В Android-смартфонах з’явилася опція, на яку давно чекають власники iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google розгортає на Android-смартфонах нову функцію, яка дає змогу ввімкнути спеціальний режим для ремонту пристрою. Про це пише Gizmochina.

Згідно з джерелом, новий Repair Mode створений для того, щоб без незручностей і занепокоєнь віддавати свій смартфон у ремонтну майстерню. Найчастіше, при поломці телефону виникає дилема: з одного боку, майстрам потрібно отримати розблокований пристрій, щоб перевірити результати свого ремонту, а з іншого – ніхто не хоче, щоб ремонтник колупався в його особистих листуваннях і фотоальбомах.

Google вирішила цю проблему просто й елегантно. Тепер при поломці смартфона досить перевести його в режим Repair Mode, який створює безпечний простір на вашому смартфоні. Доступ до всіх ваших особистих даних (фото, повідомлення, дзвінки, файли) блокується, при цьому майстри можуть спокійно протестувати всі функції смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насамперед опція розгортається на смартфонах Google Pixel під управлінням Android 14. Цілком можливо, що в майбутньому вона прийде і на інші пристрої, адже Repair Mode по суті є частиною системи.

Власники iPhone знають, що перед здачею в ремонт співробітники сервісу завжди просять зняти пароль і вимкнути “Локатор”. У мережі періодично з’являються історії про людей, які виявляли свої особисті фото в загальному доступі після ремонту їхнього айфона. Тому Apple давно пора задуматися про аналогічний режим для ремонту в iOS.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.