Нові функції iOS, які стануть доступні у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку в рамках WWDC інженери компанії Apple демонструють шанувальникам яблучного бренду нові ОС для фірмових гаджетів, а також розповідають про функціонал, що з’явився в цих “операційках”. Тут слід одразу зазначити той факт, що не всі ці опції доходять до користувачів разом з основним релізом, оскільки певну їхню кількість розробники спеціально відкладають до наступних оновлень. У поточному році саме так і сталося з iOS 17.

Спільні плейлисти в Apple Music

Найбільш значною втратою для iOS 17 багато хто вважає видалення з ОС версії 17.2 спільних плейлистів Apple Music. Чому на це пішли розробники, залишається загадкою для всіх.

При цьому користувачі все ще зберігають надію на відродження цього функціоналу в майбутніх версіях “операційки” або ж його відновлення з новими оновленнями iOS 17.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Air Play на телевізорі

Розробники анонсували для iOS 17 вельми цікавий функціонал, який, за фактом, ми зможемо побачити лише наступного року. Йдеться про Airplay в готелях і готельних номерах.

Ці функції iOs придумані для виведення картинки з пристрою на стандартний телевізор. Це можна зробити в будь-який момент, для чого достатньо відсканувати QR-код на моніторі телевізора, після чого буде створено відповідне з’єднання.

Повідомлення з iPhone на Android

Яблучна компанія роками піддається критиці за відсутність підтримки стандарту RCS, призначеного для обміну повідомленнями між пристроями з різними ОС. Сьогодні для кросплатформенного спілкування можна використовувати різні месенджери, що дають змогу обмінюватися текстовими та медіафайлами відмінної якості.

Є інформація, що це питання інженерами Apple вирішиться вже наступного року.

Додатки без App Store

Можливість використання ПЗ з альтернативних магазинів очікували від iOS 17 вже в момент виходу цієї ОС. Заради справедливості потрібно зазначити, що такої опції розробники самі не анонсували. Усі чутки про неї були викликані прийняттям закону, що зобов’язує відкривати доступ стороннім джерелам ПЗ на території ЄС.

Тут потрібно сказати, що у яблучних розробників все ще є деякий час для вирішення цього завдання. Можливо, ми побачимо таку можливість вже в новому оновленні iOS 17.

Сподіваємося, вам сподобаються нові фішки iOs 17.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.