Продукти Apple, які не представлять у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2024 рік обіцяє бути насиченим для Apple, адже очікується велика кількість важливих нових релізів у всіх лінійках продуктів компанії, але в планах компанії помітно відсутні деякі з тих, про які ходять чутки.

Використовуючи інформацію від різних аналітиків та надійних джерел, ось все, чого ми більше не очікуємо від Apple в цьому році.

iPhone SE 4

Якщо раніше ходили чутки, що Apple планує запуск четвертого покоління iPhone SE на 2024 рік, то тепер від компанії очікують, що вона випустить пристрій у 2025 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поточний iPhone SE був випущений у березні 2022 року, а це означає, що до моменту появи його наступника йому буде щонайменше 33 місяці. Очікується, що наступне покоління iPhone SE матиме дизайн, заснований на iPhone 14, OLED-дисплей, більший акумулятор, кнопку Action Button, порт USB-C, Face ID і, можливо, перший кастомний модем стільникового зв’язку 5G від Apple.

AirTag 2

Виробництво трекера AirTag другого покоління мало стартувати в четвертому кварталі 2024 року, але останній прогноз аналітика Apple Мінг-Чі Куо стверджує, що аксесуар не дійде до масового виробництва і буде випущений не раніше 2025 року.

За словами Куо, AirTag другого покоління стане частиною нової екосистеми просторових обчислень, яку будує Apple, а Vision Pro слугуватиме ядром для інтеграції інших пристроїв. Новий AirTag, ймовірно, буде оснащений чипом Apple другого покоління Ultra Wideband, який дебютував у моделях iPhone 15, що дозволить ще точніше відстежувати місцезнаходження на більших відстанях.

MicroLED Apple Watch Ultra

Першим пристроєм Apple з мікросвітлодіодним дисплеєм, очевидно, стане майбутня модель Apple Watch Ultra, випущена наприкінці 2025 або 2026 року. Насправді, Apple може не оновлювати Apple Watch Ultra у 2024 році і зачекати з суттєвим оновленням дисплея до наступного року.

План Apple щодо встановлення мікросвітлодіодного дисплея в Apple Watch Ultra має дуже багато підтверджень, починаючи з доповіді аналітика з питань дисплеїв Росса Янга в січні 2023 року. Очікується, що розмір мікросвітлодіодного дисплея становитиме 2,12 дюйма, що на 10% більше, ніж у нинішніх Apple Watch Ultra.

Передова технологія дисплея пропонує покращену яскравість, передачу кольору, динамічний діапазон, кути огляду та ефективність, завдяки чому зображення виглядатимуть так, ніби вони “намальовані” на склі дисплея. Цей проект є частиною плану Apple зменшити залежність від Samsung як постачальника, одночасно отримуючи переваги від розробки власних дисплеїв власними силами, так само, як і чип-технологій.

У той час як початкові звіти чітко вказували на запуск мікросвітлодіодного Apple Watch Ultra у 2024 році, останні звіти вказують на кінець 2025 року або, можливо, навіть 2026 рік.

iMac Pro

За чутками, Apple все ще працює над висококласною моделлю “iMac Pro” з 32-дюймовим міні-світлодіодним дисплеєм і більшим набором портів.

Незважаючи на припинення випуску iMac Pro та всіх моделей iMac з діагоналлю більше 24 дюймів у 2021 році, Apple все ще планує випустити значно більшу та потужнішу модель iMac.

Хоча Марк Гурман з Bloomberg припустив можливість запуску машини наприкінці 2024 року, 2025 рік може бути більш вірогідним терміном. Мінг-Чі Куо також заявив, що новий iMac Pro вийде на ринок у 2025 році, тож 24-дюймовий iMac цілком може залишитися єдиним настільним комп’ютером Apple “все-в-одному”, доступним цього року.

Складані iPhone та iPad

Відомо, що Apple вже багато років працює над технологією складних дисплеїв, подавши кілька патентів, пов’язаних з цією технологією, але до появи складного iPhone або iPad, схоже, ще досить далеко.

У вересні 2020 року з’явилися чутки про те, що Samsung надає Apple зразки складних дисплеїв для майбутнього складного iPhone, але донедавна не було жодних переконливих ознак того, що Apple планує використовувати технологію Samsung.

У 2021 році Bloomberg стверджував, що Apple почала “ранню роботу” над iPhone зі складним дисплеєм, але на той момент вона не взяла на себе зобов’язання випустити складаний пристрій. Розробка у 2021 році не вийшла за рамки дисплея, і Apple не мала повноцінних прототипів складного iPhone.

Мінг-Чі Куо спочатку сказав, що Apple представить складаний iPhone у 2024 році, але в 2022 році він переглянув свій прогноз і сказав, що Apple навряд чи представить складаний iPhone до 2025 року або пізніше. Аналітик з питань дисплеїв Росс Янг також припустив, що 2025 рік – це найраніший термін, коли ми можемо побачити складаний iPhone.

Очікується, що Apple випустить на ринок складаний iPad раніше, ніж складаний iPhone, але наразі компанія зосереджена на розширенні використання OLED-дисплеїв у лінійках iPad і Mac та розглядає можливість запропонувати складаний iPad ще більше в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.