Найголовніші прем’єри смартфонів у 2023 році: що запам’яталося найбільше

На ринку багато хороших смартфонів, але справді запам'ятовуються лише одиниці з них. Про такі гаджети ми зараз і розповімо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми часто публікуємо всілякі топи смартфонів – найкращі флагмани, найкращі камерофони, найцікавіші бюджетники. Цей список можна продовжувати нескінченно. Зараз ми хочемо розповісти про те, які з новинок 2023 запам’яталися редакції CHIP найбільше.

Nothing Phone (2)

З технічної точки зору в Nothing Phone (2) немає зовсім нічого особливого. Ну так, у смартфона топовий чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, чудовий екран з частотою оновлення від 1 до 120 Гц, багато оперативної пам’яті і непоганий набір камер. Але таких гаджетів уже десятки, якщо не сотні. І за своїми можливостями він ніяк серед них не виділяється.

Повна протилежність його характеристикам – яскравий дизайн, що запам’ятовується. Причому яскравий – у самому прямому сенсі цього слова. За його прозорою задньою панеллю ховаються одразу 11 гліфів, що світяться, з 33 зонами підсвічування, а сам смартфон має вигляд, як ожилий кіберпанк, викликаючи такий собі дитячий захват. Але справа не тільки в естетиці, гліфи стануть у пригоді і в ролі підсвічування під час знімання відео, і як індикатор сповіщень, і як прогрес барів для деяких завдань, і навіть як візуальний таймер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

realme GT3

realme GT3 – це без перебільшення флагман з топовим набором можливостей. Але що в смартфоні запам’яталося найбільше, так це його технологія швидкого заряджання з неймовірною потужністю 240 Вт і відповідним адаптером у комплекті. Перші 20% заряду телефон набирає всього за 1,5 хвилини, а на його повну зарядку йде менше 10 хвилин. Він зможе зарядитися поки ви п’єте традиційну ранкову чашечку кави.

Найдивовижніше ж, що під час такої швидкісної зарядки телефон гріється зовсім несильно, а численні системи захисту оберігають його акумулятор від швидкої деградації – він втратить 20% своєї місткості лише після щонайменше 1600 циклів зарядки. До realme такого поєднання потужності і безпеки зарядки не вдавалося домогтися жодному виробнику.

Нові iPhone

Смартфони Apple запам’ятовуються вже самим фактом свого існування, і свіжі iPhone не стали винятком з цього правила. Культовий дизайн, заповітний логотип у вигляді надкушеного яблука на задній панелі і впізнаваний блок камер вже давно стали предметом жадання мільйонів користувачів. Та й сама Apple цього року постаралася, зібравши в новому поколінні своїх смартфонів масу цікавих “фішок”.

Усі чотири нових iPhone отримали універсальний порт USB-C, молодші iPhone 15 і iPhone 15 Plus обзавелися вирізом Dynamic Island замість застарілого “чубчика”, а старші iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max і зовсім можуть похвалитися новим корпусом з титанового сплаву і надзвичайно продуктивним чипсетом Apple A17 Pro. Знімають смартфони як завжди відмінно, а їхні екрани навряд чи викличуть відторгнення хоч у когось.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Не менше за нові iPhone нам запам’ятався і свіжий флагман Samsung – Galaxy S23 Ultra. У смартфона багато цікавих “фішок”, але головна з них – підтримка стилуса, який, до того ж, “ховається” всередину його корпусу. Вам потрібно написати щось від руки – будь ласка! Зробити замітку на полях – на здоров’я! Накидати ескіз або написати справжню картину – та заради бога!

Не менший захват викликають і камери гаджета. А точніше, одна камера, аналогів якої на ринку просто немає – 10-Мп телеоб’єктив з оптичною стабілізацією і 10-кратним оптичним збільшенням. Причому вона стане в нагоді як для зйомки віддалених об’єктів, так і крупних планів всілякої живності, яка не любить підпускати до себе людей. Фотографії, зроблені з її допомогою, мають дійсно чудовий вигляд.

Asus Zenfone 10

В останні роки любителям компактних флагманів доводиться несолодко. Лише деякі смартфони можуть запропонувати користувачам мініатюрний корпус і екран з діагоналлю менше 6 дюймів, а переважна більшість з них – бюджетники, на які без сліз просто не глянеш.

На їхньому тлі різко виділяється Asus Zenfone 10 – найцікавіший і найбільш запам’ятовуваний компактний флагман у 2023 році. У ньому невимушеного поєднуються надпродуктивний чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 5,9-дюймовий AMOLED-екран із чудовим кольоропередаванням і надзвичайно високою частотою оновлення 144 Гц, а також мініатюрний корпус із розмірами 146,5 x 68,1 x 9,4 мм.

Oppo Find N3

Складаними смартфонами в наш час складно здивувати, але Oppo Find N3 справді вдалося запам’ятатися завдяки своєму інноваційному екрану з практично невидимою складкою і шарніру з авіаційних матеріалів, надійність якого підтверджена сертифікатом TUV Rheinland.

Втім, Oppo Find N3 цікавий не тільки цим, а й, мабуть, найкращою серед складних смартфонів системою камер. У нього є і світлочутлива основна камера з 48-Мп роздільною здатністю і широкою діафрагмою f/1.7, і 64-Мп камера з перископічним телеоб’єктивом для 3-кратного оптичного збільшення, і якісний 48-Мп ширик. Ну а за продуктивність гаджета відповідає флагманський чипсет Snapdragon 8 Gen 2 у компанії з 16 Гбайт швидкої оперативної пам’яті LPDDR5x. Загалом, це той рідкісний випадок, коли складаний форм-фактор не вимагає ніяких компромісів і несе в собі лише переваги.

TECNO POVA 5 Pro

Але, звичайно, запам’ятатися можуть не тільки дорогі смартфони. Масу позитивних емоцій у нас викликав і вельми доступний TECNO POVA 5 Pro з об’ємним дизайном задньої панелі і неймовірно красивим підсвічуванням, що “дихає”. Останнє, до речі, можна використовувати не тільки для того, щоб милуватися гаджетом – воно розповість про сповіщення, вхідні дзвінки і стане в нагоді в масі інших випадків.

При цьому телефон пропонує дуже непогану продуктивність і оснащується великим 6,78-дюймовим екраном з високою частотою оновлення 120 Гц, що відмінно підходить для ігор. Ну а технологія швидкої зарядки потужністю 65 Вт всього за 45 хвилин зможе повністю зарядити його 5000-мАг акумулятор.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.