Samsung Galaxy S24 проти iPhone 15: детальне порівняння

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не кожна людина хоче або навіть миє купувати найпреміальніший варіант із флагманської лінійки виробника телефонів. Саме тому у нас є стандартні варіанти, і якщо ви опинитеся в пошуках кращого з них на початку 2024 року, то напевно натрапите на майбутній Galaxy S24 від Samsung і iPhone 15, що вже вийшов. Але який з них краще для вас і чим вони відрізняються?

Що ж, ми тут, щоби відповісти на ці запитання. Так, ще до того, як Samsung анонсує серію Galaxy S24, тому що вже є достатньо інформації, наприклад, про систему камер, чіпсети, дизайн і багато іншого.

Не кажучи вже про те, що ми маємо справу з двома найбільшими конкурентами на ринку смартфонів, цілком природно, що нам захочеться порівняти ці два пристрої та подивитися, чим вони відрізняються чи схожі один на одного. Так, зазвичай найбільше уваги привертають «ультра» та «максі», але ми стверджуємо, що моделі початкового рівня не менш важливі!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, погляньмо, що ви отримаєте від цих двох телефонів за ті гроші, які ви заплатите!

Galaxy S24 проти iPhone 15 очікування:

  • Snapdragon Gen 3/Exynos 2400 проти A16 Bionic
  • Можливо, схожий дизайн корпусу
  • Потрійна система камер проти двох камер iPhone 15
  • Більший обсяг базової пам’яті у S24
  • Можливо, триваліший час автономної роботи iPhone
  • Більш тривала підтримка програмного забезпечення на iPhone
  • Більш гладкий та яскравий дисплей на Galaxy

Дизайн та розмір

Ще більше спільного, ніж раніше

Прийдешній Galaxy S24 і новий iPhone 15, швидше за все, будуть схожі один на одного, коли справа дійде до розмірів та ваги, пропонуючи покупцям менший флагманський телефон за гідною ціною. Але на цьому подібність може не закінчитися, тому що ходять чутки, що Samsung підійде до дизайну свого флагманського наступного телефону трохи інакше.

Телефони Samsung вже давно мають овальні, вигнуті краї, але Galaxy S24 може отримати плоскі боки і дисплей. Краї не будуть гострими як бритва, скоріше вони матимуть невеликий кут нахилу, щоб телефон було зручніше тримати у руці. Звучить знайоме? Звичайно, це лише інформація, заснована на витоку, але вона походить від @OnLeaks, який зазвичай дуже надійний.

Ось кілька зображень, що демонструють, як імовірно виглядатиме S24:

Якщо Samsung дійсно піде шляхом створення нового вигляду свого наступного ванільного флагмана, то розташування камери і кольору будуть тими елементами дизайну, які найбільше відрізняють ці два телефони один від одного, принаймні коли справа доходить до їх оформлення. Що стосується кольорів, то різні варіанти для кожного пристрою.

Кольори Galaxy S24 (імовірні):

  • Білий Phantom White (або, можливо, сірий)
  • Ліловий Phantom Purple (або, можливо, фіолетовий)
  • Чорний Phantom Black
  • Золотий (або може бути жовтий)

iPhone 15 кольори:

  • Чорний
  • Зелений
  • Жовтий
  • Рожевий
  • Синій

Обидва телефони захищені від води та пилу за стандартом IP68. Одна з областей, в якій iPhone може виявитися трохи сильнішим, це міцність дисплея. Скляна панель Apple “Ceramic Shield”, що захищає дисплей iPhone 15, виявилася більш стійкою до подряпин у порівнянні з Gorilla Glass, якою Samsung оснащує свої флагмани.

Відмінності дисплея

Дисплей iPhone 15 є, мабуть, одним із найкращих на ринку, коли йдеться про якість зображення. Тим не менш, є один істотний недолік, який явно ставить його позаду у порівнянні з Galaxy S24 (або S23, якщо на те пішло), і це його частота оновлення 60 Гц. На відміну від нього, Galaxy S24 швидше за все продовжить працювати з плавним дисплеєм 120 Гц, як і його попередник.

Крім того, незважаючи на те, що Apple підвищила пікову яскравість своїх останніх iPhone, включаючи iPhone 15, до 2000 нит, Samsung, як кажуть, оснастила S24 ще яскравішим дисплеєм, який може досягати 2500 нит. Хоча це одна з тих речей, які найкраще перевірити на практиці, тому нам доведеться почекати і провести деякий час з S24, коли він вийде, перш ніж робити будь-які висновки.

Крім частоти оновлення та яскравості, обидва телефони будуть оснащені однаковими за розміром OLED-екранами, які відрізняються приголомшливим рівнем контрастності, кольору та точності, а також підтримкою HDR. Досить сказати, що ми очікуємо від S24 чудових вражень від перегляду візуального контенту.

Продуктивність та програмне забезпечення

Нічого незвичайного

За чутками, Galaxy S24 поставлятиметься з двома варіантами процесора, як і його попередники у 2022 році та раніше. Це буде або Snapdragon 8 Gen 3 (4 нм) для Північної Америки, або Exynos 2400 (4 нм) для решти світу. Майте на увазі, що, як показує практика, варіанти Snapdragon є більш продуктивними та надійними, в той час як моделі Exynos зазвичай постачаються з деякими помилками або проблемами, пов’язаними з ними.

На стороні iPhone – чіпсет Apple A16 Bionic, той же, що стояв в iPhone 14 Pro і Pro Max минулого року. Те, що він на рік старший і не є новітньою розробкою Apple, не означає, що він слабкий, оскільки навіть через рік йому вдається бути одним з кращих представників.

Правда в тому, що якщо залишити осторонь чіпсет Exynos, то і Snapdragon 8 Gen 3, і A16 Bionic – це повноцінні потужні процесори, здатні впоратися з усім, що можна засунути, тому в реальному світі будь-який з цих двох телефонів повинен бути однаково приємним.

Однією з переваг S24, якщо чутки виявляться правдою, буде те, що його базовий варіант зберігання даних становить 256 ГБ, тоді як iPhone 15 починається зі 128 ГБ. Є також факт, що Samsung поставлятиметься з великою кількістю оперативної пам’яті, навіть до 12 ГБ з оновленим варіантом зберігання 512 ГБ, але це специфікація, яка зазвичай не дорівнює фактичним відмінностям при порівнянні Android та iPhone, оскільки ці два телефони використовують пам’ять по-різному .

Однією з головних переваг iPhone 15 є те, що Apple обіцяє більш тривалу підтримку програмного забезпечення в порівнянні з Samsung. Точніше, йдеться про мінімум 6 років для iPhone і 4 роки для Galaxy.

Камера

В iPhone, як і раніше, відсутня телефотокамера, на відміну від Galaxy

На даний момент чутки поки не говорять про революційні оновлення в системі камер Galaxy S24. Тому ми очікуємо ту саму комбінацію 50 + 12 + 10 Мп основної, надширококутної та 3-кратної телефото-камер. Останнє дуже важливо, оскільки iPhone 15 не має третьої спеціальної телефотокамери. Замість неї використовується 2-кратне збільшення матриці, що дозволяє зберегти якість зображення, але все ж таки не може зрівнятися зі справжньою телефотокамерою. Не кажучи вже про те, що 3X загалом корисніший, ніж 2X.

Якщо вам не потрібна телекамера, то iPhone 15 може виявитися найкращим вибором, оскільки його новий 48-Мп основний датчик зображення і 24-Мп фотографії, які він видає за замовчуванням, виглядають просто чудово, в чому ми переконалися під час нашого огляду. Але хто знає, можливо, Samsung відреагує на це і додасть до S24 більш високомегапіксельного режиму, щоб повною мірою використовувати його 50-мегапіксельну основну камеру. Зрештою, у звітах йдеться про те, що Samsung планує зосередитися на програмному забезпеченні, використовуючи камеру цього покоління.

Якість звуку та тактильні відчуття

Ауді флагманської якості, але iPhone може бути краще.

Якість звуку, яке Apple вдається досягти від своїх мобільних пристроїв, включаючи iPhone 15, вражає вже багато років. Але коли нам до рук потрапив Galaxy S23, ми були здивовані тим, як Samsung непомітно модернізував акустичну систему, яка стала звучати більш насичено і глибше, ніж раніше.

З огляду на це ми не очікуємо від S24 поліпшень, але розраховуємо, що за цим параметром він буде схожий з iPhone 15.

Що стосується тактильних відчуттів, то iPhone зазвичай має невелику перевагу в цьому сегменті, але флагманські серії Samsung досить близькі до нього, тому S24 повинен відчуватися відмінно.

Час роботи від акумулятора та заряджання

Нічого примітного, практично все те саме.

Ходять чутки, що Samsung нарешті підвищить швидкість зарядки своїх флагманів. Погана новина полягає в тому, що, згідно з цими чутками, тільки S24 Ultra та S24 Plus матимуть швидкість провідної зарядки 65 Вт. А ось стандартний S24, як стверджується, залишиться на рівні 25 Вт. Хоча Apple не уточнює, скільки підтримує iPhone 15, швидше за все це буде приблизно та ж цифра.

Бездротова зарядка також повинна бути однаковою для обох телефонів максимум 15 Вт. Одна із застережень у випадку з iPhone полягає в тому, що тільки зарядні пристрої MagSafe здатні досягти такої швидкості.

Єдина відмінність між S24 і iPhone 15 у плані зарядки полягає в тому, що iPhone 15 може здійснювати зворотну зарядку тільки через кабель USB-C – USB-C, тоді як S24 має і бездротову зворотну зарядку. Швидкість складає 4,5 Вт для обох пристроїв.

Порівняння характеристик

Тут наведено короткий огляд технічних характеристик обох телефонів.

Galaxy S24 iPhone 15
Розмір та вага ~146.3 x 70.9 x 7.6 мм 

168 г

147.6 x 71.6 x 7.8 мм 

171 г

Екран 6.2 дюйми, 2340 x 1080 пікселів, 416 PPI 

AMOLED, 120 Гц

6.1 дюйми, 556 x 1179 пікселів, співвідношення 19,5:9, 461 PPI 

OLED, 60 Гц

Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 A16 Bionic (4 нм)
ОЗП та ПЗП · 8/256 ГБ 

· 12/512 ГБ

*UFS 4.0

*LPDDR 5X

· 6/128 ГБ 

· 6/256 ГБ

· 6/512 ГБ

*UFS 3.1

*LPDDR5

Камери 50 МП основна 

12 МП надширококутна

12 МП 3-кратний зум

12 МП фронтальна

48 МП основна 

12 МП ультра

12 МП фронтальна

Акумулятор 4 000 мАг 3349 мАг
Заряджання USB-C 

25 Вт провідна

15 Вт бездротова

4,5 Вт реверсивна бездротова

USB-C 

не вказано

15 Вт бездротовий зв’язок

4,5 Вт реверсивна по кабелю USB-C

У таблиці технічних характеристик можна знайти дуже просту річ, яка говорить на користь Galaxy S24, і полягає вона в тому, що Samsung пропонує покупцям більше за свої гроші принаймні на словах. Ви отримуєте телекамеру, більше базової пам’яті та плавну частоту оновлення 120 Гц, чого немає у iPhone 15.

Підсумки

Отже, очевидно, що на словах Galaxy S24 має найкращий висновок. Ви отримуєте 3-кратну телекамеру, яскравіший (як стверджується) і плавний дисплей, а в багатьох областях, де він не перевершує iPhone 15, він, ймовірно, відповідає або наближається до нього. І все це за тією ж ціною в $799, з тією лише різницею, що телефони Samsung дуже часто надходять у продаж.

Поки щонайменше здається, що наступний флагман початкового рівня Samsung дасть iPhone 15 фору. Але це не означає, що у конкурента на iOS немає жодних переваг. Це і тривала підтримка програмного забезпечення, і міцніше скло. Також є ймовірність, що iPhone краще зніматиме відео і, можливо, фотографуватиме, завдяки більш якісній основній камері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.