На Android-смартфони повертається функція з 2010 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google планує повернути в Android корисний елемент інтерфейсу, який був вилучений зі смартфонів багато років тому. Йдеться про віджет на екрані блокування.

Реклама

Як повідомляє 9to5Google, функція може повноцінно дебютувати в Android 15, яка вийде влітку і восени цього року.

Як відомо, при ввімкненні прихованої опції в правій частині екрану блокування з’являється панель, яку можна свайпом перенести в “спільний простір”, де розташований віджет. На даний момент можна розмістити віджети для нативних додатків: пошуковик, годинник, календар. Інформацію можна переглядати, не розблоковуючи смартфон.

Реклама

Імовірно, можливість додавати віджети на екран блокування обмежена для власників пристроїв з великими дисплеями, таких як планшети і складні смартфони.

В Android на початку 2010-х років користувачі могли робити з віджетами екрану блокування майже все, що завгодно. Можна було вибрати будь-який віджет і розмістити його на екрані блокування по одному або у вигляді каруселі. Однак у 2014 році цю функцію було вилучено з Android 5.0 і про неї забули.

Однак в останні роки віджети на екрані блокування знову стали популярними, багато в чому завдяки їхньому дебюту в iOS 16 та iOS 17. Користувачі можуть вибирати з декількох варіантів віджетів, які відображають такі дані, як рівень заряду акумулятора, погода та сповіщення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ