Найбільш автономні смартфони Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність – один із головних критеріїв при виборі смартфона для багатьох людей. Деяким не такі важливі продуктивність, якість камери та дисплея, як хороша батарея. Автономність завжди була сильною стороною телефонів Xiaomi та його суббрендів Poco та Redmi. В останні роки виробник встановлює в багато своїх гаджетів акумулятори на 5000 мА·год, що забезпечують непогану тривалість роботи без підзарядки. Ми зібрали топ-5 смартфонів Xiaomi, що вирізняються автономністю.

Як тестувалася автономність

Для складання рейтингу автономних смартфонів Xiaomi на кінець 2023 року були вивчені десятки смартфонів. Кожен був перевірений за кількох сценаріїв використання, внаслідок чого були отримані такі показники:

  • загальна автономність – Визначає максимальний час роботи пристрою в режимі очікування;
  • режим розмови – це автономність смартфона при телефонних дзвінках;
  • відео та фільми – час роботи під час відтворення роликів на YouTube або перегляду кінофільмів;
  • веб-серфінг – автономність гаджета в браузері;
  • ігри – максимальний час роботи в іграх.

Три останні показники вимірювалися за 50% яскравості екрану. Всі смартфони в поточному рейтингу побудовані за ціною в порядку зменшення — від флагмана до ультрабюджетника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Ultra – один із найбільш автономних флагманів

Це флагман Xiaomi, випущений у 2023 році. Він оснащений топовим процесором Snapdragon 8 Gen 2, чудовою камерою та першокласним OLED-дисплеєм на 6,73-дюйма. За автономність моделі відповідає батарея на 5000 мА год, завдяки якому гаджет демонструє гарний час роботи без підзарядки. Середня автономність Xiaomi 13 Ultra досягає двох з половиною днів у змішаному режимі. При програванні відео, в іграх та веб-серфінгу результати теж вражають за мірками флагманських пристроїв:

  • загальна автономність – 108 год;
  • режим разговора — 36 ч 31 мин;
  • відео та фільми – 19 год 13 хв;
  • веб-серфінг – 15 год 29 хв;
  • ігри – 13 год 30 хв.

Швидкість заряджання батареї Xiaomi 13 Ultra теж на висоті – від 0 до 100% всього за 50 хвилин. Це досягнення потужного блоку живлення на 90 Вт. За бездротовою технологією акумулятор теж поповнюється досить швидко – за 55 хвилин.

Poco F5 – доступний ігровий смартфон

Цей телефон за технічними параметрами близький до флагманів, але коштує набагато дешевше. Його часто використовують як доступний ігровий смартфон. У нього встановили досить продуктивний сучасний процесор – Snapdragon 7+ Gen 2, основну камеру на 64 Мп із сенсором OmniVision та оптичним стабілізатором, а також AMOLED-дисплей 6,67 дюйма з частотою кадрів до 120 Гц.

За автономність Poco F5 відповідає той самий типовий акумулятор на 5000 мА·г з підтримкою швидкої зарядки Quick Charge 4+. Гаджет демонструє непогані показники максимального часу роботи від батареї для свого класу:

  • загальна автономність – 86 год;
  • режим разговора — 33 ч 14 мин;
  • відео та фільми – 16 год 06 хв;
  • веб-серфінг – 13 год 56 хв;
  • ігри – 8 год 47 хв.

Телефон продається в комплекті із зарядним пристроєм на 67 Вт, який заряджає акумулятор за 50 хвилин до 100% та за 21 хвилину до 50%.

Poco X5 – надійний універсальний телефон

Poco X5 – це глобальна версія популярного Redmi Note 12 Pro Speed ​​Edition, який продавався лише у Китаї. Відразу після випуску гаджет привернув увагу шанувальників бренду. Одна з його особливостей – процесор Snapdragon 778G, який не втратив актуальності навіть після випуску Snapdragon 7 Gen 1 та кількох сучасних чіпів MediaTek.

Snapdragon 778G – доступна за ціною апаратна платформа дозволяє запускати всі сучасні ігри, але не на шкоду хорошій автономності. Процесор спочатку вважався енергоефективним і це підтверджують десятки тестів авторитетних інтернет-видань. Так Poco X5 демонструє такі показники:

  • загальна автономність – 106 год;
  • режим разговора — 38 ч 56 мин;
  • відео та фільми – 21 год 16 хв;
  • веб-серфінг – 12 год 02 хв;
  • ігри – 7 год 24 хв.

Такі показники – результат роботи акумулятора на 5000 мА · год. Для його заряджання в комплект поклали адаптер на 33 Вт. Він заповнює батарею до 100% за 65 хвилин, а півгодини піднімає її до 60%.

Redmi Note 12 – збалансований смартфон за середню ціну

Декілька років поспіль лінійка смартфонів Redmi Note займає міцні позиції на ринку середньобюджетних гаджетів. Ці телефони купують користувачі, для яких важливий баланс між ціною та якістю. Redmi Note 12 поєднав великий та якісний AMOLED-екран на 6,67 дюйма, непоганий за мірками сегмента процесор Snapdragon 685 та камеру на 50 Мп.

Гаджет підходить для вирішення більшості типових завдань, таких як спілкування в месенджерах, використання соціальних мереж, телефонні та відеодзвінки. Можна навіть пограти, хоча в найвибагливіших проектах доведеться знизити параметри графіки до середніх.

Автономність телефону – ще одна його сильна сторона. За неї відповідає стандартний для Xiaomi акумулятор на 5000 мА·год. У ціновому сегменті Redmi Note 12 можна знайти гаджети з потужнішою батареєю, але вони поступляться йому продуктивністю і матимуть звичайний IPS-дисплей замість якісного AMOLED.

  • загальна автономність – 98 год;
  • режим разговора — 34 ч 28 мин;
  • відео та фільми – 19 год 47 хв;
  • веб-серфінг – 09 год 56 хв;
  • ігри – 6 год 40 хв.

У комплекті Redmi Note 12 користувач отримує блок живлення на 33 Вт. Від нього телефон заряджається до 100% за 68 хвилин. За півгодини акумулятор набирає 56% своєї максимальної ємності.

Xiaomi Redmi 12C – дешевий смартфон з великим екраном

Redmi 12C – телефон бюджетного сегмента з дисплеєм на 6,71 дюйма. Виробник використовував недорогу IPS-панель, яка поступається яскравішим і соковитішим AMOLED-матрицям, але також демонструє непогані показники.

У цьому смартфоні було реалізовано декілька нестандартних рішень. Наприклад, у телефоні замість USB Type-C використовується micro USB. Також у комплект поклали досить слабкий блок живлення лише на 10 Вт. В іншому питання до цього бюджетного гаджета немає – великий екран, енергоефективний процесор, підтримка карток пам’яті до 1 Тб.

Пристрій працює на чіпі MediaTek Helio G85, потужності якого не вистачить для сучасних ігор. Хіба що користувач не зменшить параметри графіки до мінімальних. В іншому цей телефон непогано справляється зі своїми завданнями. Автономність Redmi 12C визначає акумулятор на 5000 мА·год. З урахуванням не найпотужнішої апаратної платформи смартфон демонструє відмінну тривалість роботи:

  • загальна автономність – 117 год;
  • режим разговора — 38 ч 41 мин;
  • відео та фільми – 17 год 12 хв;
  • веб-серфінг – 13 год 56 хв;
  • ігри – 8 год 12 хв.

Від комплектного адаптера на 10 Вт телефон заряджається за 2:53. Це досить довго навіть для бюджетного смартфона. При цьому гаджет підтримує заряджання потужністю до 18 Вт. У такому випадку батарея відновиться до 100% за 1 годину 50 хвилин.

Підсумки

Усі представлені в рейтингу телефони оснащені акумуляторами на 5000 мА·год, але мають різну автономність через відмінності між апаратними платформами та дисплеями. Вибирати смартфон із цього топа потрібно з урахуванням вимог до продуктивності.

Якщо хочеться вичавлювати зі свого гаджета максимум, доведеться розщедритися на флагман Xiaomi 13 Ultra — у ньому найкращий процесор, камера та дисплей. Якщо ж потрібний менш дорогий ігровий смартфон, цілком вистачить і Poco F5, а більшості користувачів буде достатньо Poco X5. А ось Redmi Note 12 – це просто гарний гаджет із середньою продуктивністю, великим дисплеєм та непоганою автономністю. І список закриває Redmi 12C – найбюджетніший варіант для тих, кому гаджет потрібен для зв’язку, а не для ігор чи фотографування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.