Як iPhone захищений від хакерів: вбудовані функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone оснащуються значним широким набором функцій безпеки, що захищають пристрій від кібератак і вторгнень. Цей функціонал розробляється спеціально для захисту конфіденційних даних користувача. При цьому його можна налаштовувати під себе, формуючи бар’єр від несанкціонованого доступу.

У переліку основних інтегрованих опцій захисту iPhone виділяють такі функції.

Захист доступу

Безпека Айфона реалізується завдяки встановленню надійного пароля, а також використанню FaceID і/або TouchID, які забезпечують додаткову безпеку завдяки біометричній аутентифікації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, можна активувати опцію “Знайти iPhone”, що дає змогу виявити загублений гаджет. Ще виробник передбачив функціонал контролю доступу, що дозволяє відкривати доступ до заблокованого iPhone.

Контроль обміну інформацією

Яблучні пристрої мають інтегровану функцію для управління даними, якими власник телефону обмінюється з додатками або ж людьми. Цей функціонал відповідає за автоматичну передачу інформації:

  • перевірку безпеки даних;
  • відстеження програм;
  • дозволи для додатків.

Блокування телефону в разі кібератаки

Налаштування безпеки Айфон у режимі блокування дають змогу забезпечити найвищий рівень захисту даних і самого пристрою від хакерських атак. У такому режимі додатки і служби Apple автоматично захищаються від будь-яких зовнішніх впливів, тоді як інтернет-комунікації залишаються в робочому стані.

З активним режимом блокування можна бути абсолютно впевненим, що інформація захищена повною мірою.

Захист веб-сторінок

Щоб захистити ваші перегляди сайтів в інтернеті, передбачено такі фішки, як застосунок iCloud Private Relay і опція запобігання відстеженню, інтегрована в браузер Safari.

З таким захистом користувачі iPhone працюють в Інтернеті непомітно для інших.

Оптимізація входу в обліковий запис

Інженери Apple пропонують різні варіанти забезпечення підвищеної безпеки входу в систему. До цього переліку входять:

  • ключі доступу;
  • FaceID;
  • Touch ID;
  • вхід через Apple ID.

Якщо підтримка пароля або функціоналу AppleID недоступна, користувач може дозволити своєму смартфону автоматично створювати надійні паролі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.