5 “крутих” фішок iPhone 17, заради яких варто купити його у 2025 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку новий iPhone розбурхує серця фанатів Apple: дехто навіть відмовляє собі в покупці поточної моделі і чекає релізу наступної. Щоправда, зрештою, виявляють, що тільки все даремно – новинка виявляється приблизно такою самою, що й роком раніше. Ось і зараз ми багато знаємо про iPhone 16 – судячи з усього, в ній не буде нічого надприродного. До того ж Apple може зіпсувати зовнішній вигляд через новий дизайн блоку камер, зробивши смартфон менш привабливим. Просто перед початком нового року інсайдери вкинули нову порцію чуток, ось тільки всі вони стосуються моделі 2025 року. Ось яким буде iPhone 17.

Яким буде новий iPhone

iPhone безумовно відстає за габаритами від Android-смартфонів: дисплея на 6,1 і 6,7 дюйма об’єктивно вже не вистачає. Ба більше, у 2023 році Apple пішла на хитрість і зробила в iPhone 15 Pro тонкі рамки навколо дисплея, тож смартфон у титановому корпусі із заокругленими краями видається компактнішим за минулорічні моделі.

З чуток, розмір екрана iPhone 16 Pro і Pro Max збільшиться до 6,27 і 6,86 дюйма відповідно. На перший погляд, приріст не такий великий, але в реальності екран iPhone 16 Pro Max стане навіть більшим за Samsung Galaxy S23 Ultra. Набагато цікавіші плани Apple на 2025 рік: такі самі дисплеї отримають базові моделі, а до того ж у них зміниться співвідношення сторін – 19,6:9, тому iPhone стане трохи довшим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У якому iPhone екран 120 Гц

Наразі будь-який базовий iPhone, включно з iPhone 15, має суттєвий недолік – це екран без підтримки 120 Гц. Як не крути, але висока частота оновлення давно є навіть у багатьох дешевих Android-смартфонах до 10 000 гривень, але тільки не в гаджетах від Apple. Фанати довго чекали появи появи технології ProMotion в недорогих iPhone – це станеться вже у 2025 році.

Таким чином, екран зможе знижувати частоту до 1 Гц, завдяки чому він буде підтримувати довгоочікуваний Always On Display з годинником, сповіщеннями і віджетами. Якщо все дійсно так і станеться, то зовнішніх відмінностей між звичайними айфонами і “Прошками” стане ще більше – як мінімум, при погляді на лицьову панель.

Як розблокувати iPhone

Повністю безрамковий iPhone був помічений ще в серіалі про Теда Лассо
Фанати Apple вже давно чекають на появу Face ID під екраном: це не тільки зручно, а й лаконічно, адже датчик не забиратиме корисну площу дисплея. Напевно з нашого минулого зведення ви пам’ятаєте, що поява підекранного Face ID не входить у плани Apple на 2024 рік – компанія не планує видозмінювати його в iPhone 16.

Доведеться чекати виходу iPhone 17 – саме в ньому ми побачимо новий тип розпізнавання обличчя: джерела повідомляють, що це може бути компактний круглий виріз для фронталки. А вже у 2027 році Apple зробить Pro-моделі з повноекранним зовнішнім виглядом, де на лицьовій панелі не буде зайвих елементів.

Wi-Fi в iPhone

Не так давно стало відомо, що iPhone 16 знову буде оснащений топовим процесором A18 Bionic – це означає, що всі нові моделі працюватимуть на одному залізі, плюс-мінус порівнянному за продуктивністю. Однак це далеко не всі сюрпризи: вже у 2025 році iPhone отримає чип Wi-Fi від Apple!

Apple скорочує свою залежність від сторонніх постачальників компонентів, в даному випадку – від компанії Broadcom. Новий маршрутизатор з’явиться не у всіх смартфонах, а тільки в Pro-моделях: новий iPhone 2025 року підтримуватиме Wi-Fi 7, що дасть змогу збільшити швидкість передавання даних, знизити затримку і створювати надійне з’єднання. Само собою, він буде сумісний з попередніми версіями Wi-Fi 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц.

Нова камера в iPhone

Усі модулі камер iPhone будуть розраховані на 48 мегапікселів до 2025 року
З огляду на те, що на сьогоднішній день камера в смартфоні важливіша за все, вас порадує саме ця чутка про iPhone 17 Pro Max: ця модель отримає оновлений 48-мегапіксельний телеоб’єктив і надширококутний модуль для повної сумісності з Apple Vision Pro, запуск якої заплановано на початок 2024 року.

Наразі камера iPhone 15 Pro Max має роздільну здатність 48 Мп + 12 Мп + 12 Мп, а вже у 2025 році всі модулі матимуть 48-мегапіксельну роздільну здатність. Крім того, за чутками, VR-шолом отримає точно такий самий модуль, що доволі дивно – навіщо Apple вирішила чекати так довго, якщо апгрейд можна зробити вже в майбутній моделі?

На щастя, чекати 2025 року, щоб почати круто фотографувати на iPhone, зовсім не обов’язково. Спробуйте ці 6 простих правил, щоб зробити шикарні знімки вже зараз!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.