Експерти дали відповідь, як правильно заряджати новий смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Батареї нових смартфонів набагато менш вимогливі, ніж застарілі нікель-кадмієві та нікель-металогідридні акумулятори. Однак вони все ж таки потребують, щоб зарядка проходила з урахуванням нескладних правил — якщо не дотримуватися їх, то батарею доведеться міняти вже через 2-3 роки після покупки телефону.

Реклама

Новий смартфон не потрібно довго і нудотно заряджати і розряджати, як це було зі старими моделями. Батареї сучасних телефонів практично позбавлені так званого «ефекту пам’яті», для якого і потрібно детальне калібрування. Літій-іонні акумулятори простіше у використанні, але і для їх заряджання потрібно дотримуватися певних правил. Наприклад, новий смартфон відразу після покупки необхідно заряджати так:

  • Поставити смартфон на зарядку якомога раніше, не чекаючи його розрядки.
  • Зарядіть смартфон повністю до 100%, не відключаючи його від мережі. Мінімальне калібрування нового гаджета все ж таки потрібне, тому потрібно завершити саме повний заряд. Він дозволить контролеру живлення визначити максимальну ємність та граничний рівень заряду.
  • Заряджати смартфон оригінальним зарядним пристроєм або ЗП з тими самими параметрами, що й у оригіналу. Це гарантує не тільки безпечну, а й швидку зарядку гаджета. Наприклад, якщо смартфон підтримує швидку зарядку, без зарядного пристрою з підтримкою тієї ж технології він не зможе включити її в роботу. В результаті заряджатиметься телефон повільно. Важливо використовувати якісне, перевірене ЗП, а також цілі кабелі без зламів, перекручених дротів та пошкоджень.

Одна з головних умов першої зарядки смартфона – не допустити його повної розрядки. Якщо вчасно не підключити телефон до мережі та залишити його розрядженим, він може випробувати «глибокий розряд». Це вкрай небажаний для акумулятора стан, з якого він може не вийти.

Після першої зарядки смартфон можна підключати до мережі як завжди – більше необов’язково чекати 100% заряду, а заряджати пристрій за необхідності.

Як правильно заряджати смартфон?

Є й загальні поради, які дозволять продовжити термін служби акумулятора будь-якого смартфона:

  • Не заряджати смартфон під прямими променями сонця, наприклад, не залишати його на зарядці в машині в сонячний день.
  • Не заряджати пристрій у приміщеннях або на відкритому повітрі при надто високих або низьких температурах.
  • Не залишати смартфон заряджатися під подушкою або іншою тканиною, особливо якщо у того щільний чохол. Подібні дії можуть призвести до перегріву батареї, що чинить на неї вкрай негативний вплив. Більше того, гарячий акумулятор паралельно нагріватиме і внутрішні деталі самого телефону, що може призвести до їх поломки
  • Завжди використовувати якісні зарядні пристрої, а краще оригінал, спеціально розроблений для заряджання конкретного смартфона.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: