Смартфони

В Android-смартфонах з’явилася опція, на яку давно чекають власники iPhone

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Google розгортає на Android-смартфонах нову функцію, яка дає змогу ввімкнути спеціальний режим для ремонту пристрою. Про це пише Gizmochina.

Згідно з джерелом, новий Repair Mode створений для того, щоб без незручностей і занепокоєнь віддавати свій смартфон у ремонтну майстерню. Найчастіше, при поломці телефону виникає дилема: з одного боку, майстрам потрібно отримати розблокований пристрій, щоб перевірити результати свого ремонту, а з іншого – ніхто не хоче, щоб ремонтник колупався в його особистих листуваннях і фотоальбомах.

Google вирішила цю проблему просто й елегантно. Тепер при поломці смартфона досить перевести його в режим Repair Mode, який створює безпечний простір на вашому смартфоні. Доступ до всіх ваших особистих даних (фото, повідомлення, дзвінки, файли) блокується, при цьому майстри можуть спокійно протестувати всі функції смартфона.

Насамперед опція розгортається на смартфонах Google Pixel під управлінням Android 14. Цілком можливо, що в майбутньому вона прийде і на інші пристрої, адже Repair Mode по суті є частиною системи.

Власники iPhone знають, що перед здачею в ремонт співробітники сервісу завжди просять зняти пароль і вимкнути “Локатор”. У мережі періодично з’являються історії про людей, які виявляли свої особисті фото в загальному доступі після ремонту їхнього айфона. Тому Apple давно пора задуматися про аналогічний режим для ремонту в iOS.

 

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Дивно, що автор статті так погано знайомий з пристроями і сервісами корпорації Apple. А ще з заходами безпеки, про які варто пам’ятати віддаючи пристрій спеціалісту з ремонту. Проста істина, якщо дуже захочуть зламати, то зроблять це. Порада для власників IPhone - зробіть резервну копію в ICloud, зітріть повністю iPhone, увімкніть його і віддавайте безпечно в ремонт. Після ремонту знову зітріть повністю все і відновіть свою копію з ICloud. Перевірив на своєму пристрої. Гарного настрою та безпечного користування.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024

    Експерти з’ясували, що ШІ може стежити за користувачами

    Дослідник Йоган Рейбергер виявив вразливість у macOS-версії ChatGPT, яка дозволяє зловмисникам встановлювати шпигунське програмне забезпечення.…

    30.09.2024

    Twitter (X) втратила 78,7% вартості після покупки Ілоном Маском

    Вартість Twitter, перейменованої на X після покупки Ілоном Маском, різко впала, за оцінками консалтингової фірми…

    30.09.2024

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024