Edge та інші додатки.

Усі перераховані вище зміни стосуються тільки користувачів з Євросоюзу. Власники “яблучних” девайсів із США, Росії та інших країн не побачать жодних змін у налаштуваннях свого смартфона або планшета. Чи можна буде обійти це обмеження за допомогою VPN або зміни регіону Apple ID – поки незрозуміло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.