9 порад, як максимально зберегти батарею iOS-пристрою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У процесі експлуатації АКБ iPhone або iPad деградують, що призводить до зниження часу роботи даних пристроїв. Це природно. Але ми розповімо, як продовжити життя акумулятора iPhone.

Віджети та анімація екрана блокування

Найпростішим способом продовжити “життя” АКБ яблучного гаджета є невикористання анімованих екранів блокування, а також всіляких сторонніх віджетів на головному екрані. Це пов’язано з тим, що вони, з регулярних оновлень, сильно розряджають батарею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці рекомендують використовувати статичний екран, вимкнути непотрібні повідомлення та видалити віджети, які рідко використовуються.

Режим фокусування

Використання режиму фокусування, який є новим функціоналом iOS, дозволяє обмежити повідомлення та програми у певний часовий проміжок.

У цей час смартфон не вібрує та не активує екран, що сприяє економії заряду АКБ.

Вібрація та торкання

Продовжити ресурс батареї яблучного пристрою дозволяє відключення тактильного зворотного зв’язку та режиму вібрації. Такі налаштування дають можливість гаджету зберегти свою продуктивність, а також стабільне підключення до мережі протягом дня.

Своєчасна зарядка

Як зберегти акумулятор на Айфоні? Не варто допускати таких ситуацій, коли рівень заряду АКБ опускається нижче 20%. Для літій-іонних батарей, що використовуються у яблучних пристроях, оптимальний режим роботи передбачає заряд у діапазоні 20% – 80%.

Якщо постійно заряджати акумулятор до падіння заряду нижче 20%, можна сповільнити процес його деградації.

Вимкнення дисплея

Для заощадження заряду АКБ можна вимкнути опцію «Завжди на дисплеї». Таке рішення знижує частоту заряджання гаджета і допомагає зменшити знос акумулятора Айфон.

Автоматична яскравість

Щільний режим роботи акумулятора передбачає активацію функціонала зменшення точки білого та автоматичної яскравості.

При таких налаштуваннях гаджет автоматично регулює яскравість дисплея, підлаштовуючись під зовнішнє освітлення, що не тільки зберігає заряд, але робить екран безпечним для очей.

Отримання пошти

Автоматичне отримання пошти передбачає регулярну перевірку наявності нових повідомлень, що потребує додаткової енергії. Цю опцію рекомендується вимкнути та перевіряти пошту вручну.

Крім того, замість стільникового зв’язку краще використовувати Wi-Fi. Такий підхід є більш енергоефективним, а тому дозволяє знизити витрату заряду батареї, продовживши термін її служби.

Відключення аналітики

Деактивація функціоналу типу Find My на гаджетах під управлінням iOS дозволяє знизити фонову активність, за рахунок чого ресурс батареї помітно зростає.

Вимкнення iCloud Drive та iCloud Backup

Використання iCloud Drive та iCloud Backup для передачі даних через стільникову мережу потребує суттєвих енерговитрат. Тому їхнє відключення може продовжити час роботи АКБ. У той же час для цих завдань рекомендується використовувати виключно Wi-Fi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.