Смартфони

Найголовніші прем’єри смартфонів у 2023 році: що запам’яталося найбільше

Share

Ми часто публікуємо всілякі топи смартфонів – найкращі флагмани, найкращі камерофони, найцікавіші бюджетники. Цей список можна продовжувати нескінченно. Зараз ми хочемо розповісти про те, які з новинок 2023 запам’яталися редакції CHIP найбільше.

Nothing Phone (2)

З технічної точки зору в Nothing Phone (2) немає зовсім нічого особливого. Ну так, у смартфона топовий чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, чудовий екран з частотою оновлення від 1 до 120 Гц, багато оперативної пам’яті і непоганий набір камер. Але таких гаджетів уже десятки, якщо не сотні. І за своїми можливостями він ніяк серед них не виділяється.

Повна протилежність його характеристикам – яскравий дизайн, що запам’ятовується. Причому яскравий – у самому прямому сенсі цього слова. За його прозорою задньою панеллю ховаються одразу 11 гліфів, що світяться, з 33 зонами підсвічування, а сам смартфон має вигляд, як ожилий кіберпанк, викликаючи такий собі дитячий захват. Але справа не тільки в естетиці, гліфи стануть у пригоді і в ролі підсвічування під час знімання відео, і як індикатор сповіщень, і як прогрес барів для деяких завдань, і навіть як візуальний таймер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

realme GT3

realme GT3 – це без перебільшення флагман з топовим набором можливостей. Але що в смартфоні запам’яталося найбільше, так це його технологія швидкого заряджання з неймовірною потужністю 240 Вт і відповідним адаптером у комплекті. Перші 20% заряду телефон набирає всього за 1,5 хвилини, а на його повну зарядку йде менше 10 хвилин. Він зможе зарядитися поки ви п’єте традиційну ранкову чашечку кави.

Найдивовижніше ж, що під час такої швидкісної зарядки телефон гріється зовсім несильно, а численні системи захисту оберігають його акумулятор від швидкої деградації – він втратить 20% своєї місткості лише після щонайменше 1600 циклів зарядки. До realme такого поєднання потужності і безпеки зарядки не вдавалося домогтися жодному виробнику.

Нові iPhone

Смартфони Apple запам’ятовуються вже самим фактом свого існування, і свіжі iPhone не стали винятком з цього правила. Культовий дизайн, заповітний логотип у вигляді надкушеного яблука на задній панелі і впізнаваний блок камер вже давно стали предметом жадання мільйонів користувачів. Та й сама Apple цього року постаралася, зібравши в новому поколінні своїх смартфонів масу цікавих “фішок”.

Усі чотири нових iPhone отримали універсальний порт USB-C, молодші iPhone 15 і iPhone 15 Plus обзавелися вирізом Dynamic Island замість застарілого “чубчика”, а старші iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max і зовсім можуть похвалитися новим корпусом з титанового сплаву і надзвичайно продуктивним чипсетом Apple A17 Pro. Знімають смартфони як завжди відмінно, а їхні екрани навряд чи викличуть відторгнення хоч у когось.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Не менше за нові iPhone нам запам’ятався і свіжий флагман Samsung – Galaxy S23 Ultra. У смартфона багато цікавих “фішок”, але головна з них – підтримка стилуса, який, до того ж, “ховається” всередину його корпусу. Вам потрібно написати щось від руки – будь ласка! Зробити замітку на полях – на здоров’я! Накидати ескіз або написати справжню картину – та заради бога!

Не менший захват викликають і камери гаджета. А точніше, одна камера, аналогів якої на ринку просто немає – 10-Мп телеоб’єктив з оптичною стабілізацією і 10-кратним оптичним збільшенням. Причому вона стане в нагоді як для зйомки віддалених об’єктів, так і крупних планів всілякої живності, яка не любить підпускати до себе людей. Фотографії, зроблені з її допомогою, мають дійсно чудовий вигляд.

Asus Zenfone 10

В останні роки любителям компактних флагманів доводиться несолодко. Лише деякі смартфони можуть запропонувати користувачам мініатюрний корпус і екран з діагоналлю менше 6 дюймів, а переважна більшість з них – бюджетники, на які без сліз просто не глянеш.

На їхньому тлі різко виділяється Asus Zenfone 10 – найцікавіший і найбільш запам’ятовуваний компактний флагман у 2023 році. У ньому невимушеного поєднуються надпродуктивний чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 5,9-дюймовий AMOLED-екран із чудовим кольоропередаванням і надзвичайно високою частотою оновлення 144 Гц, а також мініатюрний корпус із розмірами 146,5 x 68,1 x 9,4 мм.

Oppo Find N3

Складаними смартфонами в наш час складно здивувати, але Oppo Find N3 справді вдалося запам’ятатися завдяки своєму інноваційному екрану з практично невидимою складкою і шарніру з авіаційних матеріалів, надійність якого підтверджена сертифікатом TUV Rheinland.

Втім, Oppo Find N3 цікавий не тільки цим, а й, мабуть, найкращою серед складних смартфонів системою камер. У нього є і світлочутлива основна камера з 48-Мп роздільною здатністю і широкою діафрагмою f/1.7, і 64-Мп камера з перископічним телеоб’єктивом для 3-кратного оптичного збільшення, і якісний 48-Мп ширик. Ну а за продуктивність гаджета відповідає флагманський чипсет Snapdragon 8 Gen 2 у компанії з 16 Гбайт швидкої оперативної пам’яті LPDDR5x. Загалом, це той рідкісний випадок, коли складаний форм-фактор не вимагає ніяких компромісів і несе в собі лише переваги.

TECNO POVA 5 Pro

Але, звичайно, запам’ятатися можуть не тільки дорогі смартфони. Масу позитивних емоцій у нас викликав і вельми доступний TECNO POVA 5 Pro з об’ємним дизайном задньої панелі і неймовірно красивим підсвічуванням, що “дихає”. Останнє, до речі, можна використовувати не тільки для того, щоб милуватися гаджетом – воно розповість про сповіщення, вхідні дзвінки і стане в нагоді в масі інших випадків.

При цьому телефон пропонує дуже непогану продуктивність і оснащується великим 6,78-дюймовим екраном з високою частотою оновлення 120 Гц, що відмінно підходить для ігор. Ну а технологія швидкої зарядки потужністю 65 Вт всього за 45 хвилин зможе повністю зарядити його 5000-мАг акумулятор.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024