Новий iPhone 15 Pro або Pro Max: 11 функцій, які ви повинні випробувати першими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, у цьому святковому сезоні ви стали володарем чудового iPhone 15 Pro або Pro Max. Тепер ви хочете використовувати його по максимуму. Для цього вам доведеться зробити кілька налаштувань, у багатьох випадках активувавши функції, які Apple відключає за замовчуванням. Крім того, ви зможете краще піклуватися про свій новий пристрій, щоб він працював саме так, як вам подобається.

Тут ми розповімо вам про те, що потрібно робити під час налаштування та використання вашого нового пристрою. Щоб отримати максимальну віддачу від свого телефону, читайте ці поради разом з іншими нашими посібниками. Пам’ятайте, що ці поради призначені для iPhone 15 Pro і Pro Max. Хоча вам доступні всі функції стандартної лінійки iPhone 15 і iPhone 15 Plus, ці поради не працюватимуть на цих пристроях.

Отже, ось 11 речей, які ви повинні спробувати насамперед на своєму новому iPhone 15 Pro або Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці поради також підійдуть для більшості iPhone зі встановленою iOS 17, за винятком тих випадків, коли це зазначено.

1. Максимальний час автономної роботи

Вбудований літій-іонний акумулятор iPhone 15 Pro розрахований на 23 години відтворення відео, а iPhone 15 Pro Max – на 29 годин. Однак якщо тримати батарею в діапазоні від 20 до 80 %, термін її служби буде набагато довшим – на щастя, спосіб зробити це існує.

Метод той самий, що і в iPhone 15. По суті, зайдіть у “Налаштування”, натисніть “Батарея” і виберіть “Здоров’я батареї і зарядка”. Потім виберіть пункт Оптимізація зарядки і встановіть обмеження у 80 %.

Але у iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max є й інший спосіб вичавити з пристрою більше часу автономної роботи – відключити плавність ProMotion. Замість того щоб використовувати стандарт 120 МГц для дисплея, ви можете обмежити його до 60 МГц, як у моделях, що не належать до Pro. Ви не помітите особливої різниці, а час автономної роботи може збільшитися на 6 %.

Щоб скористатися цією можливістю, відкрийте додаток “Налаштування”, виберіть “Доступність”, натисніть “Рух” і активуйте “Обмежити частоту кадрів”.

У майбутньому ви також зможете дізнатися, як перевірити цикли роботи батареї, щоб зрозуміти, скільки часу залишилося в ній. Для цього вам потрібно відкрити “Налаштування”, торкнутися “Загальні”, вибрати “Про програму” і знайти число поруч із “Кількість циклів”. Що вище число, то частіше вам доведеться його змінювати.

2. Використовуйте кнопку дії

Якщо ви перейшли зі старішої моделі iPhone, то помітите, що на iPhone 15 Pro немає перемикача “кільце/тиша”. Замість нього Apple замінила його новою кнопкою – кнопкою дії. Вона дає змогу призначити певну функцію за вашим вибором, чи то активація фокусу, чи то перемикання на камеру, чи то запуск ліхтарика, чи то запис голосової нотатки, чи то один із багатьох інших варіантів.

Щоб почати роботу, відкрийте застосунок “Налаштування”, знайдіть “Кнопка дії”, потім виберіть “Кнопка дії” і прокрутіть меню, щоб вибрати потрібну дію.

3. Видаліть значок беззвучного режиму

В iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max у лівому верхньому кутку поруч із годинником відображається значок беззвучного режиму. Він не надто привабливий, тому ви можете захотіти видалити його. Для цього просто зайдіть у “Налаштування”, виберіть “Звуки і тактильні ефекти” і встановіть прапорець “Показувати в рядку стану”.

4. Створіть персональний голос

Тепер ви можете використовувати свій голос для створення синтезованої версії, яку потім можна використовувати для спілкування. Набираючи текст, ваш iPhone читатиме його так, щоб він звучав як ви. Для цього достатньо відкрити додаток “Налаштування”, вибрати пункт “Доступність”, потім “Особистий голос”. Потім виберіть пункт Створити особистий голос і дотримуйтесь інструкцій, щоб зробити запис.

5. Налаштуйте об’єктиви камери

Ваш iPhone 15 Pro або iPhone 15 Pro Max має дуже потужну камеру, тому ви захочете отримати максимум від неї прямо з коробки. Один зі способів зробити це – налаштувати фокусну відстань основної камери так, щоб вам не доводилося постійно збільшувати зображення, коли ви відкриваєте додаток “Камера”.

Є два варіанти, крім стандартного об’єктива 24 мм (1х зум). Ви також можете вибрати 28 мм (1,2х) або 35 мм (1,5х). Просто зайдіть у “Налаштування”, натисніть “Камера” і виберіть “Основна камера”. Потім виберіть формат. Коли ви відкриєте застосунок “Камера”, щоб зробити знімок, обраний вами об’єктив буде використовуватися за замовчуванням.

6. Налаштування файлів відеожурналу

Якщо ви хочете домогтися ще більшої гнучкості та контролю над своїми відеороликами, вам слід створити лог-файл. Це збільшує динамічний діапазон, який може записати матриця камери, стискаючи більше даних про яскравість у файл завдяки стисненню, і дає вам набагато більше контролю під час виконання поствиробничої роботи.

На iPhone 15 Pro або iPhone 15 Pro Max зайдіть у “Налаштування”, натисніть “Камера”, виберіть “Формати” і ввімкніть Apple Pro Res. Потім натисніть “Кодування ProRes” і виберіть “Журнал”.

7. Активуйте запис просторового відео

З виходом iOS 17.2 на iPhone Pro або iPhone Max ви також зможете почати запис просторового відео. Це спосіб зафіксувати моменти в трьох вимірах, щоб потім переглянути їх на Apple Vision Pro, який з’явиться наступного року. Відео знімається у форматі 1080p з частотою 30 кадрів на секунду в стандартному динамічному діапазоні.

Для початку відкрийте додаток “Налаштування”, натисніть “Камера” і виберіть “Формати”. Потім увімкніть функцію Spatial Video для Apple Vision Pro. Коли ви запустите застосунок “Камера” і виберете режим відеозйомки, натисніть на маленький значок Vision Pro в лівому нижньому кутку, а потім виконайте запис в альбомній орієнтації.

8. Використовуйте 5-кратний оптичний зум

iPhone 15 Pro Max оснащений ексклюзивною 5-кратною телекамерою з “тетрапризмою”. Це більше, ніж 3-кратний зум, доступний на iPhone 15 Pro, а отже, ви зможете робити чіткі знімки об’єктів, що знаходяться на великій відстані.

Щоб скористатися цією функцією, просто відкрийте додаток “Камера”, виберіть режим “Фото” і натисніть кнопку 5x.

9. Зміна фокусу після зйомки

Цю пораду варто запам’ятати. iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max дають змогу змінювати фокусну точку фотографії після зйомки. При цьому зображення розмивається, відтворюючи ефект мінливої глибини різкості, що дозволяє швидко виправити помилки.

Усе, що вам потрібно зробити, – це відкрити застосунок камери і натиснути f. Потім зробіть знімок, відкрийте його в додатку “Фото” і натисніть “Редагувати”. Поточна точка фокусування знаходиться в жовтому полі, але щоб змінити її, натисніть в іншому місці зображення.

10. Швидке передавання даних

Варто знати, що якщо вам потрібно швидко перенести дані, наприклад великі відеофайли, на Mac або зовнішній накопичувач, ви можете зробити це за допомогою iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Порт USB-C на цих пристроях підтримує швидкість передачі даних USB 3.2 Gen 2 до 10 Гбіт/с. Але це означає, що вам доведеться купити кабель, наприклад Thunderbolt 4cable від Apple, який коштує 69 доларів, або будь-який інший кабель USB-C, що забезпечує швидкість передавання даних не менше 10 Гбіт/с.

Після цього підключіть пристрої та скористайтеся підтримуваним додатком, наприклад Files або Pages, щоб скопіювати файли.

11. Встановіть налаштування дисплея StandBy

Режим StandBy дає змогу використовувати iPhone 15 Pro або 15 Pro Max як приліжковий годинник або центр опрацювання даних, коли ви до нього не торкаєтесь, за умови, що він під’єднаний до зарядного пристрою та лежить на боці. На моделях високого класу дисплей буде завжди один, але це можна змінити, якщо зайти в “Налаштування”, натиснути “Режим очікування” і вибрати “Дисплей”. Або виберіть Автоматично, щоб дисплей вимикався, коли в кімнаті темно і ви не користуєтеся пристроєм, або виберіть Через 20 секунд, щоб дисплей вимикався через зазначений проміжок часу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.