Альтернатива iPhone: найкращі смартфони на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продукти Apple завжди позиціонувалися як унікальні – най-най у своєму класі – а тому практично незамінні. Але конкуренція на ринку смартфонів робить свою справу. Інші виробники теж не сидять на місці, пропонуючи доступніші альтернативи «яблучним гаджетам», які не поступаються, а часом і перевершують культовий iPhone.

Ми підготували невелику вибірку Android-смартфонів, які можуть стати гідною заміною гаджетам Apple.

Xiaomi 13 Ultra – гідний аналог

Почнемо з цього красеня, який нехай і небагато, але все ж таки поступається новому iPhone 15 в ціні, що безперечний плюс. Зате за функціональністю та якістю Xiaomi 13 Ultra цілком на рівні яблучного конкурента. У новій флагманській моделі китайські інженери зібрали та об’єднали все найкраще, що напрацювали за останні кілька років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За швидкодію та продуктивність моделі відповідають чіп Snapdragon 8 Gen 2 та 12 Гб оперативної пам’яті (і це тільки в базовій комплектації), що робить смартфон дуже спритним.

Але головна перевага, на яку наполягають і виробники, і користувачі, це камери з оптикою, розробленої спільно з легендарною компанією Leica. Чесні 50 Мп у кожного з чотирьох основних датчиків моделі дозволяють знімати фото та відео приголомшливої ​​якості. А AMOLED-дисплей з діагоналлю 6,73 дюйма (для порівняння у iPhone 15 – 6,1) дозволить сповна насолодитися якістю відзнятого мультимедіа-контенту.

Samsung Galaxy S23 Ultra – основний конкурент

Лінійка Samsung Galaxy завжди вважалася основним конкурентом iPhone. Новий південнокорейський флагман гідно продовжує цю традицію. Тут, як і у гаджета від Xiaomi, використовується один із найпотужніших на сьогоднішній день чіпів Snapdragon 8 Gen 2. Так що в плані швидкодії Samsung Galaxy S23 Ultra точно не поступається iPhone 15, а в деяких тестах і перевершує його. Головна ж фішка – вбудований стілус, який дозволяє робити швидкі нотатки і навіть малювати на по-справжньому величезному AMOLED-дисплеї з діагоналлю 6,8 дюймів.

Що стосується можливостей фото та відео, то гаджет від Samsung може похвалитися основною камерою в 200 Мп та 10-кратним оптичним зумом. Найдорожча версія Apple — iPhone 15 Pro Max — має ці показники 48 Мп і 5х, відповідно. І мова тут не тільки про цифри – при правильному налаштуванні та наявності електронного стабілізатора якість картинки вас приємно здивує. Та й за ціною Samsung Galaxy S23 Ultra зараз дешевше наймолодшої версії iPhone 15.

Google Pixel 7 Pro – дуже спритний смартфон дешевше 50 000 грн

Чи може гідний конкурент iPhone 15 коштуватиме дешевше 50 000 гривень? Так, якщо мова йде про Google Pixel 7 Pro . Причому, не просто дешевше, а майже на 10 000 гривень – сума, достатня для покупки якихось корисних аксесуарів. І хоча на тестах процесор Google Tensor G2 відчутно поступається чіпам Apple, його продуктивності цілком вистачає для всіх базових завдань та плавної роботи інтерфейсу – все завдяки чудовій оптимізації та енергоефективності.

За габаритами Google Pixel 7 Pro максимально схожий з iPhone 15 Pro Max – у обох діагональ 6,7 дюймів (при частоті 120 Гц). За іншими характеристиками апарати теж дуже близькі: автономність роботи, роздільна здатність екрану, чуйність на дотики. А ось за якістю фото і відео Google Pixel 7 Pro точно залишає конкурента позаду за рахунок природніших кольорів, великого динамічного діапазону і високої деталізації – але без зайвої різкості, ніж часом грішить iPhone.

HONOR Magic 4 Pro – потужний бюджетний камерофон

Напевно, називати HONOR Magic 4 Pro прямим конкурентом iPhone 15 буде не зовсім правильно, все-таки це гаджети з різних цінових діапазонів. Але в тому, що стосується якості екрану та зйомки, китайський смартфон не поступиться іменитішому «американцю». Варто відзначити застосовану тут технологію широтно-імпульсної модуляції (ШІМ), яка знижує мерехтіння екрану і, відповідно, навантаження на зір при тривалому використанні: іграх, перегляд фільмів або читання.

На окрему згадку заслуговують і камери телефону. Основна – Sony IMX766 з роздільною здатністю 50 Мп навіть без оптичної стабілізації чудово справляється зі зйомкою у складних умовах освітлення. Цьому сприяють спеціальні датчики, що усувають мерехтіння при нестачі світла та покращують баланс білого, а також «чіпкий» лазерний автофокус. А вже фронталка, яка знімає у роздільній здатності 4K, і зовсім буквально творить дива. Причому використовувати її можна не тільки для селфі, а й під час відеодзвінків. З мінусів, мабуть, лише недостатньо ємна для ненажерливого процесора Snapdragon 8 Gen 1 батарея в 4 600 мА·г, але це частково компенсується швидкою зарядкою.

OnePlus 11 — баланс якості та ціни

Відмінно збалансований смартфон середньої цінової категорії, який припаде до душі і геймерам, і любителям якісного фото та відео, і просто тим, кому приємно відчувати себе власником гарного, зручного та головне функціонального гаджета. Тут є все необхідне, щоб скласти гідну конкуренцію iPhone. З безперечних плюсів:

  • ціна – практично вдвічі дешевше за iPhone 15;
  • швидкодія – за нього відповідає вже згаданий Snapdragon 8 Gen 2;
  • потрійний модуль камер – 50+32+48 Мп з оптичною стабілізацією та 2-кратним зумом;
  • якісний AMOLED-дисплей – з роздільною здатністю 3216×1440 пікселів та частотою дискретизації 1000 Гц;
  • ємна батарея – 5000 мА · год з підтримкою швидкої зарядки.

Ну а окремий привід для гордості – фірмова прошивка Oxygen OS. По суті це все той же Android, але з високою стабільністю, продуктивністю, а також набором корисних і цікавих функцій, яким цілком можуть позаздрити власники iPhone.

HUAWEI Mate 50 Pro – надійний смартфон з гарною камерою

Ще один представник середньої цінової категорії, який нехай і не блищить цифрами характеристик, але є добре збалансованим пристроєм. Але, щоб конкурувати з iPhone, недостатньо лише характеристик, тому виробники наголосили на надійності. Металевий вологонепроникний корпус та ударостійке скло Kunlun захистять гаджет від неприємностей. А вони, що й казати, можуть статися – виною тому зайве «зализаний» дизайн Huawei Mate 50 Pro, через що смартфон може просто вислизнути з вологих рук.

Але повернемося до переваг. Хороший набір камер – основний з роздільною здатністю 50 Мп і ультраширококутною на 13 Мп з кутом огляду 120 – доповнений потужний телеоб’єктивом на 64 Мп з 3,5-кратним оптичним зумом. Всі сенсори вміють знімати відео з роздільною здатністю 4K/60 fps, що знову-таки недоступно власникам iPhone. І відео це, завдяки гарній оптиці та стабілізації, тішить якістю.

ASUS ROG Phone 6 – бюджетний ігровий смартфон

Як би навіть натякаючи на те, з ким вони конкурують, інженери ASUS винесли слово «Phone». І, напевно, не дарма, за досить скромної ціни у них вийшов гідний смартфон для геймерів. За швидкодію відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, якому «допомагає» не класти у процесі роботи високоефективну систему охолодження GameCool 6.

Ну а геймерський дисплей із частотою оновлення 165 Гц дозволяє приділяти іграм багато годин поспіль без утоми для очей. У тому, що грати на ASUS ROG Phone 6 можна довго, не сумнівайтеся – за автономність відповідає акумулятор збільшеної ємності – на 6000 мА · год. Окрема фішка – додатковий зовнішній кулер AeroActive Cooler 6, який надягає на апарат і не дає йому вийти з оптимального температурного режиму.

Звичайно, можна згадати й інші гідні моделі на Android: Sony Xperia 1V, Oppo Find X6 або Vivo X90 Pro +. Але за досить непоганих характеристик у них немає особливих фішок, якими можуть похвалитися вищезгадані смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.