Експерти дали відповідь, як правильно заряджати новий смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батареї нових смартфонів набагато менш вимогливі, ніж застарілі нікель-кадмієві та нікель-металогідридні акумулятори. Однак вони все ж таки потребують, щоб зарядка проходила з урахуванням нескладних правил — якщо не дотримуватися їх, то батарею доведеться міняти вже через 2-3 роки після покупки телефону.

Новий смартфон не потрібно довго і нудотно заряджати і розряджати, як це було зі старими моделями. Батареї сучасних телефонів практично позбавлені так званого «ефекту пам’яті», для якого і потрібно детальне калібрування. Літій-іонні акумулятори простіше у використанні, але і для їх заряджання потрібно дотримуватися певних правил. Наприклад, новий смартфон відразу після покупки необхідно заряджати так:

  • Поставити смартфон на зарядку якомога раніше, не чекаючи його розрядки.
  • Зарядіть смартфон повністю до 100%, не відключаючи його від мережі. Мінімальне калібрування нового гаджета все ж таки потрібне, тому потрібно завершити саме повний заряд. Він дозволить контролеру живлення визначити максимальну ємність та граничний рівень заряду.
  • Заряджати смартфон оригінальним зарядним пристроєм або ЗП з тими самими параметрами, що й у оригіналу. Це гарантує не тільки безпечну, а й швидку зарядку гаджета. Наприклад, якщо смартфон підтримує швидку зарядку, без зарядного пристрою з підтримкою тієї ж технології він не зможе включити її в роботу. В результаті заряджатиметься телефон повільно. Важливо використовувати якісне, перевірене ЗП, а також цілі кабелі без зламів, перекручених дротів та пошкоджень.

Одна з головних умов першої зарядки смартфона – не допустити його повної розрядки. Якщо вчасно не підключити телефон до мережі та залишити його розрядженим, він може випробувати «глибокий розряд». Це вкрай небажаний для акумулятора стан, з якого він може не вийти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після першої зарядки смартфон можна підключати до мережі як завжди – більше необов’язково чекати 100% заряду, а заряджати пристрій за необхідності.

Як правильно заряджати смартфон?

Є й загальні поради, які дозволять продовжити термін служби акумулятора будь-якого смартфона:

  • Не заряджати смартфон під прямими променями сонця, наприклад, не залишати його на зарядці в машині в сонячний день.
  • Не заряджати пристрій у приміщеннях або на відкритому повітрі при надто високих або низьких температурах.
  • Не залишати смартфон заряджатися під подушкою або іншою тканиною, особливо якщо у того щільний чохол. Подібні дії можуть призвести до перегріву батареї, що чинить на неї вкрай негативний вплив. Більше того, гарячий акумулятор паралельно нагріватиме і внутрішні деталі самого телефону, що може призвести до їх поломки
  • Завжди використовувати якісні зарядні пристрої, а краще оригінал, спеціально розроблений для заряджання конкретного смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.