Apple розробляє розумну підекранну камеру для iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Патентне відомство США схвалило заявку Apple на реєстрацію підекранної камери. Документ схематично розкриває принцип роботи “невидимого” сканера Face ID і описує, як компанія боротиметься зі спотвореннями картинки через не зовсім прозору матрицю.

Раніше Apple вже подавала заявку на реєстрацію технології підекранної камери і датчиків Face ID, проте в поточному документі описано нові подробиці про роботу технології. Наприклад, стало відомо, що смартфон аналізуватиме зображення з фронталки і застосовуватиме до нього цифрові фільтри залежно від “побаченої” сцени. Це дасть змогу оптимізувати якість портретів і знімків іншого типу незалежно один від одного, домагаючись найкращого результату.

Face ID, судячи з патентної заявки, має працювати простіше: у момент сканування обличчя екран над датчиками просто згасне, на мить висвітивши звичний чорний “острівець”. Галузевий аналітик Росс Янг припускає, що iPhone без вирізів з’явиться на ринку тільки 2027 року, а 2025-го компанія представить модель із невеликим круглим отвором для фронталки і підекранним Face ID.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.