10 важливих функцій, яких спочатку не було в iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

9 січня 2024 року виповнилося рівно 17 років з моменту презентації першого смартфона Apple. Саме на тій виставці Macworld Expo в Сан-Франциско Стів Джобс представив черговий революційний продукт, який сьогодні є основним драйвером продажів компанії. Вражаюче, але багато функцій, без яких складно уявити сучасний девайс, були відсутні в першому iPhone. Зібрали 10 найважливіших із них у цьому матеріалі.

Реклама

Ось чого не було в iPhone (2G, як багато хто помилково його називає):

  • Копіювання і вставка тексту. Здавалося б, найпростіша функція, яка була навіть у “нокіах” на Symbian, дісталася до iPhone тільки в 2009 році.
  • Селфі-камера. Так, сьогодні iPhone може похвалитися найбільш просунутою системою розблокування за обличчям Face ID, але ж спочатку в ньому не було навіть фронтальної камери. Тільки в 2010 році з виходом iPhone 4 у смартфонах Apple з’явилися камери для селфі, хоча в багатьох інших телефонах вони були ще з 2005 року.
  • App Store. Початкова концепція Джобса передбачала, що iPhone повинен поставлятися тільки з попередньо встановленими додатками. Однак у 2008 році компанія вирішила запустити App Store, який зараз також генерує купу грошей.
  • Запис відео. Навіть цього не було в iPhone 2007 року. Зараз багато хто купує смартфони Apple саме заради зйомки відео, але ж вона з’явилася тільки в iPhone 3GS у 2009 році.
  • Ліхтарик. Оскільки в оригінальному iPhone не було світлодіодного спалаху, не було і вбудованого ліхтарика. З появою App Store на iOS почали виходити додатки-ліхтарики, які просто активували білий екран на максимальній яскравості, імітуючи ліхтарик.
  • MMS. Навіть настільки давня технологія для обміну фотографіями (до появи месенджерів) з’явилася тільки в 2009 році. При цьому вона працювала тільки на iPhone 3G і iPhone 3GS.
  • GPS. Так, в iPhone був попередньо встановлений додаток Google Карти, але його функціональність була сильно урізана. У смартфоні просто не було модуля GPS, через що навігація на перших iPhone не працювала.
  • Шпалери. Сьогодні багато хто скаржиться на відсутність гнучкості в кастомізації екрана в iOS 17. Але ж в iPhone 2007 року користувачі навіть не могли встановити власні шпалери.
  • Retina. Навіть той самий дисплей Retina, за який ми так любимо сучасні iPhone, з’явився тільки в iPhone 4 у 2010 році. До цього роздільна здатність iPhone була вчетверо нижчою, а пікселі було видно навіть з відстані витягнутої руки.
  • 3G. Поки всі компанії активно використовували мережі 3G і готувалися до впровадження 4G, перший iPhone працював тільки в мережах 2G з повільним інтернетом EDGE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: