Categories: Смартфони

До Oreo оновлюють відомий флагман

Share

Вже представлені на ринку флагманські смартфони досить потужні і за сьогоднішніми мірками. Але, часом, їм не вистачає сучасної функціональності, яка з’являється у них після поновлення до нової версії операційної системи. У Мережі з’явилося повідомлення про початок оновлення до Android Oreo одного з найпомітніших минулорічних флагманських девайсів.

Не всі LG V30 оновлюють до Android Oreo і поки не «по повітрю»

Почалося надання оновлення до Oreo смартфонам LG V30 в мережі оператора T-Mobile. Втім, оновлення надається не «по повітрю». Користувачам доведеться встановлювати його вручну через програмне забезпечення LG Bridge. Більш докладно повідомлення про оновлення до чергової версії операційної системи програмного забезпечення одного з найбільш відомих флагманів було розглянуто Хіманшу (Himanshu) на сторінках ресурсу gsmarena.com . Зовсім недавно компанія LG випустила свій новий флагман G7 ThinQ з дисплейною виїмкою.

Офіційний список торкнувся програмного забезпечення. Повідомляється, що в ньому, ймовірно, реалізовані ті можливості штучного інтелекту, які властиві моделі V30 ThinQ. Крім того, в аналізованих оновлення включений патч безпеки операційної системи Android за квітень 2018 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператор T-Mobile також підтвердив, що OTA-оновлення почне надаватися на наступному тижні. Досить розглянути технічні характеристики девайса, раніше викладені ресурсом gsmarena.com , щоб зрозуміти – LG V30 і в 2018 році є чудовим смартфоном, можливості якого будуть додатково розширені новою версією мобільної операційної системи.

LG V30 і сьогодні залишається сучасним і продуктивним флагманом

Смартфон LG V30 був анонсований в серпні минулого року, але на ринку з’явився тільки у вересні 2017 року. Підтримувані девайсом мережеві технології – GSM / HSPA / LTE. Він важить 158 грам при розмірах (в міліметрах) – 151,7 (висота) x 75,4 (ширина) x 7,3 (товщина). Передня і задня панелі девайса покриті склом Gorilla Glass 5. Рамка розглянутого розумного телефону – металева.

Існують дві версії LG V30. Перша з них підтримує тільки одну SIM-карту формату Nano-SIM. Для другої версії характерна підтримка двох SIM-карт, завдяки гібридному слоту, що означає можливість використання одного з слотів для карти пам’яті. У моделі з підтримкою однієї SIM-карти передбачений спеціальний слот для карт пам’яті microSD.

Захищеність LG V30 від води і пилу відповідає сертифікації IP68, що передбачає, що смартфон може витримати занурення в воду на глибину не більше 1,5 метра і провести там не більше 30 хвилин.

6,0-дюймовий P-OLED-дисплей розглянутого девайса підтримує 16 мільйонів кольорів. Його площа становить 92,9 квадратних сантиметра. Екран займає приблизно 81,2% поверхні смартфона. Роздільна здатність дисплея LG V30 – 1440 x 2880 пікселів, що відповідає щільності зображення приблизно в 537 пікселів на дюйм. Співвідношення сторін екрану розумного телефону – 18: 9, яке є характерною рисою сучасних повноекранних девайсів. Характеристики контрастності дисплея LG V30 – 207000 (номінальне), 4.022 (при сонячному освітленні).

Смартфоном також підтримуються Dolby Vision / HDR10 і Always-on display. Його операційною системою «з коробки» була Android 7.1.2 (Nougat), але оновлення до Android 8.0 (Oreo) передбачалося спочатку. Мова, зрозуміло, йде про програмне забезпечення LG UX 6.0+.

LG V30 базується на торішньому флагманському чіпсеті Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, оснащеному восьмиядерним центральним процесором, в якому чотири 2,45-гігагерцевих ядра Kryo поєднуються з чотирма 1,9-гігагерцевими ядрами Kryo. Графічний процесор даного чіпсета – Adreno 540.

У версії V30 + 4 гігабайти оперативної пам’яті поєднуються з 128-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Для версії V30 характерний такий же обсяг оперативної пам’яті при 64-гігабайтної ємності вбудованого накопичувача.

В основній подвійній камері девайса 16-мегапіксельний сенсор (діафрагма – f / 1.6, 1μm, 3-осьова оптична стабілізація зображення (OIS), PDAF) поєднується з 13-мегапіксельним сенсором (діафрагма – f / 1.9, без AF). Розташованої на задній панелі розглянутого девайса камерою підтримується автофокус з визначенням фази. Вона оснащена світлодіодним (LED) спалахом. У числі її функцій – геотеггінг, фокусування дотиком, визначення осіб, HDR і панорамна зйомка. Нею забезпечується зйомка: з здатністю 2160p при швидкості 30 кадрів в секунду, 1080p – 30/60 кадрів в секунду, 720p – 120 кадрів в секунду. Записуваний стереозвук – 24-бітний / 192-кілогерцевий. Реалізована також функція HDR-відеозйомки.

На передній панелі девайса розташувалася 5-мегапіксельна селфі-камера (діафрагма – f / 2.2, 1/5 “, 1.12μm).

LG V30 підтримує Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, точки доступу. Характеристики Bluetooth – 5.0, A2DP, LE, aptX HD. Підтримка GPS – A-GPS, GLONASS, GALILEO. Передбачена також підтримка NFC. У телефоні реалізовано FM-радіо з RDS. Характеристики USB-порту – 3.1, Type-C 1.0.

У числі сенсорів девайса, який почав отримувати оновлення до нової версії мобільної ОС – розташований на задній панелі сканер відбитків пальців, акселерометр, гіроскоп, сенсор наближення, компас, барометр і датчик колірного спектра.

Живлення смартфона забезпечується його незнімною батареєю ємністю 3000 мАг. Він представлений на ринку в декількох кольорах – чорному (Aurora Black), сріблястому (Cloud Silver), синьому (Moroccan Blue), фіолетовому (Lavender Violet) і рожевому (Raspberry Rose).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024