Найкращі смартфони середнього класу Xiaomi у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середній сегмент смартфонів завжди був і залишається затребуваним. Не кожен готовий покупець віддати 40-60 тисяч гривень за який-небудь топовий флагман, оскільки він просто не буде використовуватися на максимум. У такому разі немає сенсу переплачувати, а необхідно просто підібрати оптимальний телефон у середньому бюджетному сегменті. Для полегшення завдання ми підготували невеликий топ найвдаліших смартфонів Xiaomi в цьому класі.

Xiaomi 13T

Це полегшена версія флагманської моделі Xiaomi 13, в яку встановили не такий потужний процесор і менш просунуті камери. Також замість алюмінієвої рамки корпусу виробник встановив пластикову.

Xiaomi 13T працює на чипі Dimensity 8200 Ultra від MediaTek, який за продуктивністю можна порівняти з флагманськими процесорами дворічної давності. Потужності пристрою більш ніж достатньо для всіх сучасних ігор навіть на максимальних налаштуваннях. Оперативної пам’яті в пристрої може бути 8 або 12 Гб, а розмір постійного сховища фіксований – завжди 256 Гб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон оснащений якісним AMOLED-дисплеєм на 6,67 дюйма. У нього правильна передача кольору і насичені кольори. Пікова яскравість дисплея досягає 2600 ніт. Цього більш ніж достатньо для використання телефону в будь-яких умовах, зокрема на сонці. Частота оновлення кадрів адаптивна – від 30 до 144 Гц.

На тильній панелі корпусу три об’єктиви, два з яких по 50 Мп – основний і телевік. Перший має оптичну стабілізацію, а другий вирізняється 2-кратним зумом. Третій модуль – це надширококутник на 12 Мп. Телевік зі збільшенням майже не зустрічається в смартфонах середнього класу. Оптичний стабілізатор – теж велика рідкість. Навіть при слабкому освітленні Xiaomi 13T непогано знімає. У денний час фотографії взагалі максимально наближені до флагманів.

З відеозйомкою Xiaomi 13T теж справляється відмінно. Телефон дає змогу записувати ролики з роздільною здатністю до 4К, але тільки за 30 кадрів на секунду. Переключитися на 60 fps можна тільки в режимі 1080p.

У комплекті користувача чекає адаптер на 67 Вт, що заряджає смартфон до 100% за 40 хвилин. Ємність батареї стандартна для Xiaomi останніх років випуску – 5000 мА-год.

Redmi Note 12 Pro+

Серія Note – це недорогі телефони з хорошою продуктивністю, якісними камерами і непоганими дисплеями. З моменту появи Redmi Note стали гідними представниками середнього класу.

Note 12 Pro+ є флагманом суббренду Redmi, що належить Xiaomi. Він виділяється хорошим процесором MediaTek Dimensity 1080, продуктивність якого досить висока. Її вистачає на будь-які ігри та найвимогливіші додатки. Обсяг оперативної пам’яті теж значний – 8 або 12 Гб, залежно від версії.

До дисплея претензій теж не виникає. Виробник встановив AMOLED-панель діагоналлю 6,67 дюйма і роздільною здатністю 2400 х 1080 точок. Пікова яскравість в автоматичному режимі досягає 900 ніт. Частота оновлення кадрів сягає 120 Гц. Можна вибрати авторегулювання, щоб смартфон сам підбирав відповідне значення. Або можна вручну вказати 60 або 120 Гц.

Особливістю Redmi Note 12 Pro+ на момент його випуску стала камера на 200 Мп. Це світлосильний об’єктив з діафрагмою f/1,65 і оптичним стабілізатором. А ось на двох додаткових модулях Redmi заощадили – ультраширококутник на 8 Мп і макромодуль на 2 Мп. Знімки з основної камери вирізняються високою деталізацією, помірною різкістю і відмінним динамічним діапазоном. Передача кольору непогана, але контраст злегка завищений – це помітно по занадто темних тінях.

Роздільна здатність селфі-камери – 16 Мп. За якісної освітленості вона дає змогу створювати чудові знімки. У темних приміщеннях або на вулиці ввечері деталізація знижується. Redmi Note 12 Pro+ вміє знімати відео в 4К при 30 кадрах в секунду на основну камеру і в 1080p при 60 fps на фронтальну.

Ще одна сильна сторона смартфона – адаптер на 120 Вт у комплекті. Він заряджає пристрій до 100% всього за 23 хвилини. При цьому корпус не перегрівається. З випуском Note 12 Pro+ компанія Redmi вкотре довела, що вміє створювати чудові смартфони в середньому ціновому сегменті.

Poco F5

Смартфони Poco завжди були яскравими представниками пристроїв середнього цінового сегмента. Одним з останніх представників лінійки є Poco F5. Гаджет створений на чипі Snapdragon 7+ Gen 2, запасу потужності якого вистачить для вирішення будь-яких завдань сьогодні і в найближчі пару-трійку років. Процесор тягне всі ігри на найвищих параметрах графіки. Обсяг оперативної пам’яті залежить від версії пристрою – 8 або 12 Гб, а постійне сховище – 256 Гб.

Екран у Poco F5 теж чудовий – це OLED-панель діагоналлю 6,67 дюйма, 2400 х 1080 пікселів і з частотою 120 Гц. Автоматична пікова яскравість досягає 1000 ніт і є функція Always on Display, але час її роботи обмежений 10 секундами.

Фотоможливості смартфона заслуговують на повагу. На тильній стороні корпусу три модулі – основний і два додаткових. Перший має роздільну здатність 64 Мп і систему оптичної стабілізації. Така зв’язка дає змогу отримувати якісні кадри не лише за хорошого освітлення, а й у сутінках чи приміщеннях. Знімки деталізовані, яскраві та з коректною передачею кольору. До флагманської якості трохи не дотягують, але і смартфон належить до зовсім іншого класу.

Другий модуль – 8-мегапіксельний ширококутник. Зроблені на нього кадри мають непогану деталізацію, правильну кольоропередачу і невелику кількість шумів. Динамічний діапазон теж хороший. Слабке місце модуля – зйомка при слабкому освітленні. Якість картинки в таких умовах різко знижується. І третій об’єктив смартфона відповідає за макро – у нього всього 2 Мп.

Poco F5 добре справляється і зі зйомкою відео. Максимальна роздільна здатність – 4К при 30 кадрах в секунду. Оптичний стабілізатор у головному модулі нівелює тремтіння рук, але працює не так якісно, як у флагманських моделях.

Смартфон працює від акумулятора на 5000 мА-год і поставляється з блоком живлення на 67 Вт. Він здатний зарядити гаджет до 100% за 50 хвилин. Автономність хороша – батареї вистачає на цілий день.

Poco X5 Pro 5G

Це ще один дуже яскравий представник смартфонів середнього класу, який отримав чудовий великий дисплей, стильний корпус, хороший процесор і підтримку 5G. Пристрій оснастили екраном з AMOLED-матрицею на 6,67 дюйма. Підтримується частота оновлення кадрів у 120 Гц, а пікова яскравість в автоматичному режимі становить 900 ніт.

У Poco X5 Pro 5G встановлено процесор Snapdragon 778 5G, 8 Гб оперативної пам’яті і 256 Гб постійної пам’яті. Окремо варто відзначити якісну систему охолодження. Вона вирішила проблему троттлінгу, якою страждають багато смартфонів на такій самій апаратній платформі. Це означає, що Poco X5 Pro 5G стабільно працює під високими навантаженнями – без фризів і лагів. Смартфон не належить до геймерських, але продуктивності вистачає для більшості завдань. З іграми він теж справляється, але в найвимогливіших доведеться трохи знизити параметри графіки.

Основний модуль камери в Poco X5 Pro 5G має роздільну здатність 108 Мп. На нього виходять чудові кадри, особливо при хорошому освітленні. Як тільки його умови погіршуються, якість знімків теж знижується. Також є два додаткові модулі – надширококутний на 8 Мп і макро на 2 Мп.

Роздільна здатність фронтальної камери – 16 Мп. Це типовий модуль, як на більшості смартфонів середнього класу. На селфі-камеру можна зробити непогані портретні фото і її можливостей більш ніж достатньо для відеодзвінків. Під час зйомки відео на основний модуль можна вибрати режим 4К за частоти 30 кадрів на секунду. Якість відео непогана, але до рівня флагманів далеко.

У смартфон встановили батарею на 5000 мА-год, яка забезпечує відмінну автономність. Наприклад, під час перегляду відео заряду вистачає на 20 годин, а в іграх – на 7 годин. У комплекті блок на 67 Вт, що заряджає акумулятор до 100% за 53 хвилини.

Який телефон середнього класу вибрати

Усі розглянуті моделі заслуговують на увагу користувачів, які перебувають у пошуках хорошого смартфона середнього класу. Серед них тільки трохи вибивається вперед Xiaomi 13T, але і коштує він на 20-25% дорожче.

Коли потрібен телефон, максимально наближений до флагмана, необхідно купувати Xiaomi 13T. Якщо ж потрібен гаджет з гарним дисплеєм і непоганою продуктивністю, варто вибрати Poco F5, але він трохи поступається камерою іншим опонентам у поточному рейтингу. А ось Redmi Note 12 Pro+ має хороший дисплей, непоганий процесор і камеру, але продається в комплекті з потужною 120-ватною зарядкою. І Poco X5 Pro 5G – це просто міцний середнячок, який поступається іншим моделям у топі лише продуктивністю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.