Qualcomm стверджує, що її Snapdragon X Elite на 21% швидший, ніж чип M3 від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За твердженням виробника чипів Qualcomm, його новий процесор Snapdragon X Elite для ПК на 21 % швидший за новітній процесор M3 від Apple за багатоядерною продуктивністю, хоча залишаються питання з приводу його температурного показника.

Продемонструвавши комп’ютери з новим чипом, виробник із Сан-Дієго повідомив виданню Digital Trends, що Snapdragon X Elite демонструє багатоядерний результат у Geekbench на рівні 15 300 балів, тоді як M3 від Apple набирає 12 154 бали. Однак Qualcomm не згадала в бенчмарку енергоспоживання апарата на базі Snapdragon, яке є важливим показником ефективності роботи.

Очікується, що майбутня лінійка Windows PC 2024 року від Qualcomm буде випускатися в різних теплових профілях. Профіль 80 Вт, орієнтований на продуктивність, працює швидше, але виділяє більше тепла і вимагає активного охолодження (вентилятори), а профіль 23 Вт, орієнтований на енергоефективність, призначений для використання в більш тонких ноутбуках з пасивними системами охолодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння: базова модель MacBook Pro з чипом M3 оснащена одним вентилятором, як і знятий з виробництва 13-дюймовий MacBook Pro, а в M3 Pro і M3 Max використовується конструкція з двома вентиляторами, що дозволяє додатковим ядрам досягати максимальної продуктивності під навантаженням.

Snapdragon X Elite був анонсований наприкінці жовтня, незадовго до того, як Apple представила нову лінійку MacBook Pro на базі чіпів процесорів M3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.