На Android-смартфони повертається функція з 2010 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google планує повернути в Android корисний елемент інтерфейсу, який був вилучений зі смартфонів багато років тому. Йдеться про віджет на екрані блокування.

Реклама

Як повідомляє 9to5Google, функція може повноцінно дебютувати в Android 15, яка вийде влітку і восени цього року.

Як відомо, при ввімкненні прихованої опції в правій частині екрану блокування з’являється панель, яку можна свайпом перенести в “спільний простір”, де розташований віджет. На даний момент можна розмістити віджети для нативних додатків: пошуковик, годинник, календар. Інформацію можна переглядати, не розблоковуючи смартфон.

Імовірно, можливість додавати віджети на екран блокування обмежена для власників пристроїв з великими дисплеями, таких як планшети і складні смартфони.

В Android на початку 2010-х років користувачі могли робити з віджетами екрану блокування майже все, що завгодно. Можна було вибрати будь-який віджет і розмістити його на екрані блокування по одному або у вигляді каруселі. Однак у 2014 році цю функцію було вилучено з Android 5.0 і про неї забули.

Однак в останні роки віджети на екрані блокування знову стали популярними, багато в чому завдяки їхньому дебюту в iOS 16 та iOS 17. Користувачі можуть вибирати з декількох варіантів віджетів, які відображають такі дані, як рівень заряду акумулятора, погода та сповіщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: