Нові iPhone отримають “телевік” із 10-кратним оптичним зумом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон iPhone 15 Pro Max першим у лінійці Apple отримав “телевік” на основі тетрапризми з п’ятикратним оптичним зумом. У майбутньому Apple може перейти на тетрапризму з 10-кратним зумом.

Як повідомляється, Apple замінить LG Innotek, яка зараз займається поставками модуля з тетрапризмою, на ICT (дочірня компанія Luxshare) через якийсь конфлікт, подробиць про який немає. При цьому наступне покоління модуля тетрапризми забезпечить 10-кратне оптичне наближення.

Коли саме це станеться, неясно, але не наступного року. Згідно з усіма даними, у прийдешньому поколінні iPhone модуль залишиться тим самим, але крім моделі Pro Max з’явиться і у маленького Pro. Можливо, нова камера стане родзинкою вже лінійки iPhone 17 і, цілком можливо, також спочатку з’явиться тільки на найдорожчій моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ресурс Kr.Investing нічого про це не говорить, але можна припустити, що, якщо Apple справді наділить тетрапризменний “телевік” 10-кратним зумом, вона реалізує ще один “телевік” з меншим наближенням. Наприклад, із триразовим. Нагадаємо, така система реалізована в Galaxy S23 Ultra, хіба що “телевік” там не на основі тетрапризми, а на основі перископного модуля.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.