Смартфони

iOS 17: 10 функцій, про які ви могли не знати

Share

iOS 17 доступна вже кілька місяців, але в оновленні з’явилося так багато нових функцій, що деякі з них залишилися поза увагою. Існують також приховані налаштування та невеликі твіки і зміни, про які ви могли не знати, тому ми вирішили зібрати деякі з маловідомих функцій iOS 17.

  • Повідомлення – якщо утримувати кнопку “+” у додатку “Повідомлення” при надсилані, ви можете потрапити прямо до селектора фотографій, щоб надіслати зображення. Це швидше, ніж натискати “+”, а потім натискати Фото, щоб перейти до ваших зображень.
  • Посилання в пошті – щоб додати посилання до тексту в програмі “Пошта”, скопіюйте посилання, виділіть текст, а потім вставте його, щоб перетворити на гіперпосилання.
  • Додавання тексту до фігур – у програмі “Фотографії”, якщо ви додали фігуру до зображення за допомогою функції “Розмітка”, двічі торкніться її, щоб написати текст у фігурі.
  • Символи – Ви можете використовувати функцію візуального пошуку на iPhone, щоб дізнатися, що означає той чи інший символ. Просто зробіть знімок і натисніть Visual Look Up в додатку “Фотографії”, щоб отримати інформацію про символ.
  • Apple Watch – в Центрі керування з’явилася нова функція пінгування Apple Watch з iPhone на випадок, якщо ви загубили свій Apple Watch.
  • Вимкнення сповіщень у режимі фокусування – при налаштуванні режиму фокусування тепер можна вимкнути сповіщення завжди або тільки тоді, коли iPhone заблоковано.
  • Блокування програми Journal – якщо ви хочете захистити свої записи в журналі, ви можете увімкнути опцію “Блокування журналу” в додатку “Параметри”, щоб вимагати Face ID для відкриття програми “Журнал”.
  • Розклад ведення журналу – Маєте проблеми з тим, щоб не забути скористатися додатком “Журнал”? Увімкніть розклад ведення журналу в розділі “Журнал”, “Параметри”, щоб отримати нагадування про додавання запису в журнал у певний день і час.
  • Налаштувати швидкість тактильного дотику – У розділі Доступність > Дотик > Вібродотик ви можете налаштувати час, який потрібен для активації вмісту за допомогою довгого натискання. Доступні такі варіанти: швидкий, за замовчуванням і повільний, причому швидке налаштування наближає тактильний дотик до вже вилученої функції 3D Touch.
  • Жест “Потрясти, щоб скасувати” – якщо ви перемістили програму або віджет на головному екрані, а потім передумали, ви можете скористатися жестом “Потрясти, щоб скасувати”, щоб повернути програми та віджети туди, де вони були до того, як ви змінили їхнє положення.

Знаєте про приховану функцію iOS 17, про яку ми тут не згадали? Повідомте нас у коментарях нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024