10 важливих функцій, яких спочатку не було в iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

9 січня 2024 року виповнилося рівно 17 років з моменту презентації першого смартфона Apple. Саме на тій виставці Macworld Expo в Сан-Франциско Стів Джобс представив черговий революційний продукт, який сьогодні є основним драйвером продажів компанії. Вражаюче, але багато функцій, без яких складно уявити сучасний девайс, були відсутні в першому iPhone. Зібрали 10 найважливіших із них у цьому матеріалі.

Реклама

Ось чого не було в iPhone (2G, як багато хто помилково його називає):

  • Копіювання і вставка тексту. Здавалося б, найпростіша функція, яка була навіть у “нокіах” на Symbian, дісталася до iPhone тільки в 2009 році.
  • Селфі-камера. Так, сьогодні iPhone може похвалитися найбільш просунутою системою розблокування за обличчям Face ID, але ж спочатку в ньому не було навіть фронтальної камери. Тільки в 2010 році з виходом iPhone 4 у смартфонах Apple з’явилися камери для селфі, хоча в багатьох інших телефонах вони були ще з 2005 року.
  • App Store. Початкова концепція Джобса передбачала, що iPhone повинен поставлятися тільки з попередньо встановленими додатками. Однак у 2008 році компанія вирішила запустити App Store, який зараз також генерує купу грошей.
  • Запис відео. Навіть цього не було в iPhone 2007 року. Зараз багато хто купує смартфони Apple саме заради зйомки відео, але ж вона з’явилася тільки в iPhone 3GS у 2009 році.
  • Ліхтарик. Оскільки в оригінальному iPhone не було світлодіодного спалаху, не було і вбудованого ліхтарика. З появою App Store на iOS почали виходити додатки-ліхтарики, які просто активували білий екран на максимальній яскравості, імітуючи ліхтарик.
  • MMS. Навіть настільки давня технологія для обміну фотографіями (до появи месенджерів) з’явилася тільки в 2009 році. При цьому вона працювала тільки на iPhone 3G і iPhone 3GS.
  • GPS. Так, в iPhone був попередньо встановлений додаток Google Карти, але його функціональність була сильно урізана. У смартфоні просто не було модуля GPS, через що навігація на перших iPhone не працювала.
  • Шпалери. Сьогодні багато хто скаржиться на відсутність гнучкості в кастомізації екрана в iOS 17. Але ж в iPhone 2007 року користувачі навіть не могли встановити власні шпалери.
  • Retina. Навіть той самий дисплей Retina, за який ми так любимо сучасні iPhone, з’явився тільки в iPhone 4 у 2010 році. До цього роздільна здатність iPhone була вчетверо нижчою, а пікселі було видно навіть з відстані витягнутої руки.
  • 3G. Поки всі компанії активно використовували мережі 3G і готувалися до впровадження 4G, перший iPhone працював тільки в мережах 2G з повільним інтернетом EDGE.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ