Смартфони

Смартфон з хорошою батареєю: рейтинг кращих моделей

Share

Як вибрати смартфон з хорошим акумулятором, який забезпечить тривалу автономну роботу? Чи є виробники, які особливо виділяються в цій категорії? Як дізнатися, яка модель забезпечить найкращий час роботи?

Це непросте завдання. Час роботи окремих смартфонів може сильно відрізнятися – навіть для одних і тих же моделей. Багато що залежить від яскравості та частоти оновлення екрану, встановленого режиму продуктивності та набору додатків, що працюють у фоновому режимі. Варто зазначити, що ціновий діапазон не має значення – смартфони з найдовшим часом автономної роботи варіюються від флагманських моделей і моделей середнього класу до найдешевших пристроїв, за які ви не заплатите більше 10 000 гривень.

Ось деякі з моделей з найкращим часом роботи, які пройшли через наші руки за останні місяці:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V – це телефон середнього класу, який варто придбати, якщо пріоритетами є час автономної роботи та компактні розміри і вага. Він демонструє відмінний час роботи, як в бенчмарках, так і в повсякденному використанні. Але він відстає від конкурентів в інших аспектах – продуктивності, швидкості або камерах, наприклад (подивіться: огляд Sony Xperia 10 V).

Не будемо забувати і про інших представників серії. Sony Xperia 10 IV (подивіться: огляд Sony Xperia 10 IV) і Sony Xperia 10 III також можуть похвалитися чудовим часом роботи. Так само відмінний час роботи пропонує один з останніх смартфонів японського виробника, Sony Xperia 5 V (читайте: огляд Sony Xperia 5 V).

Це модель високого класу, яка не тільки довго працює від одного заряду, але також має тонку і витончену форму, з витягнутим екраном, пропонує чудові фотографії та високу продуктивність.

POCO F5

Потужний смартфон з великим екраном у відносно компактному корпусі. Він відмінно впорається з мультимедійними та ігровими програмами, забезпечуючи при цьому тривалий час роботи без підзарядки. Але якщо ви шукаєте пристрій, який також забезпечить чудові фотографії за будь-яких умов, POCO F5 може бути не найкращим кандидатом.

Інші моделі серії, на які варто звернути увагу, – це POCO M3 і POCO M5s, смартфони, які ми б віднесли до нижнього цінового діапазону.

Motorola Moto G82

Смартфон, який дуже позитивно дивує як своїми параметрами, можливостями, так і ціною. Він має чудовий екран з високою частотою оновлення, стереодинаміки, потужну камеру з OIS і чистий Android 12. Його навіть не позбавили роз’єму для навушників і FM-радіо, яке все ще має своїх любителів (перевірте: огляд Moto G82 5G).

Інші смартфони Motorola також мають хороші показники автономності: Motorola Edge 30 Ultra, Moto G50, Moto G84, а також Moto G9 Plus і G9 Power.

realme 10

Realme 10 – це надійна модель середнього цінового діапазону, яка вирізняється чудовим екраном, тривалим часом роботи, пристойною продуктивністю та гарантією, продовженою до трьох років. Він, безумовно, викличе інтерес на польському ринку, хоча був би дійсно привабливою пропозицією, якби його ціна була трохи нижчою, тобто приблизно на 10 000 гривень.

Варто додати, що його попередники (наприклад, realme 9 4G, realme 9 5G та realme 9 Pro Plus), а також його наступники (realme 11 Pro та realme 11 Pro+) забезпечать однаково хороший час роботи.

ASUS Zenfone 10

Якщо ви шукаєте телефон з відмінною топовою продуктивністю, потужною камерою і великою кількістю гігабайт пам’яті, а також компактним розміром, то смартфон, про який піде мова в цьому огляді, повинен стати для вас ідеальним варіантом. Це один з небагатьох телефонів з діагоналлю екрану менше 6 дюймів, який не йде на компроміс з продуктивністю (подивіться: огляд Asus Zenfone 10).

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Смартфон, який не може похвалитися вражаючим часом безвідмовної роботи серед смартфонів, але якщо ми входимо в сферу моделей, розроблених суто для геймерів, з максимальною доступною продуктивністю, для найвимогливіших людей, то ASUS ROG Phone 7 не має собі рівних (див.: огляд ASUS ROG Phone 7 Ultimate).

Інші представники серії ROG Phone, такі як ROG Phone 7 і ROG Phone 5, також мають чудовий час роботи від одного заряду.

iPhone 15 Plus

Довгоочікувана серія iPhone 15, яка нещодавно дебютувала на ринку, була дуже очікуваною для шанувальників бренду Apple. Моделі Pro та Pro Max з титановим покриттям викликали як захоплення, так і критику в рівній мірі.

Але з нових моделей найбільш помітним є iPhone 15 Plus, який пропонує найкращий час автономної роботи з усіх останніх iPhone. Ймовірно, це пов’язано з A16 Bionic, який допоміг більш ефективно живити цю модель. Шкода тільки, що iPhone 15 Plus, який тепер оснащений портом USB-C, не заряджається швидше – швидкість зарядки все ще становить 20 Вт.

Інші моделі в асортименті Apple, на які варто звернути увагу з точки зору акумулятора, – це iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Plus і iPhone 14 Pro Max.

Samsung Galaxy A24 4G / A34 / A54

Компанія Samsung скоріше не зарекомендувала себе як виробник смартфонів з хорошою батареєю, хоча деякі моделі з серії M (Galaxy M31 або Galaxy M51) з’являлися на високих позиціях в декількох списках телефонів з найтривалішим часом роботи. Однак ми зосередимося на популярній серії А, представники якої здатні забезпечити дійсно хороший час роботи. Тому варто придивитися до Samsung Galaxy A24 4G, Galaxy A34 або Galaxy A54.

OnePlus 11 5G

Компанія OnePlus зробила собі ім’я і має групу відданих шанувальників, які цінують смартфони бренду за якість збірки, технічні характеристики та продуктивність. Останній флагман, OnePlus 11 5G (подивіться: огляд OnePlus 11 5G), – це модель з позитивними відгуками, яка може похвалитися акумулятором на 5000 мАг і дуже хорошим часом автономної роботи. І навіть коли батарея розряджається, її підзарядка займає всього півгодини.

Інші смартфони бренду OnePlus, які забезпечать чудовий час роботи, це: OnePlus 8, 8T і 10T, а також моделі серії Nord: OnePlus Nord CE, Nord CE 2 і Nord CE 2 Lite.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024