Смартфони

Альтернатива iPhone: найкращі смартфони на Android

Share

Продукти Apple завжди позиціонувалися як унікальні – най-най у своєму класі – а тому практично незамінні. Але конкуренція на ринку смартфонів робить свою справу. Інші виробники теж не сидять на місці, пропонуючи доступніші альтернативи «яблучним гаджетам», які не поступаються, а часом і перевершують культовий iPhone.

Ми підготували невелику вибірку Android-смартфонів, які можуть стати гідною заміною гаджетам Apple.

Xiaomi 13 Ultra – гідний аналог

Почнемо з цього красеня, який нехай і небагато, але все ж таки поступається новому iPhone 15 в ціні, що безперечний плюс. Зате за функціональністю та якістю Xiaomi 13 Ultra цілком на рівні яблучного конкурента. У новій флагманській моделі китайські інженери зібрали та об’єднали все найкраще, що напрацювали за останні кілька років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За швидкодію та продуктивність моделі відповідають чіп Snapdragon 8 Gen 2 та 12 Гб оперативної пам’яті (і це тільки в базовій комплектації), що робить смартфон дуже спритним.

Але головна перевага, на яку наполягають і виробники, і користувачі, це камери з оптикою, розробленої спільно з легендарною компанією Leica. Чесні 50 Мп у кожного з чотирьох основних датчиків моделі дозволяють знімати фото та відео приголомшливої ​​якості. А AMOLED-дисплей з діагоналлю 6,73 дюйма (для порівняння у iPhone 15 – 6,1) дозволить сповна насолодитися якістю відзнятого мультимедіа-контенту.

Samsung Galaxy S23 Ultra – основний конкурент

Лінійка Samsung Galaxy завжди вважалася основним конкурентом iPhone. Новий південнокорейський флагман гідно продовжує цю традицію. Тут, як і у гаджета від Xiaomi, використовується один із найпотужніших на сьогоднішній день чіпів Snapdragon 8 Gen 2. Так що в плані швидкодії Samsung Galaxy S23 Ultra точно не поступається iPhone 15, а в деяких тестах і перевершує його. Головна ж фішка – вбудований стілус, який дозволяє робити швидкі нотатки і навіть малювати на по-справжньому величезному AMOLED-дисплеї з діагоналлю 6,8 дюймів.

Що стосується можливостей фото та відео, то гаджет від Samsung може похвалитися основною камерою в 200 Мп та 10-кратним оптичним зумом. Найдорожча версія Apple — iPhone 15 Pro Max — має ці показники 48 Мп і 5х, відповідно. І мова тут не тільки про цифри – при правильному налаштуванні та наявності електронного стабілізатора якість картинки вас приємно здивує. Та й за ціною Samsung Galaxy S23 Ultra зараз дешевше наймолодшої версії iPhone 15.

Google Pixel 7 Pro – дуже спритний смартфон дешевше 50 000 грн

Чи може гідний конкурент iPhone 15 коштуватиме дешевше 50 000 гривень? Так, якщо мова йде про Google Pixel 7 Pro . Причому, не просто дешевше, а майже на 10 000 гривень – сума, достатня для покупки якихось корисних аксесуарів. І хоча на тестах процесор Google Tensor G2 відчутно поступається чіпам Apple, його продуктивності цілком вистачає для всіх базових завдань та плавної роботи інтерфейсу – все завдяки чудовій оптимізації та енергоефективності.

За габаритами Google Pixel 7 Pro максимально схожий з iPhone 15 Pro Max – у обох діагональ 6,7 дюймів (при частоті 120 Гц). За іншими характеристиками апарати теж дуже близькі: автономність роботи, роздільна здатність екрану, чуйність на дотики. А ось за якістю фото і відео Google Pixel 7 Pro точно залишає конкурента позаду за рахунок природніших кольорів, великого динамічного діапазону і високої деталізації – але без зайвої різкості, ніж часом грішить iPhone.

HONOR Magic 4 Pro – потужний бюджетний камерофон

Напевно, називати HONOR Magic 4 Pro прямим конкурентом iPhone 15 буде не зовсім правильно, все-таки це гаджети з різних цінових діапазонів. Але в тому, що стосується якості екрану та зйомки, китайський смартфон не поступиться іменитішому «американцю». Варто відзначити застосовану тут технологію широтно-імпульсної модуляції (ШІМ), яка знижує мерехтіння екрану і, відповідно, навантаження на зір при тривалому використанні: іграх, перегляд фільмів або читання.

На окрему згадку заслуговують і камери телефону. Основна – Sony IMX766 з роздільною здатністю 50 Мп навіть без оптичної стабілізації чудово справляється зі зйомкою у складних умовах освітлення. Цьому сприяють спеціальні датчики, що усувають мерехтіння при нестачі світла та покращують баланс білого, а також «чіпкий» лазерний автофокус. А вже фронталка, яка знімає у роздільній здатності 4K, і зовсім буквально творить дива. Причому використовувати її можна не тільки для селфі, а й під час відеодзвінків. З мінусів, мабуть, лише недостатньо ємна для ненажерливого процесора Snapdragon 8 Gen 1 батарея в 4 600 мА·г, але це частково компенсується швидкою зарядкою.

OnePlus 11 — баланс якості та ціни

Відмінно збалансований смартфон середньої цінової категорії, який припаде до душі і геймерам, і любителям якісного фото та відео, і просто тим, кому приємно відчувати себе власником гарного, зручного та головне функціонального гаджета. Тут є все необхідне, щоб скласти гідну конкуренцію iPhone. З безперечних плюсів:

  • ціна – практично вдвічі дешевше за iPhone 15;
  • швидкодія – за нього відповідає вже згаданий Snapdragon 8 Gen 2;
  • потрійний модуль камер – 50+32+48 Мп з оптичною стабілізацією та 2-кратним зумом;
  • якісний AMOLED-дисплей – з роздільною здатністю 3216×1440 пікселів та частотою дискретизації 1000 Гц;
  • ємна батарея – 5000 мА · год з підтримкою швидкої зарядки.

Ну а окремий привід для гордості – фірмова прошивка Oxygen OS. По суті це все той же Android, але з високою стабільністю, продуктивністю, а також набором корисних і цікавих функцій, яким цілком можуть позаздрити власники iPhone.

HUAWEI Mate 50 Pro – надійний смартфон з гарною камерою

Ще один представник середньої цінової категорії, який нехай і не блищить цифрами характеристик, але є добре збалансованим пристроєм. Але, щоб конкурувати з iPhone, недостатньо лише характеристик, тому виробники наголосили на надійності. Металевий вологонепроникний корпус та ударостійке скло Kunlun захистять гаджет від неприємностей. А вони, що й казати, можуть статися – виною тому зайве «зализаний» дизайн Huawei Mate 50 Pro, через що смартфон може просто вислизнути з вологих рук.

Але повернемося до переваг. Хороший набір камер – основний з роздільною здатністю 50 Мп і ультраширококутною на 13 Мп з кутом огляду 120 – доповнений потужний телеоб’єктивом на 64 Мп з 3,5-кратним оптичним зумом. Всі сенсори вміють знімати відео з роздільною здатністю 4K/60 fps, що знову-таки недоступно власникам iPhone. І відео це, завдяки гарній оптиці та стабілізації, тішить якістю.

ASUS ROG Phone 6 – бюджетний ігровий смартфон

Як би навіть натякаючи на те, з ким вони конкурують, інженери ASUS винесли слово «Phone». І, напевно, не дарма, за досить скромної ціни у них вийшов гідний смартфон для геймерів. За швидкодію відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, якому «допомагає» не класти у процесі роботи високоефективну систему охолодження GameCool 6.

Ну а геймерський дисплей із частотою оновлення 165 Гц дозволяє приділяти іграм багато годин поспіль без утоми для очей. У тому, що грати на ASUS ROG Phone 6 можна довго, не сумнівайтеся – за автономність відповідає акумулятор збільшеної ємності – на 6000 мА · год. Окрема фішка – додатковий зовнішній кулер AeroActive Cooler 6, який надягає на апарат і не дає йому вийти з оптимального температурного режиму.

Звичайно, можна згадати й інші гідні моделі на Android: Sony Xperia 1V, Oppo Find X6 або Vivo X90 Pro +. Але за досить непоганих характеристик у них немає особливих фішок, якими можуть похвалитися вищезгадані смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024